News

A munkabalesetek elkerülése a raktárakban

Munkahelyük sajátos jellege és feladataik fizikai jellege miatt a raktárosok a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartoznak a munkahelyi balesetek szempontjából. Az ismétlődő és nehéz feladatokkal járó rutin és a figyelem elvesztése tovább növeli az életük és egészségük veszélyeztetettségének kockázatát. Ezért rendkívül fontos a munkaterület megfelelő biztosítása és a veszély minimalizálása a rendelkezésre álló eljárásokkal és eszközökkel.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A KSH szerint 2022-ben közel 67 000 ember szenvedett munkahelyi balesetet. Közülük 180-an meghaltak és 365-en súlyosan megsérültek. Az ipar, az építőipar és a mezőgazdaság mellett a raktári ágazat volt a leginkább sérülésveszélyes. A balesetekért leginkább a megfelelő szervezettség és munkakultúra hiánya a felelős.

Raktári buktatók

Egy raktárban számos buktatót lehet találni, kezdve a polcokról (vagy akár magukról a polcokról) leeső termékek által okozott zúzódásoktól kezdve a termelési területen mozgó járművekkel való érintkezés okozta közlekedési balesetekig, a magas emelvényekről való leesésig, valamint az égési sérülésekig, a bénulásig (áramkimaradás következtében) és a túlzott zajszint miatti halláskárosodásig.

A baleseteknek számos, általában hétköznapi oka van: a túlzott munkatempótól és a dolgozók ezzel járó fáradtságától, a raktári berendezések (pl. targoncák) helytelen kezelésétől, a szükséges biztonsági berendezések (védő- és korlátok, figyelmeztető táblák) hiányától, a berendezések rossz műszaki állapotától, a rossz munkaszervezéstől kezdve az állványok elfogadható normákat meghaladó túlterheléséig.

A hanyag és gondatlan, a biztonsági szabályokat figyelmen kívül hagyó munkavállalók - különösen azok, akik nem viselnek egyéni védőfelszerelést, például sisakot, kesztyűt és védőszemüveget -, valamint a nem megfelelően képzett és a környezetük rendben tartására és tisztán tartására vonatkozó kötelezettségüket elhanyagoló munkavállalók (a vízzel, olajjal vagy zsírral borított, poros és piszkos padlón való megcsúszás pedig inkább a szabály, mint a kivétel) mind fokozott kockázatnak vannak kitéve. Az ilyen veszélyek elkerülése csak a vonatkozó balesetvédelmi előírások betartásával és a megfelelő óvintézkedések megtételével lehetséges.

Munkavédelem és képzés

A baleseti kockázat csökkentésének egyik legfontosabb intézkedése annak biztosítása, hogy a munkavállalók olyan képzésben részesüljenek, amely felkészíti őket a munkahelyen jelenlévő főbb veszélyekre - amelyet ugyanolyan gondossággal kell követni, mint a gépek és berendezések használatára vonatkozó képzést -, majd ennek szigorú betartatása (beleértve a munkavédelmi szabályok be nem tartásának szankcionálását). A vállalat minden szintjét be kell vonni ebbe a folyamatba: a vezetőségtől a munkavállalók képviselőin át a foglalkozás-egészségügyi orvosokig. A bevezetőben említett baleseti statisztikák azonban azt mutatják, hogy az elmélet és a gyakorlat gyakran eltér egymástól. Az állandó rohanás és a megtakarítások keresése katasztrófákhoz és az emberi egészséget és életet fenyegető kockázatokhoz vezet. Egy képzetlen munkavállaló ritkán számíthat a bürokráciában elmerülő és a célokat figyelő felettesek támogatására, pedig a jó kommunikáció és a támogatás elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságban érezze magát a munkahelyén.

A jó raktártervezés elengedhetetlen

A kockázatok egy része már a raktártervezés szakaszában kiküszöbölhető, ha olyan bevált cégeket választunk, amelyek átfogó szolgáltatást nyújtanak, beleértve a tanácsadást, a tervezést, a szállítást és a telepítést, valamint a raktári berendezések későbbi szervizelését. Egy jól előkészített és szakszerűen megvalósított projekt segít kiküszöbölni számos kockázatot, amelyek például a nem megfelelő állványozási és kocsiszekrény-megoldásokkal, a túl szűk szállítási útvonalakkal vagy a névtáblák és a terhelhetőségi információk hiányával kapcsolatosak. Az így a biztonsági követelményekhez igazított raktárat szakavatott ellenőröknek rendszeresen ellenőrizniük kell.

A raktárakban a raklapos szállítási és tárolási rendszerek a nehéz és terjedelmes rakományok kezelése során jelentik a legtöbb veszélyt. A biztonság növelése az ilyen folyamatok nagyfokú automatizálásával lehetséges, beleértve a raklapos rakodódaruk, az akadály- és személyérzékelőkkel ellátott targoncák (amelyek szükség esetén önállóan fékezhetik a járművet) és a raklapszállítók használatát. Prioritást kell adni a teljesen automatizált, korlátozott emberi hozzáféréssel rendelkező zónák elhatárolásának, mechanikus és elektronikus védelemmel, rácsok és érzékelős korlátok formájában, amelyek áthatolás esetén a rendszereket hatástalanítják. Egyszerű és ugyanakkor olcsó megoldások találhatók az állványláb-védők formájában, amelyeket úgy terveztek, hogy védelmet nyújtsanak például a targoncákkal való ütközések hatása ellen. Az ilyen elemek nemcsak az állványlábat, hanem a polcon tárolt árukat is védik.

Ember: a raktár gyenge láncszeme

Ahhoz, hogy elkerüljük vagy jelentősen csökkentsük az ilyen sérülések kockázatát, elegendő néhány alapvető szabályt betartani. Soroljuk fel őket a rend kedvéért.

  • Először is: a raktár megfelelő jelölése, kezdve a folyosók megfelelő szélességének betartásával (a munkaügyi és szociálpolitikai miniszter munkavédelmi rendeletének 47. §-a szerint az elhaladó jármű és a fal vagy polc közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 75 cm egyirányú folyosók esetén, illetve 100 cm kétirányú folyosók esetén). A másik dolog a polcok és állványok megfelelő jelölése; a raktárban érdemes többek között csarnokjelölő szalagokat, padlótáblákat, padlócímkéket, munkavédelmi jelzősablonokat és sötétben is jó láthatóságot biztosító tulajdonságokkal rendelkező fotolumineszcens jelöléseket használni.
  • Másodszor: a polcok és berendezések rögzítése. Fentebb már említettük a polcok és állványok széleire szerelt profilok, ütközők és védők használatát, amelyek nemcsak a munkavállalók sérülésének kockázatát csökkentik, hanem ütésgátló hatásuk is van.
  • Harmadszor: raktári karbantartás és rendszeres auditok az üzemi körülmények, valamint a gépek és berendezések állapotának ellenőrzésére. Ez elengedhetetlen módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a biztonsági rendszerek - még a legfejlettebbek is - működőképesek és vészhelyzetben is működni fognak.
  • Negyedszer: gondoskodjon a dolgozók biztonságáról azáltal, hogy felhívja a figyelmüket a raktári polcok között leselkedő veszélyekre, emlékezteti őket a szabályokra és előírásokra, biztonsági oktatást és elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez. Érdemes továbbá emlékeztetni és oktatni a dolgozókat a védőruházat, például a sisak, a kesztyű és a fényvisszaverő mellény viselésére.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist