Megoldások a raktározás megkönnyítésére, mit kínál a bekuplast a raktári műveletek optimalizálására?

Created by Monika Sojka | |   Raklapozás

Egyre több vállalat használ automatizált raktározási rendszereket, valamint a raktárosok munkáját javító berendezéseket. Ahhoz azonban, hogy ezeket használni lehessen, magának az áruk tárolásának bizonyos feltételek mellett kell történnie. Mit lehet tenni e munka optimalizálása érdekében?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Műanyag dobozok a gyártótól bekuplast

A raktárakban a targoncák és hasonló berendezések mellett egyre gyakrabban alkalmaznak automatikus vagy félautomata tárolórendszereket, például körhintaállványokat vagy szállítószalagokat. Ahhoz azonban, hogy ezek hatékonyan működjenek, olyan belső szállító- és tárolóedényeket kell használni, amelyeket automatikus működésre terveztek. Itt jön segítségül a műanyag dobozokat gyártó bekuplast, amely minden termékében olyan technológiákat alkalmaz, amelyek javítják a tárolás hatékonyságát és megkönnyítik a termékek tárolását és szállítását. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a technológiákat, amelyek ebben az esetben a legjobban működnek.

Automatikus szállítószalag-technológiák

ABekuplast kínálatábanelérhető műanyag ládákat automatikus szállítószalag-technológiához tervezték, ami javítja és felgyorsítja a raktári műveleteket. Ide tartoznak az Euro-Norm basicline vagy az Euro-Norm lightline ládasorozatok. Ezek megerősített, stabil szerkezettel rendelkeznek, gyakran dupla falúakkal ellátva. Az automatikus vagy félautomata raktározási rendszerekhez való alkalmazkodás különösen fontos a VDA konténerek esetében, amelyeket elsősorban az autóiparban használnak. A raktárban a megnövekedett kezelési hatékonyság gyakran magasabb nyereséget eredményez a vállalat számára.

Kézi raktárkezelés

Amellett, hogy a bekuplast műanyag tárolóedényeket automatizált szállítószalag-technológiával való használatra tervezték, kézzel is működtethetők. Ez azért lehetséges, mert ergonomikus kézi fogantyúkkal vannak ellátva. Ezáltal sokoldalúan felhasználhatók és bármilyen típusú raktárban használhatók.

Összecsukható vagy egymásra helyezhető konténerek, Euroboxok

Egy raktárban minden négyzetcentiméternyi hely drága, ezért a műanyag dobozoknak is könnyen tárolhatónak kell lenniük, és nem szabad túl sok helyet foglalniuk, amikor nincsenek használatban. A műanyag konténereket gyártó bekuplast ennek az igénynek is megfelel. Az egyik megoldás az összecsukható konténerek, amelyek üresen akár 84%-kal csökkenthetik a térfogatot. Össze- és kihajtható mechanizmussal rendelkeznek, ugyanakkor szállítószalagokkal is használhatók, és ahol a tárolás teljesen automatizált. Fontos, hogy a bekuplast összecsukható konténerek egymásra helyezhetők.

Ha ezek használata különböző okokból nem lehetséges, érdemes az Euro-Norm termékcsalád műanyag dobozait választani. Ezek szabványos alapmérettel rendelkeznek, amelyek kompatibilisek az Euro formátummal. Mit jelent ez? Euro raklapokra és ipari raklapokra rakhatók. A műanyag dobozok gyártója által kínált harmadik megoldás az egymásra helyezhető konténerek. Kialakításuk lehetővé teszi, hogy egymásra vagy egymásra lehessen őket rakni, és az összecsukható ládáktól eltérően merevek. Az egymásra helyezés lehetősége azonban azt jelenti, hogy maximálisan kihasználják a raktárterületet, és nem pazarolják a helyet.

Műanyag ládák speciális alkalmazásokhoz

Bizonyos esetekben a hatékony tárolás akkor lehetséges, ha kizárólag egy adott árutípus tárolására és szállítására tervezett konténereket használunk. Megkülönböztetünk például

E tárolók mindegyike különbözik a kialakításban, az alkalmazott technológiákban, lehetővé téve a különleges körülményeket igénylő termékek tárolását. Ugyanakkor, a korábban tárgyalt javaslatok némelyikéhez hasonlóan, kézi és automatikus kezelésre egyaránt használhatók.

Higiénia a raktárakban, ökológia

A raktárakban nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniai előírások betartására, különösen az élelmiszerek szállítása és tárolása során. bekuplast olyan megoldásokat alkalmaz, amelyek ezt lehetővé teszik. Melyek ezek? A műanyag tárolók könnyen tisztíthatók, és a legtöbb esetben élelmiszerekkel való érintkezésre engedélyezett műanyagból készülnek. Lehetnek vízelvezető lyukakkal, ami még könnyebbé teszi a tisztításukat. Ezenkívül a sima felületek megkönnyítik a higiénia fenntartását. Mi a helyzet az ökológiával? A bekuplast által gyártott műanyag dobozok 100%-ban újrahasznosíthatók. Tartósságuknak és robusztusságuknak köszönhetően akár több évig is kitartanak intenzív használat mellett, és amikor már nem töltik be a céljukat, újrahasznosíthatók.

 

A bejegyzés szerzője: Beszámoló: A bekuplastup Kft:

Monika Sojka - Marketing Specialist