Szuper konténer cukrászsüteményekhez

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A Bekuplast új szállító-, tároló- és tartósítóedényt fejlesztett ki a holland Concorp édességgyártó számára.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Kifejezetten az édesiparra szabott megoldás

Az iparág-specifikus konténert, amelyből jelenleg 50 000 doboz van használatban a Concorpnál, úgy tervezték, hogy megfeleljen az édességipar üzemen belüli logisztikájának magas követelményeinek. A Concorp a jármű alakú édesgyökér- és borosgumikról ("Autodrops", "Candy Cars") ismert, és feltalálta azt a technológiát, amellyel folyékony töltelékkel és csokoládé és édesgyökér kombinációjával készült édességeket lehet egy cseppben előállítani. Évente több millió kilogramm édesség hagyja el a holland-franciaországi Jirnsumban található gyárat. A minőség a legfontosabb: az élelmiszerbiztonságra vonatkozó magas IFS- és BRC-szabványokat mindig és mindenhol be kell tartani.

Egy műanyag tartály a szállításhoz, tároláshoz és tartósításhoz.

A Concorpnak új szállítótartályokra volt szüksége, hogy a még langyos gyümölcsgumikat és édesgyökereket felfogja, amikor azok a formázóprésből és a szárítósorról a szállítószalagra kerülnek. A tárolóedényeknek támogatniuk kellett a szárítási folyamatot, és alkalmasnak kellett lenniük mind a biztonságos szállításra, mind az édességek tárolására és tartósítására. A bekuplast szállítótartály-specialistái elemezték a követelményeket, és új szállítótartályt terveztek a Concorp számára. Az élelmiszer-biztonságos HDPE-ből készült konténer robusztus, mégis könnyű, higiénikus és újrahasznosítható.

A konténer kialakítása a könnyed kezelhetőség érdekében

A bekuplast ipari megoldásának legfontosabb jellemzői:

Konténer az édességtermékek okos szellőztetéséhez és tárolásához

A tartályok oldalfalai finoman perforáltak - elég nagyok ahhoz, hogy jól szellőztessék és egyenletesen szárítsák az édességeket, de elég kicsik ahhoz, hogy a finom háló ne hagyjon nyomot az édességeken. A tartályok egyenként tíz kilogramm édességet tartalmaznak. A puha termékeket csak néhány rétegben rakják egymásra, hogy megőrizzék alakjukat.

Rakodótartály a helytakarékos és biztonságos egymásra helyezéshez

A stabil sarkok és lábak lehetővé teszik a biztonságos egymásra helyezést szállítás és tárolás közben. A tartályok körülbelül 10 kg édességgel vannak megtöltve. Még az alsó tartály is megbízhatóan viseli a legnagyobb terhet. Az egymásra helyezhető sarkoknak köszönhetően a tárolók kissé megemelkedve állnak egymáson - így rés keletkezik a levegő keringéséhez, hogy a szárítás és tartósítás érdekében meghatározott hőmérsékleti tartományt tartsanak fenn.

Élelmiszer-tartályok különleges méretekkel

Az 570 x 370 x 140 mm-es méretekkel a konténerek pontosan az édesipari gyártók szállítási vonalaihoz igazodnak. Kézreállóak és ergonomikus kialakításúak, hogy a dolgozók könnyen levehessék őket a szállítószalagról.

Újrafelhasználható tárolók - fenntartható és újrahasznosítható

A tartályok rendkívül tartós műanyagból készülnek. Még ha a dobozok életciklusa sok év után véget is ér, 100 százalékban újrahasznosíthatóak - az újrahasznosítható anyagból új tárolók készíthetők.

 

A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist