Konténerek EURO-NORM automatizált raktárakhoz a contecline sorozatból

Az EURO-NORM contecline automatizált tárolókonténerei egy újonnan kifejlesztett konténersorozat, amely jól használható AKL kis alkatrészek és "Shuttle" rendszerek tárolására.

Az intralogisztikára szabott Contecline műanyag tartályok

A contecline sorozat műanyag tartályai megfelelnek a modern árukezelési és tárolási technológia minden követelményének. Ebben a videóban többet megtudhat azokról a tervezési részletekről, amelyek a contecline-t az intralogisztika ideális konténersorozatává teszik!

contecline: az új szabvány a raktári intralogisztikában

A bekuplast, a magazin- és szállítási csomagolási megoldások vezető szállítója, széles körű termékválasztékát bővítette. A contecline műanyag tartályok egy újonnan kifejlesztett sorozat, melyeket az automatizált kisáru-raktárakhoz és "Shuttle" rendszerekhez terveztek.

A rendszerekhez alkalmazkodó tartályok AKL és Shuttle rendszerekhez 

Az AKL (automatizált kisáru-raktárak) egyfajta raktárközpontok, ahol a nagy méretű termékek szokásos paletta-szállítását műanyag tartályok váltják fel. Az AKL raktárak előnye a teljes mértékben tömör tárolás lehetősége és az automatikus áruelőkészítés, amely magas teljesítményt eredményez a kisáru cikkek nagy mennyiségű komissiózása során. Az AKL raktárakban, a "Shuttle" típusú szállítórendszerekkel, speciálisan ezek igényeire tervezett tartályok alkalmazása szükséges. A bekuplast cég kibővítette kínálatát a contecline sorozatú műanyag tartályokkal, amelyek megfelelnek a modern raktárszállító és tárolási technológiák szigorú követelményeinek.

Miből készülnek a contecline tartályaink?

A contecline műanyag tartályok polipropilénből vagy alternatív megoldásként a bekuplast BQC nevű, eredeti PP-hoz képest fenntarthatóbb és költséghatékonyabb keverékéből készülnek. A magas minőségű anyagoknak köszönhetően a tartályok tartósak és akár éveken át szolgálhatják a felhasználókat. További előnyök közé tartozik az egyszerű tisztíthatóság és a rakható kialakítás (amely értékes raktárhely megtakarítását eredményezi).

Ideális üzemeltetési tulajdonságok

A contecline sorozatú tartályokat zárt miniload típusú alappal látták el; ezáltal a könnyű súly ellenére a tartályok magas teherbírásúak és akár 50 kg terhelés tárolására is alkalmasak.

Ezenkívül a talp speciális kialakítása biztosítja

  • ideális üzemeltetési tulajdonságokat 
  • lehetővé teszi a csendes mozgást a szállítószalagokon

A hatékony szállítás az automatizált vonalakon is lehetséges a stabil, kétoldalas sarokkialakításnak köszönhetően, amely kiválóan működik a kanyarokban.

Három különböző magasságban és változatban

A vásárlók választhatnak 600 mm hosszú és 400 mm széles tartályok közül három különböző magasságban:

A nagy raktárakban történő használatra szánt teljes falú változatokon kívül a tárolóedények elérhetők olyan változatban is, amelyek aljában és oldalain vízelvezető nyílásokkal rendelkeznek; az oldalfalak esetében választhat a VDS vagy az FM Global tűzbiztonsági irányelveknek megfelelő lefolyónyílások között. Ezenkívül az intralogisztikai tartályokat integrált válaszfalrendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi a tartály belső tér rugalmas felosztását különböző kapacitású kamrákra (1/8-tól 1/2-ig terjedő arányban). A válaszfalak biztonságosan rögzítettek és nem csúszkálnak, és nem okoznak zajt a szállítás során. A vásárló döntése függvényében választhat zárt vagy nyitott fogantyúverziót is.
 

Végső összefoglalás

A raktári tevékenységek széles skálája van - a termékek rendezésétől és tárolásától kezdve a palettázáson, a komissiózás és a csomagolás végéig. A raktár automatizálásával a vállalat jelentősen javíthatja tevékenységeinek hatékonyságát, optimalizálhatja a rendelések teljesítési idejét, előre észlelheti a logisztikai hibákat, és figyelemmel kísérheti a teljes készletállapotot. Mindez azonban nem lenne lehetséges a bekuplast új contecline sorozatába tartozó megbízható raktári dobozok nélkül, amelyeket az automatizált nagy raktárakban való használatra terveztek.