Hús és húskészítmények szállítódobozai

Hús, mint a külső körülmények hatásainak és a szennyeződés/sorvadás kockázatának kitett termék, kötelezi a gyártókat és az értékesítőket a szigorú tárolási vagy szállítási szabályok betartására. A bekuplast vállalat, mint a hústermékek és felvágottak számára tervezett élelmiszer-szállító és raktározó dobozok gyártója, tisztában van azzal, hogy ezen élelmiszerek gyártóira és szállítóira nagy felelősség hárul.

A hús biztonságos szállítása az magas minőségű élelmiszerek alapja

A hústermékek gyorsan megromlanak, ha nem megfelelő körülmények között tárolják vagy szállítják őket. A szennyezett vagy romlott hús fogyasztása veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét - ezért a ilyen élelmiszerek gyártóin és szállítóin nagy felelősség hárul. A bekuplast vállalat vörös húsdobozokat (Euro E1, E2, E3), párolt kolbász dobozokat, valamint kék színű E Performance hús dobozokat kínál, mindegyiket normalizált 600x400 mm-es aljú mérettel. Az összes bekuplast hús doboz a legmagasabb minőségi szabványoknak megfelel és optimálisan alkalmazkodik a hús, kolbász és egyéb húskészítmények szállításához és tárolásához. A nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készült dobozok, amely élelmiszerrel érintkezhet, megfelelő higiéniát biztosítanak könnyen tisztítható felületeik miatt. Ez különösen fontos, mivel a hús dobozokat minden szállítás után alaposan meg kell mosni.

A bekuplast hús dobozok alapfelszerelése az élelmiszeriparnak

Az E1, E2 és E3 verziókban elérhető iparági megoldást jelentenek, az élelmiszeripari kezdeményezés és a GS1 Germany támogatásával kidolgozva: egy olyan nemzetközi szabványok gyűjteménye, amelyek a ellátási lánc menedzselését célozzák meg, például a termékek, szolgáltatások és helyek azonosításán keresztül. A GS1 által hozzárendelt kódok egyértelmű azonosítást biztosítanak minden hús doboz esetén.

Az E Performance dobozok normalizált 600x400 mm-es aljú méretben és három különböző magasságban érhetők el:

Kék színük gyakorlati értékkel bír, mivel megkönnyíti az esetleges műanyagszilánkok azonosítását a húsban. Ezen felül megerősíti, hogy az élelmiszer dobozokat elsődleges műanyagokból készítették, amelyek élelmiszerrel érintkezhetnek.

Az E Performance húsdobozok sorozatát a bekuplast kiváló szerkezeti stabilitása és tartóssága jellemzi, és az új alj- és sarokgeometriának köszönhetően kiválóan alkalmazkodik az automatikus szállítórendszerekhez. Továbbá, a bekuplast által gyártott műanyag húsdobozok kevesebb vizet szórakoztatnak a gépi tisztítás során, így a mosógépből való kilépéskor szárazabbak. A hús Euro E Performance dobozok az azonosítás egyszerűsítése és a húsdobozok kezelésének javítása érdekében mindkét oldalon IML (in-mould labeling) formátumú címkékkel vannak felszerelve, amelyek a gyártás során szorosan kapcsolódnak a műanyaghoz. Ennek eredményeként tartósak, higiénikusak és ellenállnak az ipari mosási folyamatoknak. A megfelelő formázott forma lehetővé teszi a önragasztó címkék könnyű felhelyezését is. A húsdobozok minden négy oldalán kiemelkedések (tűmezők) vannak; az önragasztó címkék optimálisan tapadnak a kiemelkedésekhez, de könnyen eltávolíthatók a mosás során.

Miért érdemes bekuplast húsdobozokat választani?

A bekuplast megoldásainak alkalmazásából származó sokoldalú kínálat további előny. A további típusai megfelelnek az Euro követelményeinek, optimálisan alkalmazkodva a hús, kolbász és egyéb húskészítmények szállításához és tárolásához. Mint az E Performance Euro, ezek is HDPE-ből készülnek, higiénikusak és könnyen tisztíthatók. Az Euro műanyag húsdobozok három változatban elérhetők: E1, E2 és E3. Alapvető előnyeik közé tartozik a szállítórendszerekben való felhasználhatóság, az repedésállóság, a méretpontosság, a sima és könnyen tisztítható felületek miatt könnyű higiéniafenntartás, valamint az automata mosógépekben történő tisztításra való alkalmasság - ami a bekuplast húsdobozok esetében a 100%-os újrahasznosítás lehetőségének szabványa.

Kolbászfőző dobozok - miért érdemes ilyennek lennie?

A bekuplast harmadik típusú dobozai a kolbászfőző dobozok. A terméket közvetlenül a dobozban párolják, és nem igényel - a múltból ismert - kolbászfőzőkocsira való felakasztást és újra csomagolást szállítódobozba, ezáltal időt és pénzt takarítva meg. A kolbászfőző doboz polipropilénből készül, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas, stabil szerkezettel rendelkezik, a nagy sűrűségű HDPP üvegszálakkal erősített anyag használata miatt extrém magas hőmérsékleteket bír ki, még a sok párolási folyamat után is (pásztozás esetén 85°C hőmérsékletet 4 órán keresztül bír ki, míg a szterilizáció rövid ideig 130°C hőmérséklettel érintkezik). A hús hajlamossága a rothadási folyamatokra és az ezekből eredő egészségügyi veszélyekre a megfelelő szállítódoboz kiválasztását a fogyasztók biztonsága szempontjából különösen fontosá teszi. A bekuplast vállalat több mint 35 éves tapasztalata az egyes dobozok kidolgozásában és gyártásában, valamint a legújabb technológiák alkalmazása a vásárlók elégedettségének és a fogyasztók biztonságának garanciája.