Clever-Fresh-Box előretörés - a fenntartható és hatékony friss élelmiszerek logisztikájáért

A Clever-Fresh-Box advance sorozat összecsukható dobozai kifejezetten a friss termékek logisztikai követelményeire lettek tervezve. A gyümölcsök és zöldségek tartályai különösen óvatosan vannak szállítva. Emellett az összecsukható tartályok hozzájárulnak a rendelkezésre álló tér optimális kihasználásához a raktárban és a visszaszállítás során. Ebben a videóban többet megtudhat erről a 'okos' friss termékeket tároló összecsukható tartályról.

Összecsukható dobozok = ideális logisztikai megoldás

A bekuplast hosszú évek óta gyárt és forgalmaz szállítódobozokat, és szerzett tapasztalatainknak köszönhetően úgy terveztük dobozainkat, hogy a szállított áru ne sérüljön. Emellett a mi dobozaink használata hatékonyabbá teszi a raktártér és a visszaszállítás során. Ahhoz, hogy megfelelően védelmezzük a szállított termékeket, és optimalizáljuk a logisztikai láncot, érdemes a hajtogatható dobozok mellett dönteni, amelyek jelentősen csökkenthetik térfogatukat. Hogyan néznek ki ezek a dobozok, és milyen előnyei vannak a használatuknak?
 

A műanyag hajtogatható dobozok előnyei

A műanyag hajtogatható kosarak akár 84%-kal is csökkenthetik térfogatukat. Így az üres dobozoknak nem kell sok helyet elfoglalniuk sem a raktárakban, sem a szállítás során. Az üres dobozok ilyen jelentős térfogatcsökkentése ideális megoldássá teszi őket minden olyan helyen, ahol az elérhető tér hatékony kihasználása számít. A hajtogatható dobozok könnyen és egyszerűen kinyithatók és összecsukhatók a kényelmes használat érdekében. Ez jelentősen felgyorsítja a használati folyamatot, különösen akkor észrevehető, ha nagy mennyiségű műanyag dobozt használnak. Az ergonomikus fogantyúk is segítséget nyújtanak a könnyű és biztonságos használatban.

A hajtogatható szállítódobozok biztosan nagyra értékelik azok, akik fontosnak tartják a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálását és a szállítási költségek minimalizálását. Az összecsukható dobozok szállítása ugyanis nem igényel annyi helyet, mint a nem összecsukható társaiké. A tervezéskor ügyeltek arra, hogy a hajtogatható műanyag dobozok nagy terhelhetőséggel rendelkezzenek. Ezt a speciálisan tervezett és tartós aljuk és az erős sarkaik befolyásolják. Ezek a tulajdonságok jelentősen megkönnyítik a dobozok rakásba rendezését. Az oldalsó sima falak és az éles élek hiánya megvédi a szállított termékeket a sérülésektől.

Hajtogatható szállítódobozok típusai

A műanyag hajtogatható dobozokat két típusra oszthatjuk - teljes és perforált. Ezek különböznek egymástól a szerkezet és a felhasználás módja szerint. A teljes hajtogatható dobozok rendelkeznek teljes oldalfalakkal és aljzattal. Ez a kialakítás széles termékskálát tesz alkalmassá szállításra és raktározásra. Könnyen kezelhetők kézzel, bár a kialakítás lehetővé teszi az automatizált raktári rendszerekben történő felhasználásukat is. A második kategóriát a perforált hajtogatható szállítódobozok alkotják, melyek alja és oldalfalai lehetővé teszik a levegő szabad áramlását. Ez egy szükséges feltétel, amit a friss termékeket szállító dobozoknak teljesíteniük kell, mivel optimális szellőzést és hűtést igényelnek.
 

A bekuplast hajtogatható dobozok alkalmazásai

A műanyag hajtogatható dobozokat sokféleképpen használják. A teljes verziók kiválóan alkalmasak nem élelmiszer termékek tárolására és szállítására. Biztosítják a védelmet és lehetővé teszik a könnyű elrendezést. A perforált hajtogatható dobozok azonban kulcsfontosságúak a friss zöldségek és gyümölcsök szállításában. Ezeknek a termékeknek tartós dobozokra és levegőhöz való hozzáférésre van szükségük egyszerre. Ugyanez vonatkozik a virághagymák vagy maguk a növények szállítására. Ezek is jó szellőzést igényelnek. Ezenkívül a perforált alj nem engedi a víz pangását, ami növeli a szállított növények biztonságát. A könnyen hajtogatható műanyag dobozoknak számos előnye van. Az alacsony méretek mellett tartósak és erősek is. Kiválóan alkalmasak különféle termékek szállítására, a teljes és perforált hajtogatható dobozok kategóriába sorolása lehetőség a tökéletes kosár kiválasztására az egyéni igényekhez.