A Bekuplast műanyag raklapok kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. Stabilak, terhelhetők, higiénikusak és tartósak. A bekuplast termékkínálat a következő raklapokat tartalmazza: ipari, nehéz, ESD, higiénikus és Euro raklapok. a bekuplast különböző minőségi szabványoknak megfelelő műanyag raklapokat kínál, az alkalmazástól és a szükséges terhelhetőségtől függően a következő változatokat különböztetjük meg: közepes műanyag raklapok (közepes súlyosság) és nehéz műanyag raklapok (megerősített raklapok). A raklapok természetesen különleges színekben és egyedi címkézéssel is rendelhetők. További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Műanyag raklapok kontra fa raklapok

A műanyag raklapok afából készült raklapokkal szemben számos előnnyel rendelkeznek, és meggyőzik a felhasználót nagy teherbírásukkal és tartósságukkal. Nem jelentenek veszélyt a kiálló szögek vagy faforgácsok, amelyek megsebesíthetik a dolgozókat vagy károsíthatják az árut. A műanyag raklapok további előnye, hogy higiénikus tulajdonságokkal rendelkeznek (penész-, gomba- és baktériummentesek), és sima felületüknek köszönhetően könnyen tisztíthatók. Ennek eredményeképpen higiéniailag érzékeny területeken, például az élelmiszer- és gyógyszeriparban használják őket. A nemzetközi logisztikában a műanyag exportraklapokat azért részesítik előnyben, mert a fából készült raklapokkal ellentétben ezeket nem kell kémiai előkezelni (gázosítani) és vámpapírokkal ellátni, ami költségekkel és munkával jár. A műanyag raklapok általában kisebb tömegűek a fából készült raklapokhoz képest. Ezenkívül súlysemlegesek, mivel a szabadban tárolva nem szívják magukba a vizet. A műanyag raklapok használata több okból is különösen környezetbarát: újrahasznosított anyagokból készülnek, hosszabb az eltarthatósági idejük, és élettartamuk végén újrahasznosíthatók.

A műanyag raklapok különböző típusai és felhasználási területei - export raklapok

Az export műanyag raklapokat a nemzetközi logisztikában előnyben részesítik, mivel a fából készült raklapokkal ellentétben nem kell kémiai előkezelést végezni rajtuk. A hordozóeszköz könnyebb és tartósabb. Ez leegyszerűsíti a folyamatot, időt és költségeket takarít meg. Export műanyag raklapjaink poliolefin-keverékből készülnek, és a "basic" kifejezésről ismerhetők fel.

Újrahasznosított műanyag raklapok

A műanyag raklapokat zárt visszavételi rendszerekben és nyílt csomagolási poolingban használják. További előnyük, hogy újrahasznosított anyagból készülnek, így környezetbarátok. Kizárólag kipróbált és bevált újrahasznosított anyagokat használunk, így a műanyag raklap hosszú élettartama garantált, még nagy terhelés esetén is. Ezeket a műanyag raklapokat a "basic plus" elnevezéssel lehet azonosítani.

ESD műanyag raklapok

A műanyag raklapok elektrosztatikus vezetőképességgel rendelkező anyagból készülnek, és kiválóan alkalmasak ESD konténerekhez.

Higiénikus műanyag raklapok

A higiénikus műanyag raklapokat tisztaszobai raklapoknak is nevezik; ezeket olyan területeken használják, ahol a HACCP-előírásoknak megfelelően magas higiéniai színvonalra van szükség.
Az élelmiszeriparban használt műanyag raklapok, mint például az Euro H1 raklapok, új, élelmiszerrel érintkező anyagból készülnek, és megfelelnek a magas higiéniai és minőségi előírásoknak.

Speciális megoldások

Az olyan árukhoz, amelyek nem szállíthatók hagyományos ipari raklapon vagy Euro raklapon, a bekuplast egyedi megoldásokat kínál, mint például a Bottleguard modell a hordók szállítására.