News

bekuplast segít az Auto Partner növekedésében

Created by Monika Sojka | |   Folyamatoptimalizálás

A bekuplast a sziléziai Bieruńban található raktárába műanyag szállító- és tárolóedények szállításával támogatja az Auto Partner SA működését. Az Auto Partner az egyik legnagyobb autóalkatrész-importőr és -forgalmazó a lengyel piacon.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az Auto Partner 1993-ban alakult, és személy- és kisteherautók, motorkerékpárok, robogók és ATV-k alkatrészeinek importjára és forgalmazására szakosodott. Több mint 350 pótalkatrész-beszállítóval működik együtt az úgynevezett aftermarket területén, valamint a világ minden tájáról származó OEM-beszállítókkal, köztük olyan jól ismert márkákkal, mint a Bosch, a Castrol és a Continental.

Siker egy igényes piacon

A vállalat hosszú utat tett meg 1993-as alapítása és az első 200 m2-es katowicei raktár megnyitása óta. 2006-ban a vállalat székhelyét, valamint logisztikai és elosztó központját a sziléziai Bierun városába költöztette, és a következő években több mint 40 000 m2 -re bővítette raktárterületét. Raktáraiban - Bieruńban, Pruszkówban, Mysłowicében, Poznańban és Prágában - az Auto Partner több mint 15,5 millió alkatrészt tárol állandóan.

A megfelelő raktári infrastruktúra és a hatékony elosztóhálózat biztosítása létfontosságú egy olyan vállalat számára, amely dinamikusan növekvő eladásokat könyvel el és folyamatosan bővíti termékkínálatát. A vállalat közel 90.000 ügyfelet szolgál ki, akik naponta átlagosan 32.000 megrendelést adnak le; Lengyelországban több mint 100.000 m2 teljes raktárfelülettel rendelkezik, ahol 20 millió alkatrészt tárol; 30.000 raklaphelyet biztosít; és több mint 700 helyi útvonalon biztosítja a szállítást, amelyen naponta 1.100 vállalati furgon és teherautó (összesen mintegy 5,5 millió kilométert tesznek meg havonta) indul.

Automatizált raktár Bieruńban

2022-ben befejeződött az Auto Partner egy másik beruházása a Bieruńban található raktár automatizálására. Erre a költséges vállalkozásra szükség volt egy ilyen méretű vállalat esetében; a raktárterület automatizálása optimalizálja a logisztikai költségeket, javítja a folyamatok működését és biztosítja az egész vállalat általános hatékonyságának növekedését.

A feladat kivitelezője az MPL Techma volt, amely 20 éve tevékenykedik az ipari automatizálás területén, és vezérlőrendszerek, mechanikai szerkezetek, valamint gépek és gyártósorok átfogó megoldásainak szállítója.

A kivitelező a konkrét megrendeléshez egy 10.800 kiosztási hellyel rendelkező raktárat hozott létre, ahol a raktári intralogisztika zökkenőmentes működéséért egy magas fokú automatizálással rendelkező szállítószalagok és felvonók hálózata felel. A rendszer két alraktárból áll, 20 tárolási szinttel, 1200 ciklus/óra kapacitású felvonókkal, az áruk raktárba történő hatékony beérkezését lehetővé tevő átvevőállomásokkal és a megrendelő által megrendelt árukat előkészítő komissiózó állomásokkal. A projekt céljaira az MPL Techma emellett egy SCADA-rendszert is megvalósított, amely az ügyfél raktári információs rendszerével (WMS) együttműködve lehetővé teszi a raktári műveletek teljes körű nyomon követését és a múltbeli adatok elemzését. A teljes mértékben megvalósult beruházás célja az volt, hogy az áruk csomagolási sűrűségének növelésével raktárterületet takarítson meg, csökkentve az áruk komissiózásához szükséges munkát, mindezt a hatékonyság és a komissiózási pontosság növelése mellett. Emellett kiküszöbölték a termékek sérülésének kockázatát, és nagyobb ellenőrzést biztosítottak a termékek felett (a könnyű leltározásnak, a széfeknek és a FIFO-módszernek - First In, First Out - köszönhetően, amely szerint az elsőként beszerzett készletet adják ki vagy adják el elsőként).

Az erősen számítógépesített raktári infrastruktúra lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a vevőkhöz gyorsan eljusson, az úgynevezett just-in-time üzemmódban, így a szállítások akár naponta többször is megtörténhetnek. A rend fenntartása egy ilyen összetett környezetben a teljes ellátási láncot és logisztikai infrastruktúrát kezelő integrált informatikai eszközöknek köszönhetően lehetséges.

bekuplast hozzáad egy téglát

A műanyag szállító- és tárolóedények elismert gyártója, a bekuplast 2021 óta dolgozik együtt az Auto Partnerrel, és az ügyfél megbízásából az automatizált raktárterület támogatására szabott konténereket szállított. Ezek nagyon fontos elemei a raktári infrastruktúrának; a tárolt áruk típusához és a tárolási módokhoz való megfelelő kiválasztásuknak köszönhetően hatékonyabb folyamatokat biztosítanak anélkül, hogy a dolgozók számát vagy a raktárterületet bővíteni kellene. Ezenkívül megkönnyítik a raktárban a rend fenntartását, egyszerűsítik a különböző cikkek szállítását és tárolását, valamint szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetően megvédik a rakományt a sérülésektől. Az ügyfél kérésére a bekuplast kétféle konténertípust szállított a Bieruń-i raktárba: a Contecline és a Silverline konténereket.

Contecline és silverline konténerek az Auto Partner számára

A speciális contecline konténereket ingázó szállítórendszerrel felszerelt automatizált kisalkatrész-raktárakhoz tervezték. Az AKL-raktárakban (automatizált kisalkatrész-raktárak) a terjedelmes termékek kezelésére jellemző raklapos szállítást műanyag konténerek váltják fel. A contecline sorozat megfelel a modern raktári szállító- és tárolástechnika minden követelményének. A dobozok polipropilénből készülnek, nagy tartósság jellemzi őket, és használat után újrahasznosíthatók. További fontos előnye, hogy a tárolók könnyen tisztán tarthatók (automata mosógépben moshatók) és egymásra helyezhetők.

Acontecline termékcsalád konténerei körkörösen zárt minilapos alappal vannak ellátva; ennek köszönhetően a konténerek kis üres tömegük ellenére rendkívül ellenállóak, és akár 50 kg súlyú termékeket is képesek szállítani szerkezeti károsodás nélkül. A speciális kialakítású talp ideális működési jellemzőket és alacsony zajszintet biztosít a szállítószalagokon történő szállítás során is. A stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően, amely ideális a kanyarok leküzdéséhez, az automata sorokon történő zökkenőmentes szállítás is lehetséges.

ASilverline konténerek megerősített aljjal rendelkeznek, és AKL raktárak és elosztóközpontok számára készültek; az állványkezelő berendezésekhez tervezték őket: szállítószalagok, teleszkópos és markolós technológia. A polipropilénből készült konténereket stabil felépítés és rendkívüli szilárdság jellemzi; ellenállnak a deformációnak és a törésnek; a szállítási szakaszokon alacsony zajszintet keltenek az igazított éleknek, a speciális méhsejtes kialakításnak és a lekerekített sarkoknak köszönhetően; -20°C és +60°C közötti hőmérsékletnek ellenállnak, és nem utolsósorban 100%-ban újrahasznosíthatóak. Többféle méretben és testre szabott tervezési megoldással kaphatók, és a contecline konténerekhez hasonlóan sokoldalúan alkalmazhatók.

bekuplast konténerek: fontos darab a logisztikai kirakós játékban

A logisztikai láncok nagyon összetett folyamatok. A zökkenőmentes működésükhöz több szinten is hatékony koordinációra van szükség: rendelés, raktározás és elosztás. Ha ezen szintek bármelyikén valami hiba történik, megnő a szállítási késedelmek, az ügyfelek elégedetlensége és a megrendelések elvesztésének kockázata. Ezért a logisztikai kirakós játék minden darabjának tökéletesen kell működnie. A bekuplast már évek óta gondoskodik arról, hogy tartós és sokoldalú tároló- és szállítótartályai tökéletesen illeszkedjenek ebbe.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist

Bekuplast pomáha spoločnosti Auto Partner rásť - foto 1 - Bekuplast blog
Bekuplast pomáha spoločnosti Auto Partner rásť - foto 2 - Bekuplast blog
Bekuplast segít az Auto Partner növekedésének - 3. kép - Bekuplast blog
Bekuplast segít az Auto Partner növekedésének - 4. kép - Bekuplast blog
Bekuplast pomáhá společnosti Auto Partner růst - foto 5 - Bekuplast blog
Bekuplast segít az Auto Partner növekedésének - 6. kép - Bekuplast blog
Bekuplast segít az Auto Partner növekedésének - 7. kép - Bekuplast blog