Az autóipar a második legnagyobb feldolgozóipari ágazat Lengyelországban

Created by Monika Sojka | |   Ipari ágazatok

A bekuplast csoport alaposan ismeri a különböző iparágak követelményeit, és megbízható partner az autóipar számára nyújtott megoldások terén is.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az autóipar a második legnagyobb feldolgozóipari ágazat Lengyelországban az élelmiszeripar után. Tavaly több mint 200 000 embert foglalkoztattak az autógyártásban (az iparágban foglalkoztatottak 7,4%-át). Gliwice, Tychy, Bielsko-Biała, Poznań - ez csak néhány azon helyszínek közül, ahol komplett autók vagy egyes alkatrészek gördülnek le a gyártósorokról. Az iparág fellendülése növeli a gyártók igényét az autóalkatrészek szállítására szolgáló csomagolások iránt. A bekuplast kínálatában megtalálhatóak a KLT/VDA konténerek, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek az autóipari logisztikai folyamatok igényeinek. A konténersorozatot ezen iparág követelményei szerint fejlesztették ki, hogy optimalizálja az autógyártó és a beszállítóipar közötti logisztikai láncot. A VDA-KLT-k megfelelnek a VDA (Automobilipari Szövetség - Verband der Automobilindustrie) magas minőségi követelményeinek és szabványainak. Bár elsősorban az autóiparban használják őket, más iparágakban is alkalmazhatók.

Az autógyártók és az autóipari beszállítók (OEM) a KLT-ket kis alkatrészek tárolására és szállítására használják.

KLT-konténerek szabványosított alsó méretekben kaphatók:

  • 300x200 mm
  • 400x300 mm
  • 600x400 mm

A konténerek 120x80 cm (európai méret) és 120x100 cm (ipari méret) alapterületű raklapokhoz alkalmasak. A KLT konténereket kifejezetten automatizált gyártási folyamatokhoz tervezték. A szabványosított konténerek kizárólag polipropilén-kopolimerből (PP-Copo) készülnek, rendkívül tartósak, ellenállnak az UV-sugárzásnak, valamint a mosási és tisztítási folyamatoknak. Minden tartály ergonomikus fogantyúval és integrált címketartókkal van felszerelve.

Melyek a VDA-R-KLT tartályok különleges jellemzői?

AVDA-R-KLT tartályok stabil, ragasztott (megerősített) alappal és átlós megerősítésekkel rendelkeznek. Az egymásra rakodási csigák kialakítása többszintű stabilitást biztosít, és lehetővé teszi a konténerek további rakománybiztosítás nélkül történő egymásra rakását. Az ergonomikus fogantyúknak köszönhetően automatikusan vagy kézzel is működtethetők.

A VDA-RL-KLT konténerek különböző változatai

A konténerek egy könnyű változata is kapható VDA-RL-KLT megnevezéssel, amely kialakításában a VDA-R-KLT-től a vízelvezető lyukakkal ellátott sima fenék alkalmazásával tér el. A konténereket könnyű és közepes rakományok szállítására tervezték. Jellemzőjük a nagy szilárdság, amelyet a megfelelő bordázással érnek el. A VDA-R-KLT változathoz hasonlóan alkalmasak automatizált raktárakhoz, de ergonomikus fogantyúiknak köszönhetően kézzel is kényelmesen használhatók.

Melyik ajánlott konténerfedelet válasszuk?

A KLT sorozathoz tartozékok, azaz a rakomány rögzítésére szolgálólaza fedelek és raklapfedelek illeszkednek. A laza fedelek optimális védelmet nyújtanak a rakományoknak a szállítás közbeni sérülések és szennyeződések ellen. Opcióként mindkét konténerhez kaphatók elektromosan vezető anyagból készült ESD fedelek. A tartályokhoz hasonlóan a fedelek is UV- és tisztításállóak, PP-C anyagból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatók. A raklapfedelek megvédik a rakodóegységet a szállítás közbeni sérülésektől és szennyeződésektől, és növelik a teljes raklap stabilitását. Mind az EURO méretű raklapokhoz, mind az ipari raklapokhoz kaphatók.

A bekuplast lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a régebbi VDA-C-KLT konténerrendszerről egyszerűen áttérjenek a VDA-R/RL-KLT-re. A VDA 4500 ajánlásainak megfelelően - amely zárt anyagciklust ír elő a régi C-KLT-k újrahasznosítására - a bekuplast az SKZ Würzburg által tanúsított eljárást kínál: a VDA-C-KLT konténereket újrahasznosítják, majd VDA-R vagy VDA-RL -KLT formájában visszakerülnek a logisztikai folyamatba. Ka gépjárműalkatrészek megbízható és zavartalan továbbításának kulcsa a gyártótól a címzettig a kiváló minőségű csomagolás, amely garantálja, hogy a szállítmány sértetlenül érkezik meg. Ezért teljes mértékben jogos az az állítás, hogy ezek egyike azon elemeknek, amelyek hozzájárulnak az ügyfél végső elégedettségéhez a járművel és a közúti közlekedés biztonságának garantálásához. Ezt jól tudja a bekuplast, amely évek óta sikeresen dolgozik együtt autóipari vállalatokkal.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist