News

Raktárlogisztika - hogyan racionalizálhatók a folyamatok bekuplast konténerekkel?

Created by Monika Sojka | |   Folyamatoptimalizálás

A műanyag konténerek ideálisak minden olyan vállalkozás számára, amely nagy mennyiségű termék tárolását és szállítását igényli. Általában az élelmiszeriparban, az elektronikai iparban, az autóiparban vagy az e-kereskedelemben tevékenykedő vállalatok használják őket. A Bekuplast saját megoldásokat kínál ezen a területen a lengyel piacon.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A raktározás az ellátási lánc kulcsfontosságú része

A mai ellátási lánc egyre összetettebbé válik. A termékéletciklusok rövidülése, a magasabb fogyasztói elvárások és a gyártási folyamatok gyorsulása arra kényszeríti a vállalatokat, hogy olyan módszereket keressenek, amelyekkel hatékonyabban juttathatják el az árukat a gyártótól a vásárlóig. Ennek az elrendezésnek egyik kulcsfontosságú eleme a raktározás és a kapcsolódó logisztikai folyamatok. A jó hír az, hogy azok a vállalatok, amelyek képesek módot találni ellátási láncuk teljesítményének javítására, jelentősen növelhetik nyereségüket. Ezért a márkatulajdonosok nem sajnálják az energiát logisztikai folyamataik elemzésére és a veszteséges szűk keresztmetszetek felkutatására. A legtöbb vállalat a működési hatékonyság javítására törekszik, mint az üzletmenet javításának fő módszerére. Ezeket például a műanyag csomagolás bevezetésével lehet elérni.

Miért javítják a műanyag tárolók a szállítást?

Az újrafelhasználható műanyag csomagolások javítják a termékszállítást a legtöbb iparág ellátási láncában, lehetővé téve a vállalatok számára a kiadások csökkentését és a működés optimalizálását. Többféle opcióban és magasságban kaphatók, így könnyen kiválasztható a tárgyak méretének és a rendelkezésre álló helynek legmegfelelőbb megoldás. Miért van az, hogy manapság, amikor oly sokat beszélnek a műanyaghulladékból származó környezetszennyezésről, a műanyag tárolók vonzó alternatívának számítanak a más anyagokból (többek között fémből) készült csomagolásokkal szemben? Ennek számos oka van. A legfontosabbak közé tartoznak a következők:

  • tartósság
  • sokoldalúság

Újrafelhasználható tárolók - fenntartható és ökológiai megoldás

A jó minőségű polipropilénből készült, újrahasználható tartályok hosszú évekig szolgálhatják a felhasználókat. Ha egyszer elhasználódnak vagy megsérülnek, újrahasznosíthatók, és az így nyert nyersanyagot további tartályok gyártásához lehet újra felhasználni. Ezeket a megoldásokat nem befolyásolják külső tényezők; ellenállnak a rovarkároknak, a rozsdának és a korróziónak, valamint a zsíroknak, az olajnak és a hőmérséklet-ingadozásoknak (negatív és pozitív). További előnyeik közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és az egymásra helyezhetőség (ami értékes tárolóhely megtakarításával jár). A jól szervezett munkaterület kulcsfontosságú minden vállalkozás zökkenőmentes működéséhez, és az egyértelmű címkézési módszerek ennek lényeges részét képezik - különösen fontos, ha több száz vagy ezer hasonló tárolóedénnyel van dolgunk. A formába épített címkézési rendszerek megkönnyítik az alkalmazottak számára a tárolókban elhelyezett termékek azonosítását - akár az üzletben, akár a raktárban -, és ezáltal a teljes készlet hatékonyabb kezelését .

Silverline tartályok - az optimális megoldás a modern vállalat számára

A bekuplast, a tárolási és szállítási célú csomagolási megoldások vezető szállítója kiváló tárolási megoldást kínál, amely a fent említett előnyök teljes skálájával rendelkezik. A stabil EURO-NORM silverline sorozatú, megerősített és testre szabott aljjal rendelkező tartályokról van szó. Ezeket az automatizált kisalkatrész-raktárak(AKL) és elosztóközpontok számára tervezték; a belső és külső logisztika területén tárolásra és szállításra egyaránt használhatók. Kifejezetten az állványkezelő berendezésekhez - pl. felcsíptethető szállítószalagokhoz, teleszkópos és markolós technológiához - tervezték őket. A polipropilénből készült EURO-NORM silverline tartályokat a következők jellemzik:

  • szerkezeti stabilitás és maximális szilárdság;
  • nagyfokú deformációállóság és nagy ütésállóság (repedésállóság);
  • alacsony zajkibocsátás a szállítási szakaszokon, amelyet az igazított élek, a speciális méhsejtes szerkezet és a lekerekített sarkok révén érnek el;
  • -20 °C-tól + 60 °C-ig terjedő hőmérsékletállóság,
  • valamint 100%-os újrahasznosíthatóság az újrahasznosítási folyamatokban.

Az EURO-NORM silverline automata tárolótartályok szabadon kombinálhatók egymással a szabványosított alsó méreteiknek köszönhetően: 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm, 800x600 mm. Ugyanezen okból kifolyólag ideálisak a 120x80 cm-es Europalettákra és a 120x100 cm-es ipari raklapokra történő egymásra helyezéshez. A silverline termékcsalád konténerei alapfelszereltségként tömör oldalfalakkal és sima aljjal rendelkeznek. Az alkalmazástól és a teherbírástól függően az ipari konténer különböző fenékváltozatokban, például minilapos vagy duplafenekű változatban kapható. Ezenkívül választhat nyitott vagy zárt fogantyú között. A leírt bekuplast tartályok vonzó lehetőséget jelentenek a kis alkatrészek (az opcionálisan kapható ESD-változatnak köszönhetően az elektrosztatikus vezetőképességi tulajdonsággal rendelkező, az elektromos kisülésektől védő ESD-változatnak köszönhetően elektronikus alkatrészek automatikus tárolására is).

Asilverline sorozatú tartályok többféle, egymáshoz illeszkedő fedéllel kaphatók. A silverline lazán illeszkedő fedelei optimális védelmet nyújtanak az áruknak a szállítás közbeni sérülések és szennyeződések ellen; a speciális kialakítás biztosítja, hogy szállítás közben ne csússzanak le. A gyártó a csukható fedelek két változatát is kínálja: egyrészes és kétrészes (amelyeknél a két rész a középső részen egymásba nyílik). Tartósságuknak és teljes visszanyerhetőségüknek köszönhetően tökéletesen illeszkednek a körforgásos gazdaság ideológiájába, amely sok vásárló számára ugyanolyan fontos a beszállító kiválasztásakor, mint a költség- és szolgáltatáshatékonyság. A tartós és praktikus műanyag tárolóedényeket használó logisztikai és raktározási rendszerek alkalmazása gazdaságilag minden vállalat számára előnyös; ezért váltak sok raktárban (beleértve a magas tárolást is) és termelési létesítményben alapfelszereléssé. Az újrafelhasználható műanyag tárolók olyan helyeken bizonyítják értéküket, ahol a raktárakat automata gépek és különböző típusú szállítószalagok rendszere szolgálja ki; jól teljesítenek olyan helyeken is, ahol szigorú követelmények vonatkoznak a higiénia fenntartására és a szállított termékek veszteségének csökkentésére. Az ilyen megoldások nemcsak a szállítási eljárásokat és a kereskedelmi és termelési logisztikát egyszerűsítik, hanem kézzelfogható megtakarítást is hoznak a vállalat költségvetésében.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist

Skladová logistika - ako zefektívniť procesy s kontajnermi bekuplast? - Bekuplast blog

Logistyka magazynowa - jak usprawnić procesy przy pomocy pojemników bekuplast? - blog Bekuplast

Silverline szilárd tartályok - bekuplast blog

Pojemniki pełne Silverline od bekuplast

Konténerek gyűjteménye a raktárlogisztika javítására - bekuplast blog

Zbiór pojemników usprawniających logistykę magazynu od bekuplast