Raktárautomatizálás - 5 lépés a bevezetésre való felkészüléshez

Created by Monika Sojka | |   Automatizálás

A raktárak automatizálásába való befektetés hatalmas vállalkozás, amely időt, pénzt, megfelelő tervet és több tucat vagy száz, különböző területről érkező szakember bevonását igényli. Milyen lépéseket kell tenni a zökkenőmentes megvalósítás előkészítéséhez?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Tekintse meg rövid, de átfogó útmutatónkat. Ebben nem kevesebb, mint 5 kulcsfontosságú lépést talál, amelyek nélkül véleményünk szerint egyetlen ilyen jellegű vállalkozás sem nélkülözhető. Jó szórakozást az olvasáshoz!

1. lépés: elemezd és számold ki, hogy megéri-e neked az egészet

Kezdetben nagyon alaposan határozza meg az igényeit (a jelen és a jövő igényeit egyaránt). Ezen a területen meghatározhatja azokat a konkrét célokat és mutatókat, amelyeket el szeretne érni. Gondolja végig a pénzügyi lehetőségeit is, vagyis azt, hogy mennyit engedhet meg magának egy ilyen típusú akcióra. Ennek alapján végezzen számításokat, hogy kiderüljön, nyereséges lesz-e a tervezett vállalkozás. Ez a szakasz lehetővé teszi azt is, hogy megtudja a választ arra a kérdésre, hogy "mennyi ideig fog tartani az egész beruházás?"mennyi idő elteltével fog az egész befektetés megtérülni?".

2. lépés: válassza ki a megfelelő raktárautomatizálási megoldást

Döntse el, hogy milyen raktárautomatizálási rendszert telepít a vállalatába. E lépés során vegye figyelembe annak költségeit, rugalmasságát és esetleges további bővítési lehetőségeit. Nem mindig az ára a legfontosabb tényező. Ne felejtse el alaposan megvizsgálni például:

  • Funkcionalitás, amelyet az adott árukhoz és nyersanyagokhoz kell igazítani.
  • Garancia és garancia utáni szolgáltatás, amely korlátozza az esetleges jövőbeli problémákat.
  • Egyéb tényezők , mint például: könnyű használat, az egyes alkatrészek minősége, a módosítás lehetősége stb.

lépés: a szükséges hely előkészítése

Az automatizálást egy meglévő létesítménybe kell telepíteni? Vagy egy teljesen új helyszínt készít elő számára? Mindkét esetben győződjön meg arról, hogy maga az épület készen áll-e a telepítésre. Biztosítsa a megfelelő helyet és a szükséges közművekhez való hozzáférést, valamint szükség esetén további emberekkel és gépekkel való támogatást.

4. lépés: győződjön meg arról, hogy alkalmazottai megfelelően ki vannak képezve.

Még a legmodernebb és legfejlettebb raktártechnológia sem ér semmit, ha senki sem tudja azt irányítani. Ezért az elemzéseket, a rendszer kiválasztását és az infrastruktúra előkészítését a személyzet oktatására irányuló intézkedéseknek kell követniük. Vigyázzon! A kézi működtetésről a félig vagy teljesen automatikus működésre való áttérés aggodalmat, sőt a munkahelyük elvesztésétől való félelmet is kiválthat. Ezért gondoskodjon hatékony kommunikációról is, hogy minden kétséget eloszlasson és "megnyugtassa" a raktárban dolgozó személyzetet.

5. lépés: ne feledkezzen meg az összes szükséges felszerelésről

A teljesen működőképes raktári automatizálás gépeket és berendezéseket, szoftvereket és folyamatokat, jól képzett kezelőket, valamint szállítóboxokat jelent. A Bekuplast kínálatában a megoldások széles skálája várja Önt, akár 4 termékcsaládban is. Ez megkönnyíti, hogy a szállított és tárolt termékek sajátosságaihoz, valamint az Ön vállalkozásának igényeihez igazítsa őket. Utóirat: Ne feledje, hogy a raktárak automatizálásának teljes bevezetési folyamata hónapokig vagy akár évekig is eltarthat. Ez idő alatt biztosan nem lesz mentes az állásidőktől, a hibáktól, valamint a kisebb és egészen nagy "bakiktól". Ezért legyen türelmes, és előbb-utóbb - az egész dolog 100%-ban sikeres lesz!

Megbízható konténereket keres az automatizált raktárához?

Ha a válasza "IGEN!" - ne várjon! Vegye fel a kapcsolatot a bekuplast tanácsadóival most. Szívesen meghallgatjuk az Ön igényeit, hogy azok alapján a legmegfelelőbb döntést hozhassa meg.

Author of the entry:

Monika Sojka - Marketing Specialist