Vágott virágok szállítása javaslat a gyártótól bekuplast

Created by Monika Sojka | |   Kertészet

A vágott virágok szállítása különleges logisztikai kihívást jelent. A bekuplast a holland Heyl céggel közösen kifejlesztett egy tartós, újrafelhasználható megoldást.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Különleges megoldás vágott virágok számára

A holland Heyl nagykereskedő több mint 1000 ügyfelet lát el vágott virágokkal, növényekkel és kiegészítőkkel Németország-szerte. A rövid távú szállítás, amelyet a Heyl általában 12 órán belül lehetővé tesz, egy különleges logisztikai szolgáltatás. Általában naponta körülbelül 10 teherautó hagyja el a Rotterdam melletti Honselerdijkben található logisztikai központot.

Okos, újrafelhasználható szállítási csomagolások a hatékonyabb logisztika érdekében

A logisztika hatékonyabbá tétele érdekében a Heyl úgy döntött, hogy lecseréli meglévő szállítótartályait. Ehhez a vállalat az újrafelhasználható szállítási csomagolások specialistáját kereste. "A bekuplastról a Container Centralen nevű poolszolgáltatón keresztül szereztünk tudomást," - számol be Koen Heijl, aki testvérével, Bram Heijl-lel együtt vezeti a sikeres, második generációs családi vállalkozást.

Tároló konténer, komissiózó konténer, szállító konténer - egy doboz mindenhez

Az újrafelhasználható konténereket belső logisztikára, komissiózásra és a vevőhöz történő szállításra használják, és a következő áruszállításig a vevőnél maradnak. A Heyl által korábban használt szállítmányozási konténer a vállalat alapítása óta használatban volt. A cél egy olyan új konténer kifejlesztése volt, amelyben a virágok frissek maradnak és kíméletesen szállítják őket, ugyanakkor fenntarthatóbb és ergonomikusabb is. Ezekre a különleges követelményekre a bekuplast a Heyl-lel szoros együttműködésben egy személyre szabott, újrafelhasználható szállítótartályt fejlesztett ki. "A projekt során nagyon pozitívnak találtuk az együttműködést és az ötletcserét" - számolt be Koen Heijl ügyvezető igazgató.

Az eredmény egy meggyőző újrafelhasználható megoldás lett: a bekuplast által kifejlesztett és gyártott konténer túlméretezett formátumú, mérete 1123 x 455 x 272 mm, térfogata pedig körülbelül 104 liter. A mindössze 4 kg-os önsúlyával jelentősen könnyebb, így az alkalmazottak és az ügyfelek számára kényelmesebb a kezelése. A belső műanyag fogantyúk javítják a munkahelyi ergonómiát. Nemcsak könnyebbek, mint a fémtartók, hanem csendesek is, mivel nem zörögnek a szállítórendszerben vagy a rakásolás során. Ezt az előnyt a Heyl logisztikai központjának munkatársai és az ügyfelek is nagyra értékelik. A logisztikai folyamat nyomon követhetősége érdekében minden konténer öntapadós, vonalkóddal ellátott címkékkel van ellátva.

Fenntarthatóság kevesebb anyag és alacsonyabb CO2-kibocsátás révén

Ami a fenntarthatóságot illeti, a bekuplast új, újrafelhasználható konténerének számos előnye van. A gyártáshoz 25%-kal kevesebb műanyagra van szükség, ami értékes erőforrásokat takarít meg. A tartály különleges kialakítása a kevesebb anyagfelhasználás ellenére is nagy stabilitást garantál. Visszaszállításkor az üres konténerek helytakarékosan egymásra rakhatók. Ezenkívül az új szállítótartály súlya mintegy 20%-kal kisebb, ami kedvezően hat a teherautó üzemanyag-fogyasztására és ezáltal a CO2-kibocsátásra.

A Heylnél jelenleg mintegy 30 000 konténert használnak sikeresen.

 

A bejegyzés szerzője: A Heyl Kft:

Monika Sojka - Marketing Specialist