RFID: technológia a tárolás szolgálatában

Created by Monika Sojka |

Az RFID-technológia megbízhatósága és egyszerűsége hozzájárult ahhoz, hogy számos alkalmazásban széles körben elterjedt. Az RFID a gyártási folyamatokban a folyamatok pontos nyomon követésére és a releváns paraméterek rögzítésére, a vállalati eszközök - például tárgyi eszközök, anyagok, szerszámok és újrafelhasználható tárolók - kezelésében, a munkaidő nyilvántartására, a szállítmányok nyomon követésére, sőt, a háziállatok megjelölésére és az útlevelek biometrikus adatainak gyűjtésére is bizonyítja hasznosságát. Az RFID emellett minden raktáros és társcsomagoló nélkülözhetetlen barátjává vált az áruk átvételénél és kiadásánál, a termékek eredetének nyomon követésénél, a készletellenőrzésnél és a komissiózásnál.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az e-kereskedelem szereti

Az online vásárlás egyszerűsége és a megrendelt áru gyors kézbesítésének garanciája hozzájárult az e-kereskedelem gyors terjedéséhez. Ennek során a vásárlók természetesnek veszik, hogy pontosan az általuk megrendelt termékek érkeznek meg - még akkor is, ha a szállító naponta több ezer megrendelést kezel. Ahhoz, hogy megbirkózzunk egy ilyen összetett feladattal, és garantáljuk a szállítási folyamat minden szakaszának zökkenőmentes működését, érdemes fejlett logisztikai megoldásokat - például RFID-t - alkalmazni.

Az RFID (Radio-Frequency IDentification) a rádióhullámok használatán alapul. Az adatokat - például az azonosítószámokat vagy az elektronikus EPC termékkódokat - egy speciális szilíciumchip/címke/transzponder (mindezek az elnevezések használatosak) tárolja, amely beépített antennával van felszerelve az információcserére egy olvasóval. Az RFID-címkék kapacitása nagyon nagy. Nemcsak a feladóra, a címzettre vagy a termékre vonatkozó információkat képesek tárolni, hanem az áruk szavatossági idejét és tárolási körülményeit is, ami nagymértékben kiküszöböli a félreértések és az emberi hibák kockázatát.

Az RFID-n tárolt adatok azonosítása az olvasónak köszönhetően lehetséges. Ez egy rádióátviteli modullal, azaz antennával felszerelt eszköz, amely adatokat küld és fogad a transzponderekhez és a transzponderektől. Az olvasók elhelyezhetők helyhez kötötten (pl. RFID-kapuként) vagy hordozhatók kézi leolvasóként. Az olvasók által leolvasott információkat ezután egy gazdakészülékre, például egy számítógépes adatbázisba küldik, ahol azokat tárolják.

Az RFID-technológia előnye, hogy egyszerre több százezer címke is beolvasható, anélkül, hogy a beazonosítandó tárggyal vizuálisan érintkezni kellene (ellentétben a vonalkódokkal). Ez lehetővé teszi például, hogy egy raktárban/üzletben megszámoljuk az árukat, vagy felbontás nélkül ellenőrizzük egy csomag tartalmát. Az RFID-t bevezető vállalatnak nem kell lemondania az eddig használt megoldásokról, és nem kell forrásokat lekötnie a cseréjükkel kapcsolatos nagy beruházásokra. Sőt, ajánlatos az új rendszert teljes mértékben integrálni a már használatban lévő WMS- vagy ERP-szoftverrel.

RFID a raktározásban és a komissiózásban

Az RFID sikeres alkalmazására nem kevés példa van. A technológia már az áruk raktárba történő beérkezésekor bizonyítja értékét. A hagyományos vonalkódok miatt a kezelőnek minden egyes raklapot, majd minden egyes dobozt ellenőriznie kell, és gyakran ki kell nyitnia, hogy kézzel beolvassa a benne lévő egyes termékeket. Csak ezután kerülhet a raklap a helyére. Az RFID-vel ez a folyamat a másodperc töredékét veszi igénybe. Az RFID-címkével ellátott termékek automatikusan beolvasásra kerülnek a szállítószalagon lévő alagútban; így a tényleges állapot ellenőrzése a fuvarlevéllel csak addig tart, amíg a raklap áthalad az alagúton. Ha az alkalmazottak és az általuk kezelt targoncák RFID-címkével vannak ellátva, akkor a kirakodást végző személy, időpont és eszköz is azonosítható.

Az RFID hasonlóan hasznos a komissiózási folyamatokban, amelyek során az ömlesztett áruegységeket különálló csomagokra kell szétválasztani, majd az egyedi tartalmi követelmények szerint egyetlen megrendelésbe kell összeválogatni. A megrendelés szállításra való előkészítése megköveteli a megfelelő tételek megkeresését a raktárban és a fuvarlevél elkészítését. Amíg ezt kézzel végezték, számos hiba és késedelem merült fel, ami negatívan hatott a szállítás minőségére és az intralogisztikai rendszer gazdaságosságára. A helyzet jelentősen javult az RFID-technológiát alkalmazó digitális információkezeléssel, és a rádiófrekvenciás terminálok bevezetése az egyik legegyszerűbb módja a komissiózók munkájának felgyorsításának.

Az egyes árukat többször felhasználható konténerekben viszik a csomagolóállomásra, amelyekre RFID-címkékkel ellátott címkéket lehet felhelyezni (ilyen megoldásokat a bekuplast is kínál). A feltöltés során a terméket hozzárendelik a megfelelő tárolóedényhez; amint a termék a tárolóedénybe kerül, a rendszer a megrendelésben a tételt befejezettnek jelöli. A címkével automatikusan nyomon követhető a tartály útja az intralogisztikai láncon keresztül - így minden szállítási útvonal és a tartály aktuális helye dokumentálható. Egy megfelelő, RFID-technológiával támogatott rendszerrel kiküszöbölhetők az elveszett konténerek, minimálisra csökkenthetők a konténerek keresésének költségei és a rossz helyre szállított konténerek esetei, minimálisra csökkenthetők az állásidők.

Az RFID-technológiával támogatott nulla mennyiségű komissiózás esetén a komissiózási listák frissítése virtuális környezetben történik, anélkül, hogy a dokumentumokat kézzel kellene kiírni és továbbítani a raktárkezelő rendszerbe (LVS). Ha hiányzó árukat találnak, azok hozzáadhatók a későbbi listákhoz, és később visszakereshetők. A nyugta nélküli komissiózás csökkenti a költségeket, garantálja az átláthatóságot és az összes anyag- és árumozgás 100%-ban helyes dokumentálását, növeli a termelékenységet, javítja a hatékonyságot és a szállítási minőséget - és végső soron pozitív hatással van az ügyfelek elégedettségére, ezáltal növeli a forgalmat és a vállalat nyereségét.

Az RFID-technológia emellett segít a készletek és azok pontos helyének teljes körű ellenőrzésében is. A technológia előnyei a leltározás során is megmutatkoznak, amikor a mobil leolvasók a folyosók között közlekednek, és bármikor ellenőrizhetik a megjelölt SKU-k ezreit.

RFID: a konténerek egyszerű nyomon követése és gyors azonosítása

Az RFID-technológia a raktáraknak és a beszállítóknak is segíthet abban, hogy az ellátási láncokban a raktárak és a beszállítók ellenőrzésük alá vonják, mi történik a konténereikkel. Az áruk rendszeres forgalma miatt folyamatosan mozgásban vannak, és előfordulhat, hogy nem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy mi történik velük: hogy a saját telephelyünkön, az alvállalkozók raktáraiban vagy a vevőknél vannak-e elakadva. Ennek eredményeképpen a szállítónak vagy elkezdenek kifogyni a szállításhoz szükséges konténerek, vagy újabbakba kell beruháznia; mindkét esetben ez a helyzet a szállítások késedelmével vagy feleslegesen elköltött pénzzel jár.

A megoldás az lehetne, ha RFID-címkéket ragasztanának a konténerekre, ami megkönnyítené a konténerek mozgásának ellenőrzését, a leltározást és a logisztikai folyamatok automatizálását: egyszerűen áthajtaná a raklapot az RFID-kapun, ahelyett, hogy több vonalkódot olvasna le a dobozokról. Az ilyen típusú megoldás további előnye, hogy az RFID-címkén további információk tárolhatók (és módosíthatók) - például termékazonosító, rendelésszám, üres/teli állapot), így maga a csomagolás is információhordozóvá válhat.

RFID: kifizetődő?

Az RFID-technológiának számos előnye van, de egyes felhasználók számára problémát jelenthet a bevezetés költsége - amely sokkal magasabb, mint egy vonalkódokon alapuló rendszeré (amely egyébként szintén sokkal olcsóbb, mint az RFID-címkék). Ezért az egyik bevezetéséről szóló döntést gazdasági számításnak és igényfelmérésnek kell megelőznie. Az RFID-alapú azonosító rendszer alkalmazása különösen nagy értékű áruk forgalma esetén indokolt, amelyek elvesztése az ellátási láncban nagy veszteségeknek teszi ki a vállalatot, valamint nagy területű, nagy mennyiségű forgóárut tartalmazó raktárakban.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist