Tárolóedények az intralogisztikai folyamatokban: a tökéletes házasság

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Vállalati folyamatok

A rendkívül versenyképes gyártási környezetben, amelyben egyre több gyártó alkalmazza a lean gyártási elveket, és egyre több ügyfél részesíti előnyben a just-in-time szállítást, sok vállalat számára prioritássá válik a logisztikai folyamatok megközelítésének megváltoztatása és az intralogisztikára való fokozott összpontosítás - amely természeténél fogva hatékonyabb anyagáramlást biztosít, és jelentős hatással van a vállalati működés teljes költségének csökkentésére.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az intralogisztika egy viszonylag új kifejezés, amely a logisztika egy kiválasztott részét írja le - azt, amely a készlet- és információáramlás-kezelésen, valamint a készletgazdálkodáson kívül az anyagok mozgásával foglalkozik a logisztikai láncban, általában egy vállalaton belül, a nyersanyagnak a fogadó raktárba történő beszállításától a termék készáruraktárból történő átvételéig (szemben a külső logisztikával, amely az áruknak a vevőhöz történő kiszállításáról gondoskodik). Az automatizálás egyre nagyobb mértékű bevonása ezen a területen, ami részben a munkaerőpiaci változásoknak - értsd: a raktári dolgozók szűkös kínálata - köszönhető, a megrendelések teljesítésének gyorsulását és a folyamatok hatékonyságának növekedését eredményezi, anélkül, hogy további munkaerőre lenne szükség. És mivel szokás szerint az ördög a részletekben rejlik, az egész rendszer zavartalan működését jelentősen befolyásolják a tökéletesen illeszkedő szállítóboxok, amelyek lehetővé teszik a termékek zökkenőmentes mozgását az automatizált szállítórendszerek hálózatában.

bekuplast - az Ön megbízható partnere a logisztikai folyamatokban

A műanyag konténerek használata a raktárakban (beleértve a magasraktárakat is) és a gyártóüzemekben számos előnnyel jár. Olcsó és praktikus megoldást jelentenek, funkcionális kialakítással, amely a különböző változatokban és méretekben való rendelkezésre állásuknak köszönhetően lehetővé teszi a legjobb tárolási lehetőség kiválasztását a tételek méretének és a rendelkezésre álló helynek megfelelően. A gyártásuk során felhasznált műanyagnak köszönhetően pedig tartósak és ellenállóak a sérülésekkel szemben. A Bekuplast, amely szorosan együttműködik az intralogisztikai rendszerek vezető szállítóival, és jól ismeri ügyfelei igényeit, szállít:

  • tárolóedények,
  • komissiózók
  • műanyag tálcák

magasan automatizált anyagáramlással rendelkező raktárakhoz. A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kínálatát megfelelően az élelmiszer-, az elektronikai, az autóipari vagy az e-kereskedelmi ágazatban tevékenykedő konkrét ügyfelek raktározási és szállítórendszereihez igazítsa, magas minőségi és tartóssági követelményekkel.

Testre szabott contecline konténerek az AKL központok számára

Acontecline a bekuplast nemrégiben elérhető konténer-sorozata az automatizált kisalkatrész-tároló és -szállító rendszerekhez. Az AKL (Automatischen Kleinteilelage) raktárak olyan raktárak, amelyekben a terjedelmes termékeknél oly jellemző raklapos szállítást konténerek/dobozok helyettesítik, amelyek általában műanyagból készülnek. Az AKL raktárak előnye a teljesen kompakt tárolás és az áruk automatikus előkészítésének lehetősége, ami nagy mennyiségű kis tételek nagy mennyiségű komissiózási kapacitását eredményezi. A kiszállítás kétirányú (polcra/felszedés), állványkezelő berendezések és automatikus szállítórendszerek segítségével történik. Az AKL raktárak ingajáratos szállítórendszerekkel speciálisan az igényeikhez igazított konténereket igényelnek. A Contecline dobozok megfelelnek a modern szállító- és raktártechnika szigorú követelményeinek. A Contecline dobozok polipropilénből vagy - alternatívaként - a bekuplast BQC nevű kiváló minőségű vegyületéből készülnek, amely környezetbarátabb és olcsóbb, mint a szűz PP. A kiváló minőségű műanyagok használatának köszönhetően a tartályok tartósak, és akár több évig is szolgálhatják a felhasználókat. További előnyök közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és az egymásra helyezés lehetősége (ami értékes tárolóhely megtakarításával jár).

Acontecline termékcsalád tartályai körkörösen zárt minilapos alappal vannak ellátva; ennek köszönhetően a tartályok alacsony önsúlyuk ellenére rendkívül ellenállóak és alkalmasak akár 50 kg-os nehéz terhek tárolására is. Ezenkívül az alap speciális kialakítása ideális működési jellemzőket biztosít, és lehetővé teszi a szállítószalagokon való csendes mozgást; a stabil, duplafalú sarokkialakításnak köszönhetően, amely ideális a kanyarok leküzdéséhez, az automatizált vonalakon való zökkenőmentes szállítás is lehetséges. Az alkalmazások sokoldalúságát fokozza a méretek széles skálája és a különböző konstrukciók (tömör falak vagy vízelvezető lyukakkal); ezenfelül az intralogisztikai konténerek alapfelszereltségként integrált térelválasztó rendszerrel vannak ellátva, amely lehetővé teszi a konténer belsejének rugalmas felosztását különböző kapacitású rekeszekre (1/8-tól 1/2-ig). A válaszfalak biztonságosan rögzítve vannak, és szállítás közben nem csúsznak el és nem csapnak zajt. Az ügyfélre van bízva az is, hogy milyen kivitelű - zárt vagy nyitott - fogantyút választ.

silverline konténerek - az optimális megoldás a modern vállalat számára

A bekuplast másik megoldása az EURO-NORM silverline sorozat konténerei, amelyek megerősített és testre szabott aljjal rendelkeznek. Ezeket AKL raktárak és elosztóközpontok számára tervezték, és az állványkezelő berendezéseket szem előtt tartva - pl. felcsíptethető szállítószalagokhoz, teleszkópos és markolós technológiához - tervezték. Opcióként egy ESD elektrosztatikusan vezető változat is elérhető, amely megvédi a tárolt termékeket az elektromos kisülésektől (és ezért ideális az elektronikai ipar számára).

A polipropilénből készült EURO-NORM silverline tartályok stabil felépítésűek és kivételes szilárdságúak; ellenállnak a deformációnak és a törésnek; a szállítási szakaszokon alacsony zajterhelést okoznak az igazított éleknek, a speciális méhsejtes kialakításnak és a lekerekített sarkoknak köszönhetően; -20°C és +60°C közötti hőmérsékletnek ellenállnak, és különösen, hogy 100%-ban újrahasznosíthatók. Többféle méretben és testre szabott tervezési megoldással kaphatók, és a contecline konténerekhez hasonlóan sokoldalúan felhasználhatók. Ezenkívül többféle, hozzájuk illő fedéllel is kaphatók. A Silverline lazán illeszkedő fedelei optimális védelmet nyújtanak az áruknak a szállítás során keletkező sérülések és szennyeződések ellen; a felhasználó kétféle csuklós fedeles változat közül is választhat: egyrészes és kétrészes).

EURO-NORM basicline plus - az AKL konténerek alternatívája

A basicline plus szállítótartály-sorozat egyesíti az Euro-Norm basicline sorozat előnyeit az automatizált kisalkatrész-tárolásra (AKL) tervezett tartályok jellemzőivel. A PP-C propilén-kopolimerből készült (és 100%-ban újrahasznosítható) műanyag nagyméretű tartályok basicline plus sorozata 600x400 mm-es szabványos alsó mérettel, kétféle tartálymagasságban (80 és 270 mm) kapható. A kívánt rakodókapacitástól függően lehet választani dupla aljú és közepes minilapos aljú kivitel között.

A 120 és 420 mm közötti magasságban kapható tartályok szállítószalag- és áramlásos állványtechnológiában való használatra készültek. Alapfelszereltségként tömör falakkal és zárt fogantyúval rendelkeznek, míg opcionálisan AKL tárolásra tervezett, az oldalfalakon vízelvezető lyukakkal ellátott változat is elérhető. A silverline termékcsaládhoz hasonlóan ezek is lehetőséget biztosítanak a rakodótér kisebb szegmensekre történő felosztására polisztirol elválasztók segítségével. A basicline plus sorozat az elválasztóelemeken kívül felszerelhető egy ablakkal vagy egy zsanéros nyílással is. A termelési logisztika hatékonyabbá tétele érdekében a konténeralap opcionálisan csúszókkal, görgőkkel vagy lábakkal is felszerelhető.

Tudás és tartályok

Az intralogisztika olyan terület, ahol a szállítás és a tárolás elméleti kérdései a megvalósítás mérnöki megközelítésével kerülnek szembe. Az intralogisztika alapját az a tudás és készség képezi, amely a rakomány és az információ áramlásának alakításához és felügyeletéhez szükséges egy adott logisztikai rendszeren belül. Mit érne azonban a tudás a gyakorlati alkalmazás képessége nélkül? És hogyan nézne ki a termékek vállalaton belüli tárolásának és szállításának folyamata az automatizált átviteli rendszerek igényeihez tökéletesen igazodó konténerek és dobozok nélkül? A bekuplast széles termékválasztékának köszönhetően ezek a kérdések többé nem okoznak álmatlan éjszakákat a vállalatok belső logisztikájáért felelősöknek.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist