a contecline összekapcsolja az intralogisztikai folyamatokat az Orbico raktárban

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

2021 februárjában a Panattoni befejezte a Varsó melletti Teresinben 25 000 m2 raktárépület (beleértve 1000 m2 irodaterületet) építését. A BTS (built-to-suit) beruházás megrendelője az Orbico Supply, az Orbico Group tagja, amely számos iparág globális márkáinak forgalmazója. A raktár intralogisztikájának zökkenőmentes működéséért a bekuplast 46 000 darab contecline tároló- és szállítótartályát kiszolgáló, magasan automatizált szállítószalagok és felvonók hálózata felel.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A létesítményt elsősorban az áruknak a vevőknek történő szállítást megelőző tárolására használják. Mivel az Orbico Supply a termékek széles skálájának forgalmazására szakosodott: a következő termékekből

  • FMCG,
  • háztartási kisgépekig,
  • személyi ápolási cikkekig,
  • kozmetikumok,
  • háztartási vegyi anyagok,
  • élelmiszeripari termékek,
  • cipők,
  • ruhák és játékok,

Alapvető fontosságú volt a raktárterület és a szállítási vonalak megfelelő kialakítása, valamint a tárolóedények legmegfelelőbb szállítójának kiválasztása. A beruházó úgy döntött, hogy a csarnok magasságát 12 méterre emeli, szigorú tűzvédelmi előírásokat vezet be, és a teret a fejlett automatizáláshoz igazítja. A beruházást a BREAAM tanúsítás GOOD szintjének megfelelően tervezték meg. A jövőben szükség esetén további 13 000 m2-rel bővíthetővé válik a raktár.

Az Orbico a megbízhatóságot választja = konténereket szállít egy megaraktárban

A projekt méretének érzékeltetésére érdemes néhány számadatot megemlíteni. A raktár két 85 m hosszú folyosóval van felszerelve, mindegyikben 27 tárolási szint található. Minden szintet egy-egy shuttle rendszer szolgál ki (amely egy speciális állványszerkezetből és egy mozgó platformból áll). Mindegyik folyosót két lift szolgálja ki: a bejövő és a kimenő (be- és kimenő), amelyek maximálisan 5 m/s sebességgel közlekednek. Minden szint az egyik oldalon 15, a másik oldalon 148 helyből áll (minden hely hármas); a teljes tárolókapacitás 48600 hely. A biztonsági előírások lehetővé teszik, hogy a helyek 95%-a egyszerre legfeljebb 30 kilogramm súlyú tárolóedényekkel legyen feltöltve. A Navo Orbico BTS a varsói régió harmadik zónájában, Teresin településen található. A létesítmény közelében lesz a 92-es országos út, amely a 26 km-re lévő A2-es autópályához csatlakozik. A Varsó melletti raktárból a vállalat kiskereskedelmi láncokat és értékesítési pontokat fog ellátni. Az új központ optimalizálni és növelni fogja vállalatunk elosztási tevékenységének hatékonyságát. A raktárterület a jelenlegi igényeket meghaladóan nagyobb, mivel a jelenlegi disztribúciós tevékenységeket a külső partnerek számára nyújtott további logisztikai szolgáltatásokkal tervezik bővíteni. A létesítmény áttörést jelent az Orbico Group logisztikájában, mivel a raktár egy része teljesen automatizált lesz. Az Orbico számára ez egy kísérleti projekt és az első lépés az automatizálás világába" - magyarázta az építkezés megkezdéséről szóló döntést Igor Šprajcar, az Orbico Group alelnöke. A Panattoni a személyre szabott ipari létesítmények megvalósítására specializálódott. A projekt fontos eleme volt az áruk szállítására és tárolására szolgáló konténerek kiválasztása. Ezek szállítására a bekuplastot, Európa egyik vezető újrafelhasználható műanyag csomagolóanyag-gyártóját bízták meg, amely egy sor olyan contecline konténert kínált, amelyeket automatizált kisalkatrész-tároló- és ingázórendszerekhez terveztek, és amelyek megfelelnek a modern raktári szállítószalagok és a tárolási technológia szigorú követelményeinek.

Néhány szó a Bekuplast contecline konténereiről

Acontecline konténerek polipropilénből vagy a bekuplast BQC nevű kiváló minőségű vegyületéből készülnek, amely környezetbarátabb és olcsóbb, mint a szűz PP. A kiváló minőségű műanyag használata garantálja a tartályok nagy tartósságát, amelyek akár több évig is szolgálhatják a felhasználókat. További előnyök közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és az egymásra helyezés lehetősége (ami elengedhetetlen az értékes tárolóhely megtakarításához). a contecline konténerek zárt peremű minilapos alappal rendelkeznek, amely kis súlyuk ellenére rendkívül erős, és akár 50 kg súlyú árut is képes befogadni. Az alapjuk különleges kialakítása ideális működési jellemzőket biztosít, és - ami az automatizált szállítószalagok által kiszolgált hatalmas raktárcsarnokokban elengedhetetlen - lehetővé teszi a folyosókon való csendes áthaladást. A stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően, amely ideális a kanyarok leküzdéséhez, az automatizált vonalakon történő zökkenőmentes szállítás is lehetséges.

Milyen contecline konténerváltozatokat kínál a Bekuplast?

A Bekuplast a contecline-t 600 mm hosszúságban és 400 mm szélességben, valamint három magassági változatban (220 mm, 270 mm és 320 mm) kínálja. A magasraktárakban való használatra szánt tömörfalú változat mellett a konténerek az alap- és oldalfalakon vízelvezető lyukakkal is kaphatók; az oldalfalak esetében a VDS vagy az FM Global tűzvédelmi irányelveknek megfelelő vízelvezető lyukak közül választhat. Ezenfelül az intralogisztikai konténerek alapfelszereltségként beépített térelválasztó rendszerrel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a konténer belsejének rugalmas felosztását különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2 osztásig). A válaszfalak biztonságosan rögzítve vannak, és szállítás közben nem csúsznak el és nem csapnak zajt. Az ügyfélre van bízva az is, hogy milyen kivitelű - zárt vagy nyitott - fogantyút választ. Az Orbico új raktára, amely 2021 áprilisában/májusában kezdte meg működését, máris aratja első ipari babérjait. A terézvárosi elosztóközpontot a Forbes magazin az idén hazánk egyik legjobb logisztikai szolgáltatójaként ismerte el. A sikerhez a bekuplast vállalat is hozzájárult, amelynek konténerei nélkül még a legfejlettebb intralogisztika sem tudna megbirkózni a hatalmas árutömegek csomagolásával, tárolásával és kiszállításával.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist