Az újrahasználható termékek specialistája, a bekuplast az éghajlat-semleges termékekre összpontosít.

A bekuplast mostantól szén-dioxid-semleges módon kínálja termékeit.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Zártkörű gazdaság

A bekuplast többször felhasználható megoldásaival évek óta bizonyítja, hogy a műanyag és a fenntarthatóság egyáltalán nem zárja ki egymást. Éppen ellenkezőleg: a "zártkörű gazdaság" a jelszó. A bekuplast által gyártott újrahasználható termékeket sok éven át használják, mielőtt életciklusuk végén 100%-ban újrahasznosítják és visszahelyezik őket az anyagkörforgásba.

A bekuplast azonban nem kizárólag a "zártkörű gazdaságra" támaszkodik. Az elmúlt években a vállalat folyamatosan optimalizálta teljes gyártási folyamatát a klímabarát gyártás érdekében, és ma már szén-dioxid-semleges formában is kínálja újrafelhasználható termékeit.

Szén-dioxid-semlegesség kérésre

A fenntarthatóságnak nagy hagyománya van a bekuplastnál. A vállalat 1985-ös alapítása óta kizárólag újrafelhasználható termékeket gyárt. Az elmúlt években a bekuplast nagymértékben befektetett a csökkentési intézkedésekbe és az alternatív, környezetbarát erőforrások használatába. A gyártó számára a következő logikus lépés az volt, hogy szén-dioxid-semleges termékeket kínálhasson a vásárlóknak.

A szén-dioxid-semleges termékek bevezetéséhez a bekuplast egy hozzáértő partner támogatására támaszkodott. A ClimatePartner az éghajlatvédelmi megoldások egyik vezető szolgáltatója. "Tudatosan választottuk a ClimatePartnert, mert meggyőzött minket a koncepció és a maximális átláthatóság" - számol be Jan Sünneker, a bekuplast CRM menedzsere.

Ha egy ügyfél a bekuplast "karbonsemleges" termékváltozatát választja, akkor pontosan láthatja, hogy milyen szén-dioxid-kompenzációs projektbe fektetett be. E projektek sikere is átláthatóan dokumentálva van. A nemzetközi szabványok szerint tesztelt és tanúsított szén-dioxid-kiegyenlítési projektek bizonyítottan CO2-t takarítanak meg. További biztonságot garantál a ClimatePartner által kínált, TÜV-Ausztria által tanúsított CO2-kiegyenlítési folyamat.

A karbonsemleges termékhez vezető út

Számítás, csökkentés, kompenzáció - ez az alapja a bekuplast által megvalósított koncepciónak.

  • A vállalat a ClimatePartnerrel közösen meghatározta termékeinek CO2-kibocsátását. Minden egyes termékhez elkészült a termék szén-dioxid-kibocsátási lábnyoma (PCF). Ehhez figyelembe vették a nyersanyagokat, a logisztikát, a csomagolást és az ártalmatlanítást, összhangban az általános bölcsőtől a bölcsőig plusz az életciklus végéig megközelítéssel.
  • Ahol lehetséges volt, további intézkedéseket hoztak a CO2-kibocsátás elkerülése és csökkentése érdekében. A termék szén-dioxid-kibocsátási lábnyomát (PCF) rendszeresen frissítik, és így ellenőrzik a csökkentési intézkedések sikerességét. A fennmaradó, elkerülhetetlen CO2-kibocsátást a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására irányuló projektek támogatásával ellensúlyozzák.
  • A "klímasemleges" címke azt mutatja, hogy a termék klímasemleges. Ugyanakkor a címkén szereplő azonosító tájékoztatást nyújt a támogatott éghajlatvédelmi projektről.

Együtt az éghajlatvédelemért

Minden elismert szén-dioxid-kiegyenlítési projekt esetében a legfontosabb követelmény, hogy ezek a projektek ténylegesen kiegészítő éghajlatvédelmi intézkedéseket jelentenek, és egyértelműen mérhetően hozzájárulnak a légkör CO2-kibocsátásának csökkentéséhez. Ezek a projektek az erdőtelepítési intézkedésektől kezdve az éghajlatkárosító technológiák éghajlatbarát alternatívákkal való felváltásáig terjedhetnek.

A bekuplast olyan szén-dioxid-kompenzációs projekteket választott ki termékeihez, mint a regionális faültetési projektek, a "Plastic Bank" nemzetközi tengervédelmi projekt vagy a szélenergia bővítésére irányuló éghajlatvédelmi projekt. Szükség esetén a bekuplast ügyfelei más projekteket is választhatnak a ClimatePartner portfólióból. Minden szén-dioxid-kompenzációs projekt nemcsak a CO2-kibocsátást kerüli el. Ugyanakkor hozzájárulnak a globális fenntartható fejlődési célokhoz, például a szegénység elleni küzdelemhez vagy a fejlődő és feltörekvő országok életkörülményeinek javításához.

"Sok ügyfél máris kifejezte érdeklődését, mivel a szén-dioxid-semleges termékek vásárlása egyre fontosabbá válik a vállalatok fenntarthatósági stratégiáival összefüggésben" - ismerteti az első tapasztalatokat Jan Sünneker. Egyre több vállalat összpontosít a fenntarthatóságra és a szén-dioxid-kiegyenlítésre. A karbonsemleges termékek vásárlása praktikus megoldás a vállalatok számára, amellyel hozzájárulhatnak a globális klímavédelemhez, és egyúttal erősíthetik fenntarthatósági stratégiájuk hitelességét.