Élünk a fenntartható fejlődés elvei szerint!

Zöld ötletünk hosszú múltra tekint vissza, mivel már 1985-ben elkezdtük a többször használatos virághagyma tartóedények gyártását. Azóta fejlesztettük a többször használatos műanyag megoldások gyártását: Jelenleg környezetbarát és fenntartható tartókat, tálcákat és palettákat fejlesztünk és gyártunk minden iparág számára.

 

A körforgásos gazdaság - fenntartható koncepció

Az újrahasználható csomagolás előnyei nyilvánvalóak. Az újrahasználat értékes erőforrásokat takarít meg és csökkenti a költségeket. A műanyag tárolóedények nagyon tartósak, de még a legjobb minőségű műanyag tárolóedény is eléri idővel hasznos élettartama végét. Használatának azonban nem feltétlenül kell véget érnie az életciklusával: az újrahasznosítás a megoldás!

A régi vagy sérült műanyagtartályokat típus szerint szétválogatják, összetörik, őrlik és keverőben újra feldolgozzák a további feldolgozáshoz. A minőség és az anyagtulajdonságok tekintetében a keletkező regranulátum semmivel sem rosszabb, mint a hasonló új anyag. Ügyfeleinknek kínáljuk a régi tárolók begyűjtését, újrahasznosítását és újrafeldolgozását.

Az újrahasznosított anyagokból készült élelmiszer-tartályok gyártásához kizárólag olyan minősített anyagokat használunk, amelyek megfelelnek a szigorú törvényi minőségi irányelveknek. A felhasznált újrahasznosított nyersanyagok lezárt élelmiszer-tartályokból származnak, így felhasználhatók új élelmiszer-tartályok gyártásához.

A szén-dioxid-kibocsátás szempontjából semleges, újrahasznosítható megoldások

Köszönjük a megosztott információkat! Az üvegházhatású gázok kibocsátása szempontjából semleges termékeinkkel tovább lépünk a fenntartható jövő felé!

Az összes bekuplast termék elérhető klíma-semleges változatban a kérésére. Az átláthatóság a legfontosabb számunkra: Ezért döntöttünk úgy, hogy együttműködünk a ClimatePartnerrel. A klíma-semleges összes termék esetében 100%-ban követhető, mely klímavédelmi projektbe fektettek be az emissziók kompenzálására. Bebizonyosodott, hogy a klímavédelmi projektek, amelyeket nemzetközi szabványoknak megfelelően tesztelnek és tanúsítanak, CO2-t takarítanak meg, és ezeknek a projekteknek a sikerét átláthatóan dokumentálták.

A bekuplast együttműködve a ClimatePartnerrel meghatározta termékei CO2-kibocsátását. Minden termékhez létrehozták a termék szénlábnyomát (PCF). Ehhez a nyersanyagokat, a logisztikát, a csomagolást és a hulladékkezelést vették figyelembe az "az ölcsértől a kapuig plusz életciklusvége" megközelítés szerint. Ahol lehetséges volt, további intézkedéseket tettek a CO2-kibocsátás elkerülése és csökkentése érdekében. Azokat a CO2-kibocsátásokat, amelyeket nem lehet elkerülni, klímavédelmi projektek támogatásával kompenzálják.

A szén-dioxid-kibocsátás szempontjából semleges, újrahasznosítható megoldások

Köszönjük a megosztott információkat! A bekuplast Quality Compound (BQC) által készített környezetbarát visszaváltható szállítócsomagolások még környezetbarátabbak. A BQC egy polipropilén kopolimer, amely legalább 50% használt anyagból (PCM) áll. A BQC akár további 50% ipari mellékterméket (PIM) is tartalmazhat.

A bekuplast Quality Compound (BQC) technikai tulajdonságai révén alkalmas tárolási és szállítási felhasználásokra, még teljesen automatizált folyamatokban is, és összehasonlítható teljesen elsődleges műanyaggal. A BQC különleges jellemzője, hogy a reciklált anyag magas arányával ellentétben is erősen meghatározott színeket lehet elérni. Használható minden olyan visszaváltható szállítócsomagoláshoz, amely nem érintkezik élelmiszerrel.

"A kék angyal": garancia a környezetbarátságra

Missziónk az újrafelhasználható, tartós és környezetbarát csomagolóanyagok gyártása. Lightline sorozatú Euro coantainers tartóink reciklált anyagokból készülnek, kifejezetten környezetbarátok, és elnyerték a "The Blue Angel" jelzést.

A "The Blue Angel" tanúsítvány garantálja, hogy műanyag tartóink megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi, egészségügyi és minőségi szabványoknak. A "The Blue Angel" tanúsítvány azt jelenti, hogy a tartóink kevésbé károsak a környezetre, mivel:

  • értékes erőforrásokat takarítanak meg a reciklált anyagok és az energiahatékony gyártás felhasználásával
  • nincsenek környezetre vagy egészségre káros anyagok használva
  • a műanyag tartók kifejezetten tartósak
  • a műanyag tartók 100%-ban újrahasznosíthatók