News

Hogyan változtatja meg 1 akár 2x a kenyérszállítás jövedelmezőségét?

Created by Monika Sojka | |   Folyamatoptimalizálás

Évente 35-40 tonna élelmiszer semmisül meg a szállítás során. Ez olyan, mintha 1500-2000 kamionnyi kenyér vagy édesség - teljesen használhatatlan termékeket szállítanának. Miért történik ez?

Az egyik fő ok a nem megfelelő csomagolás, amely egyrészt nem nyújt megfelelő védelmet maguknak a termékeknek. Másrészt nagyon gyorsan elhasználódnak, ami azt jelenti, hogy a felhasználási (forgási) ciklusuk legfeljebb néhány használatra korlátozódik (nagyon gyakran úgynevezett "eldobható termékekről" van szó).

 

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Ön a sütőipari termékek vagy cukrászsütemények tárolásáért és szállításáért felelős tulajdonos, vezető vagy más szakember? Kíváncsi, hogyan védheti hatékonyan a szállított pékárut, és hogyan csökkentheti egyúttal a tárolási és szállítási költségeket? Ebben a cikkben talál egy tippet.

Hogyan szállítják a pékárukat és cukrászati termékeket?

Ha a pékáru- és cukrászdaipari kereskedelem túlnyomó többségéhez tartozik, akkor minden bizonnyal kartondobozokat használ a legtöbb vagy az összes termékéhez. Nem csoda. Hiszen az ilyen papírcsomagolás könnyű és "első látásra" viszonylag olcsó. - viszonylag olcsó. Van azonban egy, bár elég jelentős "DE", ami azt jelenti, hogy egy ilyen akció hosszú távon akár több tízezer zloty veszteséget is jelenthet az Ön cégének. Miről van szó? Mindenekelőtt a tartósságukról.

Minden csomagnak hosszú utat kell megtennie, mire eljut a végső címzetthez (fogyasztóhoz vagy értékesítési ponthoz). A gyártástól kezdve a raktárakon (hűtőházakon), a kiszállító teherautókon keresztül az üzletek polcaira. Ahogy azt már kitalálhatta, ezeken a helyeken mindegyiken ki van téve sérüléseknek, ami a papírtermékek esetében nem különösebben nehezen fordulhat elő. Sok esetben már 1 ilyen ciklus is elég ahhoz, hogy a kartondobozok csak ártalmatlanításra vagy - pozitívabb változatban - újrahasznosításra legyenek alkalmasak.

Hogyan lehet ezeket a veszteségeket csökkenteni - anélkül, hogy a minőség és a szállítás biztonsága szempontjából bármit is veszítenénk?

A válasz erre a kérdésre a termékek csomagolási módjának egyetlen, de nagyon fontos változtatásában rejlik. Nevezetesen, ahelyett, hogy a korábbi módon - azaz közvetlenül a gyakran eldobható kartondobozokba helyezné őket - egyszerűen válasszon tartósabb és sokoldalúbb műanyag tárolókat , amelyeket az Ön vállalata még évekig használni fog.

Miért dobja el a kartondobozokat a műanyag tárolók javára?

Míg:

  • A kartonból készült kenyértartók könnyűek, ugyanakkor nagyon törékenyek, így gyorsan deformálódnak, sérülnek és használhatatlanná válnak.
  • A kartonból készült kenyércsomagolás ráadásul olcsó, de általában eldobható. Rövid élettartamuk (legfeljebb 2-3 hónap) azt jelenti, hogy gyakorlatilag percenként kell újakat rendelni, ami hosszú távon hatalmas kiadásokat generál.

Egy ilyen lépés két kulcsfontosságú előnnyel jár:

  • Először is az újrafelhasználhatóságot. A kartonpapírral ellentétben, amelyet csak egyszer használhat fel, minden egyes műanyag tartály akár 2000 szállítási ciklust is lehetővé tesz.
  • Másodszor - a tartósság. A műanyag konténerek robusztusak, rendkívül ellenállóak a töréssel és deformációval szemben, ráadásul teljesen védettek a nedvességgel szemben. Ha szennyeződnek - egyszerűen mossa ki őket, hogy újra alkalmassá váljanak a rendszeres használatra.

Megéri egyáltalán ez a váltás? Számoljuk ki!

Tegyük fel, hogy míg minden egyes kartonból készült tároló körülbelül 0,5 zlotyba kerül az Ön vállalatának - addig egy műanyag tárolóért körülbelül 19 zlotyt kell fizetnie. Első "pillantásra" a különbség elég jelentősnek tűnik, de ha figyelembe vesszük a használatuk időtartamát - gyorsan rájövünk, hogy az "olcsóbb" nem jelenti azt, hogy "jobb". Tegyük fel, hogy az Ön péksége vagy cukrászdája havonta 1000 csomagba kerülő pékárut állít elő.

A kartondobozok esetében (amelyek, emlékeztetjük, általában eldobhatóak) ez azt jelenti, hogy havonta akár 500 PLN-t is költenie kell újabb dobozok vásárlására (emlékeztetjük, hogy 1 doboz átlagos ára kb. 50 cent). A példa egyszerűsége kedvéért hagyjuk figyelmen kívül a tárolással kapcsolatos kihívásokat vagy az ilyen kartondobozok folyamatos kínálatának biztosításából adódó problémákat. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 6.000 PLN költség merül fel, ami 6 év alatt jelentős összegre nő - akár 36.000 PLN-re is. A műanyag csomagolás esetében a kezdeti beruházás, igen - valamivel magasabb. Ugyanis körülbelül 19 000 PLN-t kell költenie (1 csomag 19 PLN értékű beruházás). Másrészt azonban érdemes megjegyezni, hogy ez egy egyszeri kiadás, amely csak egyszer merül fel a teljes, legfeljebb 6 évig tartó időszakban.

A műanyag csomagolásra fordított kiadás (19 000 PLN) kevesebb, mint 1/2-e annak az összegnek, amit a kartoncsomagolásra kell költenie (36 000 PLN). Mint könnyen kiszámíthatja - a műanyag kenyértartók beszerzése majdnem 2-szer jövedelmezőbb , mint a kartonból készült ilyen termékekbe való befektetés.

Szeretne spórolni a csomagoláson, csökkenteni a hulladék mennyiségét, ugyanakkor semmit sem veszítene a pékáru minőségéből?

Ha a válasz igen, akkor biztosan érdekelni fogja a pékségek és cukrászdák támogatására tervezett modellünk - a a basicline sorozat perforált tartályai. A bekuplast tartályok robusztus felépítésük mellett, amely több ezer ciklust tesz lehetővé (5-től akár 7 évig tartó problémamentes használatot!), stabil és ergonomikus kialakítással is rendelkeznek. Biztonságossá teszik akár sok konténer tárolását is, miközben a mozgatásuk kényelmes és egyszerű. Mindegyik speciális fogantyúval rendelkezik, és emellett perforált falakkal van ellátva.

További részletekért látogasson el weboldalunkra. Ha további támogatásra van szüksége - kérjük, látogasson el kapcsolatfelvételi oldalunkra és beszéljen tapasztalt szakértőinkkel. Szívesen megismerjük az Ön igényeit, hogy azok alapján a legmegfelelőbb és leghatékonyabb konténereket ajánlhassuk Önnek.

 

Szerzői bejegyzés:

Monika Sojka - Marketing Specialista

Hogyan 1 változik akár 2x a kenyérszállítás jövedelmezősége? - bekuplast blog