Hogyan kell jól felszerelni egy raktárat? Szervezés és tárolás.

Created by Monika Sojka | |   Logisztika

A különböző tárgyak megfelelő rendszerezése és tárolása, különösen a nagy épületekben, a hatalmas hely ellenére meglehetősen nehéz. Hogyan lehet a helyet optimálisan kihasználni? Hogyan lehet a tároló polcokon lévő különböző tárgyakat hozzáférhetőbbé tenni, hogy mindig kéznél és a helyükön legyenek? Íme néhány tipp a tároló polcok rendszerezéséhez. Nézze meg!

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Szeretné a lehető legjobban kihasználni vállalata raktárterületét? Tudja meg, hogyan szerelheti fel jól raktárát. A tárolás és a szervezés egyszerű lehet!

Válassza a személyre szabott tárolóállványokat

A szabad és szervezett tárolásra tervezett modern rendszereknek gyakran kevés közük van a klasszikus raktári állványokhoz. A leggyakoribb megkülönböztetés a mobil, a dinamikus és az automatikus polcok között van. Ezeknek a termékeknek a fő felosztása azonban a magasságukkal kapcsolatos. A raktárhelyiség optimális kihasználása érdekében célszerű ezeknek a berendezéseknek a magasságát pontosan a falak magasságához vagy a helyiség teljes magasságához igazítani. Közismert tény, hogy minden vállalatnak megvannak a maga sajátos munka- és funkcionális jellemzői. A megfelelően megválasztott raktárpolcok és az egyes raktárpolcok közötti ideális távolság azonban ebben az esetben döntő fontosságú. Ha azt szeretné, hogy raktára mindenféle termék tárolására alkalmas legyen, és emellett a munkatársai szabadon használhassák, akkor válasszon modern megoldásokat műanyag dobozok vagy konténerek formájában. Miért érdemes ezeket beszerezni? Erről egy pillanat múlva olvashat.

A műanyag, mint a legjobb tárolóanyag

A gyártási technológiák olyannyira fejlődtek, hogy ma már bármilyen formájú tárolóedényt elő lehet állítani műanyagból. A tökéletesen összeállított keverékeknek köszönhetően a törékeny és kényes tárolók, amelyeknek a használata erősen korlátozott volt, a múlté lettek. Ma már erős és ellenálló műanyag dobozok és tárolóedények állnak a szállítmányozási és logisztikai cégek, valamint azok rendelkezésére, akik tevékenységük során tárolást alkalmaznak. Az egyedi megrendelés lehetőségének köszönhetően a tárolók mérete és formája könnyen az adott ágazatban működő vállalat igényeihez igazítható. A hasznos elválasztók alkalmazkodóképessége vagy az egymásra rakási funkció olyan tényezők, amelyek nagyban megkönnyítik a termékek raktárakban történő tárolását. A műanyag konténerek kétségtelen előnyei közé tartozik továbbá a súlyuk. Emellett könnyen tisztíthatók és számos funkciót képesek ellátni.

Polcos tárolás

A polcokon történő tárolás rendkívül egyszerűvé vált, mivel az egyes tárolók különböző méretűek, különböző színűek vagy felcímkézhetők. Ráadásul az apró tárgyak elkülönítése pozitív hatással van a személyzet munkaszervezésére. A jól megtervezett tárolás a tároló polcok használatával minden bizonnyal csökkenti az egyes tevékenységek elvégzéséhez szükséges időt.

#1 Tároló polcok

A tároló polcok szintén a polcok meglétét jelentik. Kíváncsi arra, hogy ez a forma beválik-e az Ön vállalatánál? Nem minden iparágban lehet raklapokon tárolni az egyes terméktételeket. A legtöbb vállalat számára szükségesek a polcok a polcokon, és emellett érdemes kisebb tárolókat használni, hogy segítsenek rendet tartani és a termékeket rendezetten tartani.

#2 Tároló tálcák

Az apró tételek számára nagyszerű megoldást jelentenek a tárolótálcák. Ez a fajta műanyag tároló szinte minden iparágban megtalálja a felhasználását. Három zárt oldal és zárt alj jellemzi őket. Az előlapjuk azonban nyitott, így a tartalom jól látható. Ezenkívül a tárolótálcák nagy előnye, hogy egymásra rakhatók. Ez megkönnyíti a kisebb tárgyak tárolását, és lényegesen kevesebb helyet foglalnak el.

A raktári műveletek optimalizálása

A nagyméretű, de a jóval kisebb raktárakban is érdemes figyelembe venni a polcok belső számozását és a tartalmukat tükröző megkülönböztető elnevezéseket. Ez nagyban megkönnyíti a munkát, és kevesebb időt vesz igénybe még a kisebb tételek megtalálása is. A hatékonyság termelékenységet jelent, ezért fontos, hogy jól átgondolt döntéseket hozzunk, és biztosítsuk a könnyű kezelhetőséget, függetlenül a vállalat ranglétrájától.

Logisztikai folyamatok és rakodás

Egy nagyon jól szervezett, polcokkal és tálcákkal vagy műanyag konténerekkel ellátott tárolóállványokkal felszerelt raktár biztosítja, hogy a logisztikai folyamat a rakodás során zökkenőmentesen menjen. Az értékesítési tervek végrehajtása során a raktár munkája nem késleltetheti a termékek szállítását. Annak érdekében, hogy a be- és kirakodás a lehető legrövidebb legyen, ennek megfelelően kell megtervezni. A megvalósított megoldások pedig mindig a termelékenység növelésére és a munkavállalók biztonságának biztosítására irányulnak. A termékek megfelelő tárolása a raktári állványokon csökkenti a balesetek kockázatát, például a raktári polcok túlterhelése vagy az egymást követő csomagok nem megfelelő egymásra halmozása miatt. A logisztikai, ipari vagy élelmiszeripari raktárakban a megfelelő konténerek használata azt is biztosítja, hogy ezek a termékek biztonságosan eljussanak közvetlenül a megadott címre. A raktárak munkáját a legapróbb részletektől kezdve egészen a rakodásig jól meg kell szervezni. Ez óriási hatással van az optimális nyereségtermelésre.

Tudja meg , hogy milyen konténerekre és dobozokra támaszkodhat , amikor egy raktárat áruval szerel fel.


A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - marketingszakértő