Tárolási folyamatok automatizálása: mikor érdemes megfontolni a bevezetést?

Created by Monika Sojka | |   Automatizálás

A raktárak automatizálása egy sor olyan intézkedésből áll, amelyek célja a raktári műveletek hatékonyságának, eredményességének, gyorsaságának és biztonságának javítása. A cél az emberi kezek munkájának és az általuk vezérelt különböző berendezések, eszközök és járművek gépekkel való helyettesítése.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az automatizált raktározás egyben az alkalmazottak meglévő feladatainak megváltoztatását is jelenti. Ennek oka, hogy a "kézi operátorok" szerepéből az intralogisztikai folyamatok napi szintű ellenőrzésével és irányításával kapcsolatos pozíciókba kívánja őket áthelyezni. Az egész folyamat határozottan segíti a raktározási folyamatok automatizálásának megvalósítását.

Melyek az automatizált raktározási folyamat fő előnyei?

A raktárak automatizálása, és így a raktározási folyamatok automatizálása számos előnnyel jár, de olyan területeket is magában foglal, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt a végső döntést meghozza a beruházás megvalósításáról. Tudja meg, mikor érdemes a raktározási folyamatok automatizálását bevezetni a raktárában, és ismerje meg a raktárautomatizálásba való befektetés előnyeit is. Az alábbiakban minden szükséges információt megtalál.

Az automatizált raktározás javítja a hatékonyságot és felgyorsítja a raktári folyamatokat

Az automatikus raktározási rendszerek bevezetése kiváló recept az áruforgalom növekedéséhez, és ebből következően a raktári folyamatok hatékonyságának növeléséhez. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen jellegű beruházás gazdaságilag indokolttá váljon - érdemes alaposan elemezni. Lehetőleg a jelenlegi és a jövőbeli kereslet alapos vizsgálatával. Ha az előrejelzések azt mutatják, hogy a kereslet a jelenlegi szinten marad, amit a jelenlegi folyamatok kezelni tudnak, lehet, hogy nem a legjobb ötlet a raktár automatizálása. Ha viszont az elemzések azt mutatják, hogy a kereslet idővel növekedni fog - akkor a raktározási folyamatok automatizálása lehet az egyetlen lehetőség a vevői elvárások teljesítésére és a versenytársakkal való versenyre is.

Az automatizálás javítja a biztonságot

Az automatizált raktározási folyamatok technológiája a pontosságon és az ismételhetőségen alapul. Ugyanilyen fontos, hogy jelentősen csökkenti az emberi tényezőt, így biztonságosabbá teszi a munkakörnyezetet. Ha a hagyományos tárolási folyamatok használata során sok (többé-kevésbé súlyos) baleset történik - ez annak a jele, hogy ideje új technológiába beruházni. Ugyanez vonatkozik az áruk károsodásával kapcsolatos kérdésekre is. Az automatizálás lehetővé teszi azok sokkal nagyobb mértékű védelmét. Ha tehát rendszeresen tapasztalja az emiatt bekövetkező veszteségeket - mindenképpen érdemes megfontolni a raktár automatizálását. [Tudja meg,mi az a raktárautomatizálás a "Mi az a raktárautomatizálás?" bejegyzésben. Definíció és miért érdemes]

Az automatizált raktározás bevezetése gyors megtérülést biztosít a befektetésnek

A fenti tényezőket szem előtt tartva fontos hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú vállalkozás melletti döntést gazdasági megfontolásoknak is vezérelniük kell. A fent említett szempontok mindegyike a termelékenység növekedéséhez és a költségek csökkenéséhez vezet, és így jelentősen hozzájárul az egész raktár jövedelmezőségéhez.

Melyek a legjobb konténerek egy automatizált raktárhoz?

Érdemes megjegyezni, hogy egy raktár nem csak egy megfelelő méretű, modern technológiával felszerelt és tapasztalt szakemberek által támogatott létesítmény. Ahhoz, hogy a benne folyó munka zökkenőmentesen, biztonságosan és fennakadások nélkül folyjon - silverline ipari konténerekre és tárolódobozokra van szüksége. A bekuplast kínálatában széles termékválaszték várja Önt, amely megkönnyíti a szállítást és a tárolást, és tökéletesen védi a benne lévő tartalmat is.

Author of the entry:

Monika Sojka - Marketing Specialist