WMS - mi az, mik az előnyei és hátrányai?

Created by Monika Sojka |

Használja ki a legmodernebb WMS-t, amelyet a nagyméretű logisztikai raktárakban az áruk komissiózás irányításának javítására terveztek. Biztosítja, hogy az árumozgás zökkenőmentesen folyjon, a folyamat hatékony legyen, és kevesebb figyelmet igényel a dolgozók részéről. Ismerje meg a WMS definícióját, és nézze meg, miért érdemes még használni.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Biztosítsa cége megfelelő fejlődését, és kezdje meg egy modern WMS bevezetését. Ismerje meg e rendszer osztályait, és igazítsa a vállalat profiljához.

WMS - mi is ez? Meghatározás.

A WMS (Warehouse Management System) rövidítés, amely jól ismert az áruellogisztikával foglalkozó vállalatok körében, a nagy raktárakban lévő áruk kezelésére használt szoftverre utal. Lengyel nyelvre lefordítva a rövidítés egyszerűen raktárinformatikai rendszert jelent. A logisztikai vállalatok eltérő üzleti profilja miatt egyaránt használható önálló eszközként, de kombinálható ERP-rendszerrel is. Ahhoz, hogy egy WMS hatékony legyen, érdemes odafigyelni a programok közötti adatcsere hatékonyságára, ha a rendszer önálló eszközként működik.

Mit nyer egy vállalat a WMS használatával?

Tekintettel arra, hogy a WMS-sel való kommunikációnak különböző módjai vannak, minden vállalat kiválaszthatja az üzleti profiljának leginkább megfelelő optimális megoldást. Függetlenül attól, hogy a kommunikáció rendszer-felhasználó vagy rendszer-rendszer közötti, az egész hatékonyan fog működni. Természetesen néha szükség van további rendszerek beszerzésére, például webes szolgáltatás vagy Enterprise Service Bus. Ekkor a kommunikáció zökkenőmentes, és az információáramlás minden csatornán hatékony. Ha WMS-t használ vállalatánál, kétségtelenül jelentős javulást fog tapasztalni az áteresztőképességben. Ennek oka, hogy kulcsszerepet játszik a nagy áruraktárakban folyó munka általános koordinálásában. A szakképzett személyzettel és egy jól felszerelt raktárral, polcokkal, berendezésekkel vagy terelődobozokkal és euró szabványú műanyag ládákkal kombinálva bármely vállalat kapacitása gyorsan az egekbe szökik.

Mit érdemes még tudni a WMS-ről a logisztikában?

A WMS a logisztikában felelős a vállalaton belül zajló tevékenységek nyilvántartásáért és azok helyességének ellenőrzéséért. A WMS funkcionalitása abban áll, hogy lehetővé teszi a raktári események nyomon követését az áruk beérkezésétől kezdve az ellenőrzésen és a komissiózáson keresztül egészen az ügyfélhez történő kiszállításig. Ezért nyugodtan kijelenthető, hogy egy WMS megkönnyíti a termékek azonosítását, csökkenti a komissiózási időt és megkönnyíti a folyamatos készletellenőrzést . A WMS-t leggyakrabban a nagy logisztikai központokban használják. Azonban a nagy hatékonysága miatt például a magasraktárakban is alkalmazzák.

Összefoglalva: Megéri WMS-be beruházni egy logisztikai vállalatnál?

A WMS használata a logisztikában mindenekelőtt azt jelenti, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkenthető az áruk ügyfeleknek történő kiszállítási ideje. Manapság az idő az egyik legmeghatározóbb tényező. Ezért érdemes befektetni egy WMS-be, és kombinálni azt a vállalatnál használt egyéb kommunikációs csatornákkal, például a mobil címkeolvasókkal vagy az úgynevezett ESB kommunikációs buszokkal. A vállalat hatékonysága a vezetőkön múlik. A modern IKT-rendszerekbe való befektetés minden bizonnyal megkönnyíti a munkát, és lehetővé teszi az egész raktár áteresztőképességének javítását , ami közvetlen hatással van a megtermelt nyereségre.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist