contecline: raktárakban tesztelve

Created by Monika Sojka | |   Tárolás

Egy nagy raktár kezelése a modern intralogisztika egyik legnagyobb kihívása. Ez ugyanis egy olyan hely, ahol - mérete és a dinamikusan változó környezetben való rend fenntartásának szükségessége, azaz az áruk folyamatos forgalma miatt - tökéletes tér- és folyamatszervezésre van szükség. A hatékony és megbízható raktártechnika egyik nélkülözhetetlen elemei a tartós és kényelmes tárolóedények, mint például a bekuplast által gyártottak.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az áruk hatékony és zavartalan átvétele, tárolása és kiadása nélkül egyetlen ellátási lánc sem működik úgy, ahogyan kellene. Ezért a logisztikai vállalatok folyamatosan új módszereket fejlesztenek ki raktáraik működésének javítására, biztosítva a tárolt anyagok gyors és megbízható forgalmát és a rendelkezésre álló hely optimális kihasználását. A raktári dobozok nagy hatással vannak a vállalati nyereség növelését célzó logisztikai stratégiák sikerére. Megkönnyítik a raktári rend fenntartását, egyszerűsítik a különböző cikkek szállítását és tárolását, valamint szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetően megvédik a rakományt a sérülésektől. Ilyen megoldás például a contecline sorozat, amely a shuttle szállítórendszerrel felszerelt, automatizált kisalkatrész-raktárakhoz készült speciális konténerekből áll. Az AKL raktárakban a terjedelmes termékeknél jellemző raklapos szállítás átadja helyét a konténereknek/konténereknek, amelyek általában műanyagból készülnek. A contecline sorozat megfelel a modern raktári szállító- és tárolástechnika szigorú követelményeinek.

Tiszta, robusztus, környezetbarát

A polipropilénből - vagy a PP-nél olcsóbb és fenntarthatóbb, kiváló minőségű BQC-keverékből - készült contecline sorozatot nagy tartósság jellemzi, így nem ritka a többéves élettartam sem ezeknél a termékeknél. Használat után a műanyag újrahasznosítható és újrafelhasználható, akár csak további tárolóedények gyártásához. További nagy előnye, hogy a tartályok könnyen tisztán tarthatók (mosógépben moshatók) és egymásra helyezhetők (ami az értékes tárolóhely megtakarításának előnye).

Ideális működési jellemzők

Acontecline termékcsalád tartályai zárt peremű minilapos alappal vannak felszerelve; ennek köszönhetően a tartályok alacsony önsúlyuk ellenére rendkívül ellenállóak, és akár 50 kg súlyú termékek szállítására is alkalmasak anélkül, hogy a kialakításuk sérülne. A speciális kialakítású talp ideális működési jellemzőket és alacsony zajszintet biztosít a szállítószalagokon történő szállítás során is. A stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően, amely ideális a kanyarodáshoz, az automata sorokon történő hatékony szállítás is lehetséges. Az ügyfelek 600 mm hosszú és 400 mm széles tartályok közül választhatnak három magassági változatban: 220 mm, 270 mm és 320 mm. A standard tömörfalú változatot kiegészíti egy olyan modell, amelynek az alján és az oldalfalakon vízelvezető lyukak találhatók. Ezenfelül az intralogisztikai konténerek alapfelszereltségként beépített térelválasztó rendszerrel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a konténer belsejének rugalmas felosztását különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2-es felosztásig). A válaszfalak biztonságosan rögzítve vannak, és szállítás közben nem csúsznak el és nem csapnak zajt. Az ügyfél a kézi fogantyú típusát is kiválaszthatja - zárt vagy nyitott.

Valós körülmények között tesztelve

Hogy a contecline milyen jól teljesít valós raktári körülmények között, arról az Onninen és az Orbico alábbi két "esettanulmánya" tanúskodik. A 2019-ben indított DOMINO projekt az Onninen történetének egyik legfontosabb vállalkozása - az infrastruktúra fejlesztésére, a logisztikai folyamatok optimalizálására és a személyzet csapat kompetenciájának javítására irányuló kombinált beruházások sorozata. A projekt egyik fő célja az általános rakományok komissiózásának automatizálása volt - és ezt a célt szem előtt tartva a DOMINO alkotói 40 000 AKL konténert rendeltek a bekuplasttól a contecline sorozatból. A raktárat egy központi Onnimat automata állványrendszerrel szerelték fel, amely körülbelül 10 méter magas és 40 000 bekuplast konténer befogadására alkalmas, amelyeket három 66 méter hosszú állványfolyosón osztottak el 20 háromszoros mélységű raktári szinten. Ez a szervezési rendszer nagymértékű hatékonyságnövekedést eredményezett az apró áruk komissiózása terén, és hozzájárult az ilyen termékek tárolására szolgáló raktárterület növeléséhez. Ráadásul azáltal, hogy a vállalat a kisáruk kezelésére felszabadította a teljes munkaidős alkalmazottak számát, megerősítette a többi raktárterületet, hogy tovább csökkentse a rendeléskezelési időt, és így alkalmazkodjon az automatizált folyamatok sebességéhez.

A második példa a Varsó melletti Teresinben található 25 000 m2-es raktárépület, amely egy évvel ezelőtt készült el, és amelyet az Orbico Supply, az Orbico csoporthoz tartozó vállalat használ, amely számos iparág globális márkáinak forgalmazója. Itt is a bekuplast 46 000 contecline tároló- és szállítótartályát kiszolgáló, magasan automatizált szállítószalagok és felvonók hálózata felel a raktári intralogisztika zökkenőmentes működéséért. A projekt gigantikus méreteit a számok is alátámasztják: a raktár két 85 m hosszú folyosóból áll, mindegyikben 27 tárolási szint található. A raktár teljes kapacitása 48 600 konténerhely. A raktári tevékenységek spektruma a rakodástól és a tárolástól a raklapozáson át a komissiózásig és a csomagolásig terjed. A raktár automatizálásával a vállalat jelentősen javíthatja műveleteinek hatékonyságát, optimalizálhatja az átfutási időket, előre felismerheti a logisztikai hibákat és nyomon követheti a teljes készletszintet. Mindez azonban nem lenne lehetséges az automatizált magasraktárakhoz igazított megbízható tárolódobozok nélkül - pontosan olyanok nélkül, mint a bekuplast új contecline sorozatának termékei.

 

A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist