News

Tárolja helyesen az áfonyát a hosszabb frissesség érdekében

A szállítási határidő jelentősen meghosszabbítható az áfonya speciális tárolóedényeivel.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Ládák az áfonya betakarításához és tárolásához


Júliusban kezdődik az áfonyaszüret, és a helyi áfonya végre újra kapható a piacon. Ahhoz, hogy a szüret után is megmaradjon a gyümölcs kiváló minősége, és a bogyók frissen jussanak el a fogyasztóhoz, elengedhetetlen a gyümölcs gondos tárolása, optimális klimatikus körülmények között.
 

A CA és ULO tároláshoz ideális konténerek


Itt különösen fontos a bekuplast bogyóedények perforációja. A tartály alján és oldalfalain lévő nyílásoknak nem szabad túl nagynak lenniük a kis bogyókhoz, de még így is elegendő szellőzést kell biztosítaniuk. "Az áfonyatartóinkat úgy terveztük, hogy a levegő optimálisan tudjon keringeni. Ideálisak az áfonya hosszú távú tárolására CA és ULO raktárakban" - magyarázza Gerold Wilms a bekuplast-tól, amely vezető szerepet tölt be a gyümölcs- és zöldségtartályok fejlesztésében és gyártásában. Az alsó-szászországi Ringéből származó gyártó már évek óta számos áfonyatermesztőnek szállít konténereket. A tárolóedények optimális légkeringése lehetővé teszi, hogy a nedves és nedves bogyók a tárolás során megszáradjanak. A nedvesség el tud párologni, és a penész kialakulása megelőzhető. Ezenkívül a bogyók gyorsan és egyenletesen lehűlnek a CA vagy ULO tárolóegység kiváló légkeringésének köszönhetően. A tárolók különösen erősek a raktárban történő raklapos egymásra helyezéshez, és a tárolókötegben akár 450 kg-os terhelést is kibírnak.

"A megfelelő konténer használatával a frissesség jelentősen meghosszabbítható, így az áfonya még az őszi, magas árú szezonban is jó minőségben értékesíthető" - mondja Wilms, akinek ügyfelei már számos pozitív tapasztalatot szereztek ezzel a konténerrel.
 

Lapos tartályok a bogyók kíméletes szüreteléséhez és tárolásához


A bogyós gyümölcsök tárolására szolgáló tartályok szüretelésre és tárolásra is használhatók. A 90 vagy 100 mm-es magasságukkal különösen laposak, hogy megakadályozzák a túl sok gyümölcs összetörését a tartályban. A tartályok opcionálisan középső rúddal is rendelhetők, hogy megakadályozzák a bogyók ide-oda gurulását. A tárolóknak nincsenek éles szélei, amelyek károsíthatnák a gyümölcsöt. A sima felületek könnyen tisztíthatók és higiénikusak. A tartályok szabványos 600 x 400 mm-es euroméretekkel rendelkeznek, és kompatibilisek más szabványos tartályokkal.