Pick by light, pick by point, pick by frame - mi ez?

Created by Monika Sojka |

Az ideális rendszert keresi a raktári munkafolyamatok megszervezéséhez? Fedezze fel a nagyméretű logisztikai raktárakban leggyakrabban használt három komissiózási módszert. Párosítsa valamelyiket a vállalata igényeihez, és használja ki a benne rejlő lehetőségeket a raktár áteresztőképességének javítására. A fény szerinti, a pontonkénti és a keret szerinti komissiózás segít Önnek növelni vállalata nyereségét!

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Válassza a modern megoldásokat, és alkalmazza a fény szerinti, a pontonkénti vagy a keret szerinti komissiózást a raktárban. Tudja meg, mi áll ezen angol nyelvű kifejezések mögött.

Miért érdemes odafigyelnie arra, hogy optimális komissiózási módszert alkalmazzon a raktárában?

Nincs két egyforma vállalat a világon, és nincs két egyforma vállalati profil sem, amelyek igényei a fejlődés minden egyes szakaszában azonosak lennének. Egy vállalkozás irányításához olyan helyes döntések meghozatalára van szükség, amelyek optimalizálják a kiadásokat és növelik a nyereséget. Ezért számos komissiózási módszer létezik. Ezek mindegyike kissé eltérő, így könnyen adaptálható, ha csak az adott vállalat költségvetéséhez igazodik is. Emellett a vállalatok más tényezők, például a raktár kapacitása, mérete vagy a szakképzett alkalmazottak száma alapján is kiválasztják ezeket a módszereket. Ismerje meg a három népszerű komissiózási módszer közötti különbségeket, hogy megtalálhassa a vállalkozásának leginkább megfelelőt. Tartsa szem előtt azokat a tartozékokat is, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az áruk raktárból a feladási osztályra történő szállítását.

Pick by light - mi az és mikor érdemes használni?

A nagy raktárakban az áruk komissiózásának ez a módszere speciális fényjelzések és dedikált képernyők alkalmazását jelenti. A fényjelzés célja a komissiózási idő csökkentése. Kétségtelen, hogy ez egy hatékony módszer, amely racionalizálja a folyamatot, és jelentősen csökkenti a különböző lépések időtartamát. Amint az állványon lévő fényt bekapcsolják, a raktárosnak nincs kétsége afelől, hogy az adott részlegben lévő árut kell elszállítani. A módszer hatékonyságának további optimalizálása érdekében pedig érdemes többek között a basicline euroszabványos ipari konténereket és euroszabványos konténerkiegészítő szállító kocsikat használni.

Pick by point - mi az és mit nyerhet vele?

A Pick by point egy olyan rendszer, amely a raktári állványok lézeres jelöléséből áll. Ebben az esetben a raktári dolgozó iránymutatást kap arra vonatkozóan, hogy pontosan hol helyezkednek el a csomagolandó áruk. A kijelzőn a csomagolandó termékek pontos mennyisége is látható. Ez a rendszer elektronikus komissiózást alkalmaz, ami hozzájárul a hatékonysághoz és jelentősen csökkenti a hibák számát. A pick by point rendszerhez érdemes befektetni a raktárban euró szabványú basicline ipari konténerekbe és szállító kocsikba, mivel ezek megkönnyítik a rendelések feldolgozását.

Pick by frame - mi ez és miért éri meg?

Ha szeretné még jobban optimalizálni a költségeit és javítani a raktári dolgozók munkáját, akkor ez a komissiózási módszer az Ön vállalatának való. A Pick by frame a raktárban közlekedési lámpák használatát jelenti, ami első ránézésre hasonlít a pick by light módszerre. Ebben az esetben azonban a raktárosnak valamivel nagyobb mozgástere van. A keretet a közlekedési lámpával navigálva bárhol elhelyezheti a munkáját, hogy szabad legyen a keze. Alkalmazkodik ahhoz, hogy raktári állványra vagy targoncára lehessen helyezni. Mi több, funkcionális szállító kocsik is használhatók itt, valamint praktikus ipari konténerek basicline euro szabványok.

Összefoglalva: a komissiózási módszert a vállalat egyedi igényeihez igazíthatja.

Ha a megfelelő módon szervezi meg logisztikai raktárának munkáját, akkor minimális emberi beavatkozással hatékonyan javíthatja az áteresztőképességet, minimalizálhatja a hibákat és csökkentheti az átfutási időt. Ezek a tényezők természetesen a megtermelt havi, negyedéves és éves nyereségre is valós hatással vannak - az adott időszakra vonatkozó üzleti célkitűzésekkel összhangban. Fogadjon a modern megoldásokra, és felejtse el a személyzeti problémákat vagy a kompetencia hiányát. A modern berendezések és a megfelelő komissiózási módszerek hatékonyan segítik céljai elérését. A Bekuplast tárolóedényeivel pedig ez a folyamat még egyszerűbbé válik.

 

A bejegyzés szerzője: V:

Monika Sojka - Marketing Specialist