News

contecline: az új szabvány a raktári intralogisztikában

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A bekuplast, a tárolási és szállítási célú csomagolási megoldások vezető szállítója, amely kiváló tárolási megoldások széles választékát kínálja, a közelmúltban bővítette termékportfólióját. contecline egy újonnan kifejlesztett, automatizált kisalkatrész-tároló és "Shuttle" rendszerekhez tervezett konténersorozat.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az automatizálás arányának növelése a logisztikai folyamatokban a munkaerőpiaci változásokra adott válasz. Az érem egyik oldala a csökkenő munkanélküliség és az ezzel járó munkaerőhiány, különösen a nem szakképzett munkakörökben, valamint a népesség elöregedése. Másrészt a növekvő vevői igények miatt folyamatosan új lehetőségeket kell keresni a logisztikai folyamatok fejlesztésére és javítására, amelyek felgyorsíthatják a szállítási sebességet és megfelelhetnek a vevők elvárásainak. E tényezők eredménye az automatizált raktárrendszerek növekvő értéke. Lehetővé teszik a folyamatok hatékonyságának növelését anélkül, hogy bővíteni kellene a személyzetet vagy a raktárterületet.

AKL és Shuttle rendszerekhez igazított konténerek

A raktárközpontok egyik típusa az úgynevezett AKL(Automatischen Kleinteilelage, azaz automatizált kisrész-raktár), amelyben a terjedelmes termékeknél oly jellemző raklapos szállítást konténerek/dobozok váltják fel, amelyek általában műanyagból készülnek. Az AKL raktárak előnyei a következők:

  • a teljesen kompakt tárolás lehetősége
  • az áruk automatikus előkészítése,

ami nagy mennyiségű kis cikkek nagy mennyiségű komissiózási kapacitását eredményezi. Kétirányú kiszállítás (polcra/felszedés) az állványozó berendezések és az automatikus szállítórendszerek segítségével. A nagy tárolókapacitásnak köszönhetően a kisalkatrész-raktárak viszonylag kis alapterületet igényelnek. Az AKL raktárak ingázó szállítórendszerekkel speciálisan az igényeikhez igazított konténereket igényelnek. A bekuplast a közelmúltban egészítette ki kínálatát acontecline konténer-sorozattal, amely megfelel a modern raktári szállító- és tárolástechnológiával szemben támasztott szigorú követelményeknek. aconteclinepolipropilénből vagy alternatívaként a bekuplast BQC nevű, kiváló minőségű vegyületéből készül, amely a szűz PP-hez képest fenntarthatóbb és olcsóbb. A kiváló minőségű műanyagok használatának köszönhetően a tárolók tartósak, és akár több évig is szolgálhatják a felhasználókat. További előnyök közé tartozik a könnyű tisztíthatóságuk és egymásra rakhatóságuk (ami értékes tárolóhely megtakarítását biztosítja).

Ideális működési jellemzők

A contecline termékcsalád tartályai zárt peremű minilapos alappal rendelkeznek; ennek eredményeként a tartályok kis súlyuk ellenére a következőkkel jellemezhetők

  • nagy szilárdság
  • alkalmasak akár 50 kg súlyú nehéz rakományok tárolására is.

Ezenkívül a speciális fenékszerkezet biztosítja

  • ideális működési jellemzők
  • csendes futást tesz lehetővé a szállítószalagokon

a stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően, amely ideális a kanyarok leküzdéséhez, az automata sorokon történő zökkenőmentes szállítás is lehetséges.

Három magasságban és különböző változatokban

Az ügyfelek három magassági változatban 600 mm hosszú és 400 mm széles tartályok közül választhatnak:

  • 220 mm
  • 270 mm
  • 320 mm

A magasraktárakban való használatra szánt tömör falú változaton kívül a konténerek az alap- és oldalfalakon vízelvezető lyukakkal is kaphatók; az oldalfalak esetében a VDS vagy az FM Global tűzvédelmi irányelveknek megfelelő vízelvezető lyukak közül lehet választani. Ezenfelül az intralogisztikai konténerek alapfelszereltségként beépített térelválasztó rendszerrel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a konténer belsejének rugalmas felosztását különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2 osztásig). A válaszfalak biztonságosan rögzítve vannak, és szállítás közben nem csúsznak el és nem csapnak zajt. Az ügyfélre van bízva az is, hogy milyen kivitelű - zárt vagy nyitott - fogantyút választ. A raktári műveletek spektruma széles - az áruk egymásra pakolásától és tárolásától a raklapozáson át a komissiózásig és csomagolásig. A raktár automatizálásával egy vállalat jelentősen javíthatja a műveletek hatékonyságát, optimalizálhatja az átfutási időket, előre felismerheti a logisztikai hibákat és ellenőrizheti a teljes készletszintet. Mindez azonban nem lenne lehetséges az automatizált magasraktárakban való használatra alkalmas, megbízható tárolóedények nélkül - pontosan olyanok nélkül, mint a bekuplast új contecline sorozatának termékei.

 

A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist

contecline: az új szabvány a raktári intralogisztikában - bloggrafika
contecline: az új szabvány a raktári intralogisztikában - bloggrafika