News

Útvonaltervezés, avagy hogyan optimalizáljuk az ellátási láncot?

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast tudás

Az útvonaltervezés döntő fontosságú az áruszállító vállalatok logisztikai műveletei szempontjából, mivel a szállítmányok optimális szállítási módjának megválasztásával többszörös előnyre tesznek szert: csökkentik a költségeket, növelik a működési hatékonyságot, minimalizálják a környezetszennyezést, és biztosítják az ügyfelek elégedettségét és elégedettségét. A mai digitalizált világban ezt egyre inkább segítik a digitális eszközök, amelyek objektív és megbízható javulást biztosítanak a szállítás minőségében.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A szállítás a gyártási, raktározási és szállítmányozási folyamatokban részt vevő vállalatok mindennapi kenyere. Az útvonaltervezés olyan folyamat, amely biztosítja a rakomány biztonságos és időben történő eljuttatását a megfelelő helyre, a menetidő és az üzemanyag-fogyasztás szempontjából leghatékonyabb szállítási útvonalat használva. A késedelmes szállítások, veszteségek, hibás termékek és egyéb negatív szállítási tapasztalatok egyszerű módja annak, hogy a vevőket elveszítsék a versenytársakkal szemben. Egy jól megtervezett útvonal a rakománytulajdonosok és a címzettek által megkövetelt nagyfokú pontossággal képes megjósolni a célállomásra való megérkezés várható idejét.

A tervezésnek több neve is van

Az útvonaltervezés viszonylag egyszerű feladat lehet egy változatlan ellátási struktúra fenntartása esetén: egységes típusú szállított termék, rögzített átvételi struktúrák, korlátozott számú lehetséges útvonal és kis vevői kör. Ebben az esetben beszélhetünk úgynevezett statikus (vagy fő) útvonalak tervezéséről, amelyek rögzített menetrenddel rendelkeznek, változatlan útvonallal és a megállók rögzített sorrendjével. Ezzel szemben a tervezés sokkal összetettebb feladat lehet; elég, ha a kiszállítások nagyobb heterogenitása, a vevők nagyobb és forgó csoportja, valamint a járműpark által megtett útvonalon nem egységes feltételek állnak fenn. A szállítónak más változókat is figyelembe kell vennie, például a rendelkezésre álló időablakokat, amikor a szállításra sor kerülhet, vagy a megrendelések közötti prioritási viszonyokat. Ebben az esetben dinamikus tervezésről beszélünk - amikor a tervezés során a rendelési helyzet gyakran és folyamatosan változik, például új vagy törölt rendelések miatt.

A járművek optimális útvonalának megtervezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, többek között a következőket

  • az adott vállalat szállítási kapacitása;
  • a szállítmány mennyisége és méretei;
  • a járművezetők munkaideje;
  • a be- és kirakodási idők;
  • az áruk átvételének és kiszállításának előnyben részesített időpontjai;
  • a megrendelések ütemezése;
  • jogi korlátozások;
  • a szállítással kapcsolatos költségek.

A megfelelő tervezés előnyei

A logisztikai vállalatok nyeresége nagymértékben függ az útvonaltervezés minőségétől; ezért a vállalatok érdeke, hogy a diszpécsereiket a rendelkezésre álló legjobb tervezési eszközökkel lássák el. A megfelelő tervezés lehetővé teszi többek között a következőket

  • azidő optimális kihasznál ása (amit a koordinátorok az útvonaltervezéssel, a sofőrök pedig a célállomás elérésével és a megrendelés teljesítésével töltenek);
  • aszállítási költségek (például az üzemanyag, a járműalkatrészek és a járművezetők munkaideje)csökkentése , a szállítási hatékonyság növelése (több feladat optimális idő alatt történő elvégzése állandó flottaméret mellett);
  • csökkenti az alkalmazottak fluktuációjának negatív hatásait (az új járművezetők gyorsabb beilleszkedése a feladatokba az útvonalhoz és a feladatlistához való valós idejű hozzáférésnek köszönhetően);
  • aversenyképes piacon való megmaradás; a szállítási határidők betartása (az átfutási idő csökkenése révén);
  • az ügyfélszolgálat javítása.

Az analóg tervezéstől az algoritmikus tervezésig

A nem is olyan távoli múltban a kiszállításokat úgy határozták meg, hogy a falon lógó térképekre fizikai útvonalakat rajzoltak, és a be- és kirakodási címek sorrendjét papírdarabokra jegyezték fel. Később a digitális tervezőeszközök felváltották ezeket a papírdarabokat, és lehetővé tették, hogy a szállítási megbízásokat egyszerűen összekapcsolják a teherautókkal és a sofőrökkel. A diszpécserek hozzáférhettek ahhoz az információhoz, hogy egy jármű fel tud-e venni egy plusz rakományt, valamint képesek voltak kiszámítani az egyes fuvarok távolságát és menetidejét.

Az algoritmus-alapú eszközök mostanában egyre szélesebb körben terjednek el, és nélkülözhetetlenné válnak a szállítmányozási vállalatokra vonatkozó egyre szigorúbb követelmények és előírások (például a munkaidő- és kiküldetési korlátozások, a megengedett CO2-kibocsátás szintjét csökkentő környezetvédelmi korlátozások vagy a városközpontokba való beléptetési korlátozások) miatt. A tervezők számára már nem lehetséges, hogy mindezeket a korlátozásokat figyelembe vegyék, és túl nagy a kockázata annak, hogy az összes operatív tudás emberi kézben összpontosuljon.

Ha nincsenek tervezők, nem megy

Az útvonalak tervezésekor a szoftver mostantól figyelembe veszi többek között a digitális úthálózatot, az ügyféladatbázist, a járművek és sofőrök listáját és az aktuális rendelési listát. Ezek alapján kifinomult algoritmusok digitális térképeket készítenek és vizualizálják az útvonalakat, figyelembe véve minden követelményt és korlátozást. Az algoritmusok másodpercek alatt elvégzik az összes lehetséges változat elemzését, ami a tervezőknek sok órát venne igénybe. A matematikai optimalizálás nagyobb hatékonyságot biztosít a szállítóeszközök használatában és a jövedelmezőségben, valamint lehetővé teszi az adatok és paraméterek tárolását a rendszer memóriájában, ami a tervező távollétében vagy személyzeti fluktuáció esetén is fenntartja a folyamatokat.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a tervezőkre már nincs szükség; ők azok, akik végső soron a programozási adatok alapján döntéseket hoznak, reagálnak az előre nem látható helyzetekre és a szoftverben leképezett szabályok alóli kivételekre. Az automatizálás által biztosított csökkentett tervezési idővel azonban több időt nyernek az útvonalak napi kiigazítására és optimalizálására.

Összefoglaló

Az optimalizált útvonaltervezés egyszerűsíti a szállítási folyamatokat és lerövidíti a szállítási útvonalakat, lehetővé teszi a járműpark optimális kihasználását és értékcsökkenését. Emellett növeli az ügyfelek és a dolgozók elégedettségét, mivel lehetővé teszi, hogy a termékek megbízhatóan, a kívánt időablakon belül eljussanak az ügyfelekhez. Az útvonaltervezés és a kapcsolódó logisztika nagyobb átláthatóságot garantál a logisztikai folyamatokban. A modern eszközök - például a GPS-követő rendszerek - használatával az optimalizálás valós időben, a járművek aktuális koordinátái alapján történik. A megfelelő algoritmusok ezek alapján történő létrehozása lehetővé teszi az útvonalválasztási folyamat optimalizálását, a felhasznált erőforrások minimalizálását és a teljes útvonal idejének csökkentését.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist