Szállító- és tárolódobozok az intralogisztikához

Mint a vezető nemzetközi rendszerszállítók elismert partnere, pontosan tudjuk, mi a fontos. Szoros együttműködésben ügyfeleinkkel raktári tárolódobozokat, komissiózási dobozokat és tálcákat készítünk az automatizált raktárakhoz.

Mindig ügyelünk arra, hogy a bekuplast tárolódobozai és tálcái tökéletesen illeszkedjenek az intralogisztikai rendszeréhez és a szállítószalag-technológiájához. Ugyanakkor gondoskodunk arról, hogy termékeink magas minőségi és tartóssági normáknak feleljenek meg.

bekuplast segíti az Auto Partner növekedését

Auto Partner SA vállalat tevékenységét, műanyag szállító- és tárolódobozokkal látja el a Bierunban található raktárjához. Az Auto Partner a lengyel autóipari piacon egyik legnagyobb importőre és forgalmazója az autóalkatrészek területén.

a contecline összekapcsolja az intralogisztikai folyamatokat az Orbico raktárban

2021 februárjában a Panattoni vállalat befejezte egy 25 ezer négyzetméteres raktárépület (ebből 1 ezer négyzetméter irodai rész) építését Teresinben, Varsó közelében. A BTS (built-to-suit) típusú beruházást az Orbico Supply vállalat, a Orbico csoport része, egy globális márkaelosztó vállalkozás megbízásából valósították meg. Az intralogisztika hatékony működését 46 ezer contecline tárolóedényt kezelő, magas fokú automatizáltságú szállítószalagok és emelők hálózata biztosítja a bekuplast cég részéről.

Contecline konténerek: dominó kockák az Onninen projektben

2019-ben indult el a DOMINO projekt, mely az Onninen vállalat történetének egyik fontos kezdeményezése - számos összekapcsolt befektetés a infrastruktúra fejlesztésébe, logisztikai folyamatok optimalizálásába, valamint a munkatársak képességeinek növelésébe. A projekt egyik kulcsfontosságú céljának, a drobantárak komissiózásának automatizálásának elérésében kiemelt szerepet játszott a bekuplast vállalat, amely 40 ezer saját AKL sorozatú contecline konténert szállított ehhez a célhoz.

Intralogisztika - a belső anyagáramlás ellenőrzése, végrehajtása és szervezése

Az automatizáció részarányának növelése a logisztikai folyamatokban válasz a munkaerőpiaci változásokra. Másrészről a növekvő ügyfélkövetelmények miatt folyamatosan új fejlesztési lehetőségek és logisztikai folyamatok optimalizálása iránti kutatás szükséges annak érdekében, hogy felgyorsítsa a végrehajtási sebességet és megfeleljen az ügyfelek elvárásainak. Ennek eredményeként nő az automatizált raktári rendszerek értéke. A raktárdobozok segítségével növelhetők a folyamatok hatékonysága anélkül, hogy bővíteni kellene a személyzetet vagy a tárolási területet.

Raktárdobozok mint minden automatikus raktár nélkülözhetetlen eleme

Sok kiskereskedelmi hálózat nagy elosztóközpontjának és szállító raktárának hatékonyan kell működnie. Az egyik típusú raktárközpont az úgynevezett AKL (Automatischen Kleinteilelage azaz automatikus kisraktár), ahol a nagy térfogatú termékekre jellemző raklapos szállítás helyett általában műanyagból készült szállítódobozokat használnak. Az AKL raktárak előnyei:

  • teljesen kompakt tárolási lehetőség
  • automatikus árukészítés,

így nagy hatékonyságot érnek el a kis méretű termékek komissiózásában. A szállítódobozokat kétirányúan szállítják (polcról/átvételre) a polc kezelő berendezéseken és automatikus szállítórendszereken keresztül. A magas raktározási lehetőségeknek köszönhetően a kis alkatrészek raktárai viszonylag kis alapterületet igényelnek. Az ideálisan illeszkedő szállító-raktári tartályok teljes mértékben kihasználják a rendelkezésre álló teret, és lehetővé teszik a termék megfelelő elhelyezését és tárolását. A bekuplast erős szállítódobozai a magas minőség garanciáját jelentik.

Számos szállítódobozválaszték az automatizált raktárakhoz

Széles választékban kínálunk különböző típusú szállítódobozokat és raktárdobozokat különböző változatokban és méretekben, amelyek tökéletesen illeszkednek Ügyfeleink igényeihez. Kínálatunkban megtalálhatók a következő raktárdoboz-sorozatok: contecline, basicline plus és silverline.

EURO-NORM contecline az automatizált AKL raktárakhoz

EURO-NORM contecline kiváló megoldás az automatizált kis alkatrészraktárakhoz és 'Shuttle' rendszerekhez. A tartályokat zárt peremű miniload alapú talppal szerelték fel; ennek köszönhetően a tartályok alacsony súlyuk ellenére is kiválóan teljesítenek:

  • nagy szilárdsággal rendelkezik
  • alkalmas akár 50 kg tömegű nehéz terhek tárolására

Ezen felül a szállítódobozok speciális alakítása biztosítja a következőket:

  • ideális üzemeltetési tulajdonságok
  • lehetővé teszi a csendes mozgást a szállítószalagokon

Az automatizált vonalakon való hatékony szállítás szintén lehetséges a stabil, kétfalú sarokkialakítású szállítódoboznak köszönhetően, amely kiválóan teljesít kanyarokban. Emellett a szállítódobozok alapértelmezés szerint rendelkeznek integrált rekeszfal rendszerrel, amely rugalmasan osztja szét a doboz belsejét különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2-ig terjedő osztás). A szállítódobozokban található válaszfalak biztonságosan rögzítettek, és nem csúszkálnak vagy zajonganak szállítás közben.

Az EURO-NORM basicline plus az AKL tartályok alternatívája, azaz az ideális választás a raktár-üzlet szállításához

A basicline plus sorozat ötvözi az Euro-Norm basicline sorozat előnyeit az automatizált kis elemű raktárakhoz (AKL) tervezett tartály jellemzőivel. A basicline plus sorozat nagy tartályainak könnyebb szállítása érdekében az alapot opcionálisan felszerelhetik sínekkel, lábakkal vagy kerekekkel. A kiegészítők külön-külön is beszerezhetők a saját telepítéshez. A különféle változatok széles skálája, például az ellenőrző ablak és a billenő fedél lehetővé teszi a basicline plus ideális megoldását raktárakban, belső logisztikában vagy modern gyártási logisztikában. Különböző magasságú tartályokat kínálunk Ügyfeleink igényeinek megfelelően.

Az EURO-NORM silverline a követelőzők számára tervezett tartályok sorozata

Az EURO-NORM silverline egy megerősített szállítódobozok sorozata, amely kiválóan teljesít a modern elosztóközpontokban. Ideálisak kis elemek automatikus tárolására. Legnagyobb előnyük a speciális kialakítás, amely alkalmazkodik az áramlási állványokhoz és a szállítószalagokhoz. Különböző méretű tartályokat kínálunk, valamint megfelelő fedeleket, amelyek lazán ráhelyezhetők, zsanérral vagy kétrészes kivitelben.

Szállító tálcák - modern megoldás az automatikus raktárak számára

Ez a megoldás a kis elemek raktározására szolgál. A jól optimalizált szállító tálcák kényelmes szállítást tesznek lehetővé az érzékeny elemek számára. A bekuplast kínálatában számos méretű és típusú szállító tálca található.