A Bekuplast konténerek javítják a raktárlogisztikát

Műanyag tárolóedények ideálisak minden olyan vállalkozás számára, amely nagy mennyiségű termék tárolását és szállítását igényli. Széles körben használják olyan vállalatok, amelyek tevékenységüket a következő iparágakban végzik:

A bekuplast saját megoldásokat kínál ezen a területen.

Miért kulcsfontosságú a tárolás a szállítási láncban?


A modern szállítási lánc egyre bonyolultabbá válik. A termékek életciklusának lerövidítése, a fogyasztók magasabb elvárásai és a gyártási folyamatok gyorsabb üteme miatt a vállalatoknak hatékonyabb módszereket kell találniuk a termékek hatékonyabb szállítására a gyártótól a vevőig. Ennek a rendszernek a kulcsfontosságú eleme a tárolás és a vele összefüggő logisztikai folyamatok.

A jó hír az, hogy a vállalatok, amelyek képesek javítani beszállítási láncuk működésén, jelentős növekedést érhetnek el nyereségükben. Ezért a márka tulajdonosai nem kímélik erőfeszítéseiket, amikor elemzik a logisztikai folyamatokat, és keresik a veszteségeket generáló „üvegnyakakat”. A vállalkozások túlnyomó része a működési hatékonyság javítása érdekében törekszik változtatni a módszerein. Ezek elérhetők például a műanyag csomagolás bevezetésével a vállalatba.

A többször használatos műanyag tartályok segítik az áruk szállítását a szállítási láncban a legtöbb iparágban, lehetővé téve a vállalatok számára a költségek csökkentését és tevékenységük optimalizálását. Különféle változatokban és magasságokban elérhetők, megkönnyítik a legjobb megoldás kiválasztását az elemek méretének és a rendelkezésre álló térnek megfelelően.
 

Mit jelent a környezetvédelem a bekuplast számára? Az újrafelhasználható tartályok reciklálására helyezzük a hangsúlyt


Miért tekintik ma, amikor oly sok szó esik a környezetszennyezésről a műanyag hulladékok miatt, a műanyag tartályokat vonzó alternatívának más anyagokból készült csomagolásokhoz (beleértve a fémeket is)? Az okok sokfélék. A legfontosabbak közé tartozik:

  • tartósság,
  • univerzalitás.

A jó minőségű polipropilénből készült többször használatos tartályok hosszú éveken át szolgálhatják a felhasználókat.

Használat után vagy sérülés esetén ezeket újrahasznosításnak lehet alávetni, és az így nyert nyersanyagot újabb tartályok gyártásához újra fel lehet használni. Ezek a megoldások nem hajolnak meg a külső tényezők hatása alatt; ellenállnak a rovarok, a rozsda és a korrózió okozta károknak, valamint ellenállnak a zsírok, olajok és a változó hőmérséklet (negatív és pozitív) hatásainak. További előnyök közé tartozik az egyszerű tisztíthatóság és az a képesség, hogy rakhatóak (ami értékes raktárhely megtakarítását eredményezi).
 

Miért érdemes munkateret szervezni címkékkel a tartályainkon keresztül?


A jól szervezett munkaterület a vállalkozás hatékony működésének kulcsa, és elengedhetetlen eleme a átlátható címkézési módszerek - különösen fontosak olyan helyzetekben, amikor száz vagy ezernél is több hasonló tartályunk van. Az (In-mould label) címkézési rendszereknek köszönhetően a munkavállalók zökkenőmentesen azonosíthatják a tartályokban elhelyezett termékeket - legyen az egy boltban vagy egy raktárban -, ezzel lényegesen hatékonyabban kezelhetik az összes eszközüket. 

Silverline tartályok - optimális megoldás a modern vállalatok számára


A bekuplast, a vezető csomagolási megoldások szállításában, kiváló megoldást kínál a termékek tárolására, amely teljes skáláját kínálja a fent említett előnyöknek. Szó van a stabil EURO-NORM silverline sorozatú tartályokról, erősített és az adott igényekhez igazított aljjal. Ezeket a következőkre tervezték:

 

  • automatizált kisraktárakban (AKL)
  • elosztóközpontokban;

használhatók tárolásra és szállításra a belső és külső logisztikai területen. Speciálisan tervezték olyan eszközökkel való munkához, amelyek kezelik a polcokat - például a fogazott szállítószalagokhoz és a teleszkópos és fogó technológiához.

Az EURO-NORM silverline polipropilénből készült tartályokat a következők jellemzik:

  • stabilitás és maximális szilárdság;
  • nagy alakváltozási ellenállás és magas ütésállóság (repedésállóság);
  • alacsony zajszint a szállítási szakaszokon, amelyet az alkalmazkodott éllel, a mézsejtkialakítású különleges kialakítással és a lekerekített sarkokkal érnek el;
  • ellenállás a hőmérsékletnek -20°C-tól +60°C-ig,
  • valamint az 100% -os újrahasznosítás lehetősége.

Ipari tartályok - normalizált aljú méret igényeidre szabva


Az EURO-NORM silverline ipari tartályokat szabadon lehet kombinálni egymással a normalizált aljú méreteknek köszönhetően:

Ugyanezen okból kiválóan alkalmasak az 120x80 cm-es európai raklapokra és az 120x100 cm-es ipari palettákra történő elrendezésre. Az silverline sorozatú tartályoknak standard teljes oldalfalai és sima alja van. A tartály ipari változata elérhető különböző aljváltozatokban, például miniload vagy dupla alj. Emellett lehetőség van választani a nyitott vagy zárt fogantyú között.
 

ESD silverline tartályok elektrosztatikus kisülésvezető tulajdonsággal

A fent említett bekuplast tartályok vonzó ajánlatot jelentenek az automatizált kisraktárak (beleértve az elektronikai elemeket is, az opcionálisan elérhető ESD változatnak köszönhetően, amely elektrosztatikus kisülések ellen védi azokat).

Fedelek az silverline tartályokhoz


Az silverline sorozatú tartályokhoz néhány hozzájuk illeszkedő fedél is elérhető. 

Az silverline lazán felhelyezhető fedelek optimális védelmet nyújtanak a termékek szállítása során bekövetkező sérülések és szennyeződések ellen; különleges kialakításuk miatt nem csúsznak le szállítás közben. A gyártó két fajta zsanéros fedőt is kínál: egyrészeset és kétrészeset (amelynek mindkét része középen illeszkedik).

Tartósságuk és teljes újrahasznosíthatóságuk révén kitűnően beleillenek a zárt körű gazdaság elgondolásába, amely a vállalatok egyre fontosabb szempontja a beszállító kiválasztásakor, a költség és a szolgáltatás hatékonysága mellett.

Összefoglalás  

 

A tartós és kényelmes műanyag konténereket használó logisztikai és raktározási rendszerek használata gazdaságilag előnyös bármely vállalat számára, ezért ezek számos raktárban (beleértve a magasraktárakat is) és gyártóüzemben alapfelszereléssé váltak. Az újrafelhasználható műanyag konténerek olyan helyeken bizonyítják értéküket, ahol a raktárakat automata gépek és különböző típusú szállítószalagok rendszere szolgálja ki; jól teljesítenek olyan helyeken is, ahol szigorú követelmények vonatkoznak a higiénia fenntartására és a szállított termékek veszteségének csökkentésére. Az ilyen megoldások nemcsak a szállítási eljárásokat és a kereskedelmi és termelési logisztikát egyszerűsítik, hanem kézzelfogható megtakarításokat is hoznak a vállalati költségvetésnek.