Contecline konténerek a bekuplast-tól: dominó kockák az Onninen projektben

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Bekuplast termékek

A 2019-ben elindított DOMINO projekt az Onninen történetének egyik legfontosabb vállalkozása, amely az infrastruktúra fejlesztésére, a logisztikai folyamatok optimalizálására és a munkatársak csapatának kompetenciájának növelésére irányuló kombinált beruházások sorozata. A projekt egyik fő célkitűzésének megvalósításában - az általános rakományok komissiózásának automatizálása - fontos szerepet játszott a bekuplast, amely 40 000 saját AKL konténert szállított erre a célra a contecline sorozatból.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Modern és hatékony ellátási lánc

A DOMINO olyan beruházások koherens és aprólékosan megtervezett sorozata, amelyek - mint egy népszerű játék pontosan elhelyezett és mozgásba hozott kockái - az ellátási lánc modernizálásához és racionalizálásához vezettek. A projekt többek között a raktárterület bővítéséből és a teolini központi raktár berendezéseinek automatizálási és robotikai megoldásokkal történő korszerűsítéséből állt. Az elosztó- és termelési központok automatizálása világszerte gyors ütemben halad, amit a megrendelések teljesítésével kapcsolatos növekvő minőségi és hatékonysági követelmények, a költségnyomás, valamint a szabad hely és a személyzet szűkössége hajt. Az Onninen ezen a területen is korszerű megoldásokat vezet be. Az új központi raktárban Teolinban egy Onnimat központi automatizált állványrendszer került felállításra, amely körülbelül 10 méter magas és 40.000 mozgó konténer befogadóképességű, és amely három 66 méter hosszú állványfolyosón, 20 háromszoros mélységű raktári szinten helyezkedik el. Az automatizált tárolórendszerek lehetővé teszik a készletek nagy részének hatékony tárolását minimális alapterületen. Az áruk be- és kiléptetését az automatizált raktárból automata szállítószalagok rendszere biztosítja. Az összes általános áru, azaz az Onninen központi raktárából történt kiadások mintegy 70%-a az automatizált állványrendszerbe került. Végső soron egy ilyen munkaszervezési rendszer a kisáruk komissiózásának nagymértékű hatékonyságnövekedését eredményezte, ami hozzájárult az ilyen termékek raktárterületének növekedéséhez. Ráadásul azáltal, hogy a vállalat a kisáruk kezelésére felszabadította a teljes munkaidős alkalmazottak számát, más raktári területeket is megerősített, hogy tovább csökkentse a rendeléskezelési időt, és így alkalmazkodjon az automatizálással támogatott folyamatok sebességéhez; ez pedig csökkenti a vevőhöz való szállítási időt.

Konténerek nélkül nincs konténer

Itt lép be a képbe a bekuplast, a tárolási és szállítási célú csomagolási megoldások vezető szállítója és az automatizált kisárutároló és -szállító rendszerekhez való contecline konténercsalád gyártója. A contecline konténerek megfelelnek a modern raktári szállítószalagok és tárolási technológia szigorú követelményeinek. Az ügyfelek választhatják a polipropilénből készült változatot vagy a bekuplast BQC nevű kiváló minőségű vegyületét, amely fenntarthatóbb és olcsóbb, mint az eredeti PP. A műanyag használata meghosszabbítja a tárolók élettartamát, és akár több éves használatot is lehetővé tesz. További előnyök közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és az egymásra helyezés lehetősége (ami értékes tárolóhely megtakarításával jár).

Acontecline termékcsalád tartályai zárt, körkörös minilapos alappal rendelkeznek; ennek köszönhetően alacsony önsúlyuk ellenére rendkívül ellenállóak és alkalmasak akár 50 kg-os nehéz terhek tárolására is. Az alap speciális kialakítása ideális működési jellemzőket biztosít, és lehetővé teszi a szállítószalagokon való csendes közlekedést - ez az előny a raktári személyzet számára nagyra értékelhető, akiknek a feje fölött állandóan 40 000 doboz lebeg. Az automata sorokon történő zökkenőmentes szállítás a stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően is lehetséges, amely ideális a kanyarok leküzdéséhez. A bekuplast 600 mm hosszú és 400 mm széles konténereket kínál három magassági változatban: 220 mm, 270 mm és 320 mm. A magasraktárakban való használatra szánt tömörfalú változat mellett a konténerek az alap- és oldalfalakon vízelvezető lyukakkal is kaphatók; az oldalfalak esetében a VDS vagy az FM Global tűzvédelmi irányelveknek megfelelő vízelvezető lyukak közül lehet választani. Ezenfelül az intralogisztikai konténerek alapfelszereltségként beépített térelválasztó rendszerrel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a konténer belsejének rugalmas felosztását különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2-ig terjedő térelválasztás). A válaszfalak biztonságosan rögzítve vannak, és szállítás közben nem csúsznak el és nem csapnak zajt. Az ügyfélre van bízva az is, hogy milyen kivitelű - zárt vagy nyitott - fogantyút választ.

Mozgásba hozva a dominókockák simán gurulnak, amíg akadályba nem ütköznek egy rosszul elhelyezett vagy nem megfelelő tárgy formájában. A Bekuplast contecline konténerei tökéletesen illeszkednek Onninen kirakós játékába. Megbízható teljesítményükkel pedig valószínűleg hozzájárulnak az optimalizált munkafolyamatokhoz és az ügyfelek elégedettségéhez.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist