Tárolódobozok - milyen típusok léteznek?

Created by Monika Sojka | |   A bekuplast tanácsa

A raktárhelyiségek megfelelő szervezése - amely megkönnyíti az áruk rendezett tárolását - nemcsak a munka minőségét és hatékonyságát befolyásolja, hanem a munkavállalók és a tárolt termékek biztonságát is. Minden hatékonyan vezetett raktár elengedhetetlen elemei a tárolórekeszek és -dobozok, amelyek lehetővé teszik, hogy a szükséges cikket bármikor hiba nélkül és gyorsan megtaláljuk.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Számos feladatra alkalmas

A tárolódobozok nagyon tágas fogalomkategóriát jelentenek. Ide tartoznak a számos iparágban (többek között az iparban, az autóiparban, az élelmiszeriparban és más iparágakban) használt különböző típusú tárolók. Egy jól megválasztott, jó minőségű doboz megvédi az árut a szennyeződésektől, sérülésektől és biztosítja az elvárt tartósságot. Az ilyen típusú megoldások megkérdőjelezhetetlen előnye a rendelkezésre álló konténertípusok rendkívül széles választéka, mind a méretek, mind az anyagok tekintetében. A felhasználók választhatnak fémből, fából vagy műanyagból készült dobozok és tálcák közül, bár kivételes sokoldalúságuk és számos egyéb előnyük - mint például a könnyű tisztíthatóság és higiénia fenntartása, valamint a kiváló súly/szilárdság arány - miatt az utóbbi években a műanyagból készült dobozok váltak a legnépszerűbbé. Érdemes megjegyezni, hogy további tartozékok - például fedelek, elválasztók stb. - vásárolhatók a funkcionalitásuk növelése érdekében. - Érdemes megjegyezni, hogy további tartozékokat lehet vásárolni hozzájuk - például fedeleket, elválasztókat stb. -, amelyek növelik a funkcionalitásukat.

A tárolódobozok típusai

A műanyag tárolódobozok rendkívül sokféle megoldásban kaphatók. Listájuk - természetesen nem teljes - valóban lenyűgöző. A lista többek között tartalmazza az EURO szállítódobozokat, a műanyag munkadobozokat, az elválasztókkal ellátott munkadobozokat, a tömör és áttört tárolódobozokat, az ablakkal ellátott tárolódobozokat és a tárolótálcákat.

EURO dobozok

Az EURO tárolók sokoldalú megoldások, amelyek bármely iparágban felhasználhatók. Az EUROkonténerek nagyon fontos szerepet játszanak mindenütt, ahol az élelmiszeripar( hentesüzletek, pékségek, gyümölcsösök, zöldség- és halüzletek), a kertészet (virágok, gabonafélék) és a mezőgazdaság (műtrágyák, növények) termékeinek szállításához vagy tárolásához hitelesített dobozokra van szükség. Az EURO megoldások széles választéka kapható a bekuplastnál. Ilyen például a technikai tárolóedények lightline sorozata: könnyű, ugyanakkor a duplafalú konstrukciónak köszönhetően stabil, szabványos méretű alappal, amely lehetővé teszi az Euro raklapokra és ipari raklapokra való rakodást; tömör, átlátszó vagy perforált/paneles kivitelben kapható, ellenőrző ablakkal és a termék könnyű kivétele érdekében csuklós fedéllel is.

Tömör és áttört tárolódobozok - mit lehet tárolni bennük?

A tárolni kívánt termékek típusától függően a felhasználók választhatnak tömör és áttört tárolódobozok között. Az előbbiek ideálisak minden olyan dolog tárolására, amely nem igényel légkeringést, tehát nem élelmiszeripari termékek tárolására: a kis méretű tárgyaktól (csavarok, szögek, kis alkatrészek, kis szerszámok és bármilyen apró termék) a nagyobb és nehezebb tárgyakig, de mindig a dobozok méretének és maximális teherbírásának megfelelően. Az ilyen dobozok felszerelhetők kiegészítő fedelekkel, amelyek szintén védik tartalmukat felülről, akár lazán rögzítve, akár speciális zsanérokon elhelyezve. Az úgynevezett hálós (áttört) dobozok falai speciális nyílásokkal/lyukakkal vannak ellátva, és különösen hasznosak olyan termékek tárolására, amelyeket levegőztetni kell. Használatuk további előnye, hogy a dobozok tartalmát anélkül lehet megtekinteni, hogy ki kellene nyitni őket. A két fent említett tárolótípus előnyeit ötvöző köztes megoldás a tömör dobozok, amelyek átlátszó falakkal rendelkeznek, így a tartalom könnyen láthatóvá válik, vagy az átlátszatlan, tömör dobozok, amelyek úgynevezett ellenőrző ablakokkal vannak ellátva.

Tároló tálcák és lécek

A dobozgyártók a vevői igényeknek megfelelően kialakított speciális tárolóedényeket is kínálnak. Ezek közé tartoznak a tárolótálcák: a tárolók jellegzetes, félig nyitott és enyhén lejtős kialakításúak, amelyeknek köszönhetően könnyen meg lehet őket tölteni, majd kényelmesen bele lehet nyúlni. Ezek széles méretválasztékban kaphatók, így könnyen az egyedi igényekhez és vállalati előírásokhoz igazíthatók - de leggyakrabban raktárakban és műhelyekben találhatók. A küvetták és más tároló műanyag tartályok akasztósínekre akaszthatók, amelyek segítenek rendet tartani és jobban megszervezni a munkaterületet. Az akasztósínek lehetőséget nyújtanak a falfelület optimális kihasználására. Esztétikus és praktikus módja annak, hogy további helyet nyerjünk a kisméretű termékek, pl. szögek, csavarok, alkatrészek számára. A tárolósín láthatatlan, a rá szerelt tárolók pedig esztétikusan elrendezettek.

Egyéb speciális tárolók

Érdemes tudni, hogy a dobozgyártók kínálatában vannak speciális, az ügyfél igényei szerint kialakított konténerek is. Ezek lehetnek tároló tálcák, szállítótálcák, köztes tárolók vagy elválasztókkal ellátott dobozok. Méretüket, alakjukat és további lehetőségeiket a tervezési osztály készíti el az egyedi irányelvek szerint. A sörfőző- és palackozóiparban például fontos a tárolt termékek biztonságának megőrzése. A törékeny üvegtermékek tárolás és szállítás közbeni sérülésektől való védelme érdekében tömör vagy áttört elválasztó dobozokat használnak (amelyek falai ideálisak a reklámtartalom elhelyezésére); rendelkezésre állnak display változatok is, amelyek a speciális "ablakoknak" köszönhetően lehetővé teszik a tartalom megjelenítését.

Összefoglaló

Az újrahasználható tárolóedények vezető gyártói - köztük a bekuplast - olyan termékeket kínálnak, amelyek többek között anyagtípusban, tervezési megoldásokban és méretben különböznek egymástól. Ilyen körülmények között nagyon fontos, hogy olyan ajánlatot válasszon, amely a lehető legjobban megfelel az Ön egyedi igényeinek. Ha kétségei vannak, célszerű a forrással, azaz a gyártóval konzultálni; sokéves piaci tapasztalata az Ön számára is hasznos lehet!

 

A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist