Tárolókonténerek: az Ön igényeihez igazítva

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A raktár olyan hely, ahol a tökéletes térszervezés kulcsfontosságú. Enélkül nem lehet hatékonyan és gyorsan mozgatni a tárolt anyagokat, illetve nem lehet optimálisan kihasználni a rendelkezésre álló helyet.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Minden raktár alapvető elemei, amelyek nagy hatással vannak a vállalati nyereség növelését célzó logisztikai stratégiák sikerére, a tárolókonténerek, amelyek:

  • biztosítják a raktárcsarnokban a rend fenntartását,
  • megkönnyítik a különböző cikkek szállítását és tárolását,
  • és szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetően megvédik a rakományt a sérülésektől.

A piacon a konténerek végtelen választéka áll rendelkezésre, amelyek többek között a következőkben különböznek egymástól

  • a felhasznált anyagtípusban,
  • szerkezeti megoldások
  • méret:

a legfontosabb kihívássá teszi az egyéni igényeknek legmegfelelőbb ajánlat kiválasztását. Ezért a konténerek vagy tárolódobozok megvásárlása előtt érdemes meghatározni, hogy pontosan milyen célt szolgálnak.

  • A terméket védik-e a szennyeződésektől és a sérülésektől a tárolás/szállítás vagy a szedés során?
  • Kézzel vagy szállítószalagon fogják mozgatni őket?
  • Milyen típusú terméket fognak tárolni (kicsi vagy nagy? szerves vagy mesterséges?)?
  • Legyenek-e hőmérsékletállóak, alkalmasak-e nehéz terhelésekre, aktív anyagokkal való érintkezésre?
  • Ergonómikusnak kell-e lenniük (összecsukhatóak, összecsukhatóak, egymásba illeszthetőek és egymásra helyezhetőek)?
  • Milyen méretekkel kell rendelkezniük?
  • Mennyi ideig kell használni őket?

A kérdések sokrétűek, és minden felhasználónak érdekében áll, hogy pontosan meghatározza elvárásait.

Anyag szerinti osztályozás

A tárolóedényeket különböző kritériumok alapján lehet osztályozni. Ezek közül a legegyszerűbb a felosztás aszerint, hogy milyen anyagból készültek. A legnépszerűbbek közé tartoznak a következők műanyag tárolóedények újrafelhasználhatóak, amelyek gyártására a bekuplast specializálódott. Többféle méretben és magasságban kaphatók, így könnyen kiválasztható belőlük az elemek méretéhez és a rendelkezésre álló helyhez igazodó legjobb megoldás (ideálisak például ömlesztett és nagyon kis méretű áruk tárolására). Tartósak és sokoldalúak: kiváló minőségű polipropilénből készülnek, és akár több évig is kitartanak a felhasználók számára. Ha egyszer elhasználódnak vagy megsérülnek, újrahasznosíthatók és újra felhasználhatók nyersanyagként. Zártak és sértetlenek, nem engednek a külső hatásoknak; ellenállnak a rovarkároknak, a rozsdának és a korróziónak, valamint ellenállnak a zsíroknak, olajoknak és a változó hőmérséklet hatásainak. További előnyök közé tartozik könnyű tisztíthatóságuk, egymásra rakhatóságuk (ami értékes tárolóhely megtakarításának előnye) és számos kivitelezési lehetőség (pl. kézi fogantyúval vagy automatizált tároláshoz igazítva, forgó görgőkkel vagy lábakkal stb.).

Afém tárolóedények korrózióvédett fémekből készülnek, és szilárdságot, tartósságot és funkcionalitást biztosítanak. Számos változatban kaphatók, a nagy dobozoktól és hordóktól kezdve a kisebb bádogkonténerekig.Néhány évtizeddel ezelőttig a lengyel piacot a fa konténerek uralták, amelyek könnyebben elérhetőek, olcsóbbak és környezetbarátnak tekinthetők voltak. Napjainkban ezek egyre inkább elavulttá válnak korlátozott tartósságuk, rosszabb ergonómiájuk (többek között a nagyobb súlyukkal összefüggésben) és a külső tényezőkkel (szennyeződés, nedvesség stb.) szembeni érzékenységük miatt.

Kialakítás szerinti osztályozás

Ez az osztályozás a legátfogóbb. Így beszélhetünk áttört vagy hálós konténerekről és tömör konténerekről (ez utóbbi esetben lehetnek átlátszóak, ami megkönnyíti a logisztikát, mivel ránézésre látható, hogy mi van benne). A konténerek lehetnek merevek vagy összecsukhatóak (az utóbbiak előnye, hogy használaton kívül összecsukhatóak, és akár 84%-kal csökkentik a térfogatukat, így helyet takarítanak meg a szállítás és a tárolás során). Halmozható tartályokúgy vannak kialakítva, hogy egymásra rakhatók legyenek, és használat után egymásba illeszthetők; ily módon az üres tartályok által elfoglalt hely akár 75%-kal is csökkenthető. Lehet választani nyitott és újrazárható tárolók között is, amelyek ideálisak minden olyan esetben, amikor az árukat meg kell védeni a sérülésektől vagy a szennyeződésektől a tárolás során. A tartályok típusától függetlenül mindegyiknek ergonomikus fogantyúval kell rendelkeznie a szabad és kényelmes kezelés érdekében.

Méret szerinti osztályozás

A konténerek nagy rakománytartókra (GLT) és kis rakománytartókra (KLT ) is feloszthatók. A bekuplast az utóbbiakra specializálódott, Euro vagy Euronorm) néven ismert, nagy mennyiségű kis cikkek tárolására és komissiózására.

Alkalmazás szerinti osztályozás

A megfelelő konténer kiválasztásakor azt is meg kell határozni, hogy milyen típusú termékeket fognak tárolni benne. Kiderül például, hogy az élelmiszerek tárolása más követelményeket támaszt, mint az elektronikai alkatrészeké. És így, mivel húsdobozok élelmiszerekkel érintkeznek, higiénikus és könnyen tisztítható anyagból kell gyártani őket (tehát az ilyen tartályok falának tökéletesen simának kell lennie); a húsok esetében pedig zöldség- és gyümölcsládák elengedhetetlen, hogy merevek legyenek (meg kell akadályozniuk, hogy a termék összenyomódjon) és áttörtek (a falaknak meg kell könnyíteniük a szellőzést, hogy a friss termék "lélegezni" tudjon, és ne romoljon meg). Ugyanez az elvárás a következőktől is kenyérdobozok. Az italtartályoknak viszont elválasztó elemekkel kell rendelkezniük, hogy a palackokat szállítani tudják, és megvédjék őket a sérülésektől. Ez csak néhány példa a gyártók által kínált szállítási és tárolási dobozokra és konténerekre. Szintén kaphatók a következők univerzális konténerek sokoldalú felhasználási lehetőségekkel. Érdemes megjegyezni, hogy ezekhez további tartozékokat - pl. fedeleket, elválasztókat stb. - lehet vásárolni, amelyek növelik a funkcionalitásukat. - Érdemes megjegyezni, hogy további tartozékok - pl. fedelek, elválasztók stb. - is vásárolhatók, amelyek növelik funkcionalitásukat. Ezen a ponton érdemes megemlíteni egy speciális típusú tárolót is, amelyet elektronikus és elektromechanikus alkatrészek szállítására és tárolására terveztek. Ezeket ESD ESD konténerek védik a tartalmat az elektrosztatikus kisülésekkel szemben, és ezért módosított polipropilénből készülnek, így vagy vezető, vagy elektrosztatikus levezető tulajdonságokkal rendelkeznek. Mindkét esetben a cél az érzékeny elektronikus alkatrészek károsodásának megelőzése.

Speciális tartályok

Érdemes tudni, hogy a dobozgyártók dedikált tárolókat is kínálnak, amelyeket az ügyfél igényei szerint terveznek. Ezek közé tartozhatnak tárolótálcák is, szállítótálcákkonténerek, köztes konténerek vagy elválasztókkal ellátott dobozok. Méretüket, alakjukat és további opciókat a tervezési osztály készíti el az egyedi irányelvek szerint. Bár a rendelkezésre álló lehetőségek száma zavaró lehet - különösen, ha úgy dönt, hogy még mélyebben elmerül egy olyan témában, amelyről ebben a cikkben csak szó esett -, érdemes megjegyezni, hogy a szállítási és tárolási megoldások neves szállítói, mint például a bekuplast, minden igényt kielégítő termékportfóliót kínálnak. És ami különösen fontos, rendelkeznek a tudással és szakértelemmel, hogy segítsenek Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb konténereket.

A bejegyzés szerzője: Beszélgetés a következő címmel: Beszélgetés a következő címmel: Beszélgetés a következő címmel: Beszélgetés a következő címmel:

Monika Sojka - Marketing Specialist