A borsótól a dobozokig - megújuló nyersanyagokból készült műanyag tárolók.

A bekuplast az első vállalat, amely borsórostot használ műanyag tartályok gyártásához.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az újrahasználható tartályok évekig használhatók, és életciklusuk végén újrahasznosíthatók. Ez különösen fenntarthatóvá teszi őket. Előállításukhoz azonban erőforrásokra van szükség, és az újrahasznosított anyag csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Ezért a bekuplast már évek óta kutatja az alternatív nyersanyagok fejlesztését, és most sikeresen tesztelte a borsórostok műanyag tartályokban való felhasználását.

A borsót keményítő- és fehérjetermékek előállítására használják. Ehhez a borsót meghámozzák, és a borsódió rostjait eltávolítják. A borsómuskotály rostjait nem használják fel újra; ezek a keményítőipar hulladéktermékei. A bekuplastnak a kiterjedt fejlesztési munkának köszönhetően sikerült a "borsószemcsés rosthulladékot" speciálisan előkészíteni és műanyag tartályokban feldolgozni. A gyártási folyamat magas hőmérséklete különleges technikai kihívást jelentett a fejlesztők számára. Míg a műanyagot általában 220-230 Celsius-fok körüli hőmérsékleten dolgozzák fel, a növényi borsórostok mindössze 190 Celsius-fokon égnek el. A megújuló nyersanyag borsó tehát a műanyag mintegy 20%-át helyettesíti.

Basicline borsórostból készült tartályok

A basicline tartályok már borsórosttal is kaphatók. Ezek 20%-ban borsórostból és 80%-ban fogyasztás utáni anyagból (a Yellow Bag újrahasznosított anyagából) állnak. A borsószálak használata nemcsak műanyagot takarít meg, hanem a tárolókon lévő erősítések megerősítik azokat, és jellegzetes dizájnt kölcsönöznek nekik. A környezettudatos fogyasztók számára az újrafelhasználható borsórost dobozok fenntartható alternatívát jelentenek a piacon lévő hagyományos műanyag tárolókkal szemben.