News

Okos megoldás javítja a visszaváltható logisztikát

A vágott virágok szállítása különleges logisztikai kihívást jelent. A bekuplast a holland Heyl céggel közösen egy fenntartható, újrafelhasználható megoldást fejlesztett ki.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Speciális megoldás vágott virágok számára


A holland Heyl nagykereskedő több mint 1000 ügyfelet lát el vágott virágokkal, növényekkel és kiegészítőkkel Németország-szerte. A Heyl különleges logisztikai szolgáltatása a rövid határidővel történő kiszállítás, amelyet általában 12 órán belül lehetővé tesz. Általában naponta körülbelül 10 teherautó hagyja el a Rotterdam melletti Honselerdijkben található logisztikai központot.


Kifinomult, újrafelhasználható szállítócsomagolás a hatékonyabb logisztika érdekében


A logisztika hatékonyabbá tétele érdekében a Heyl úgy döntött, hogy lecseréli a meglévő szállítótartályokat. Ehhez a vállalat az újrafelhasználható szállítási csomagolások specialistáját kereste meg. "A bekuplastra a Container Centralen nevű poolszolgáltatón keresztül figyeltünk fel" - számol be Koen Heijl, aki testvérével, Bram Heijl-lel együtt vezeti a sikeres, második generációs családi vállalkozást.
 

Raktározási konténerek, komissiózási konténerek, szállítási konténerek - egy doboz mindenhez


A belső logisztikához, a komissiózáshoz és az ügyfélhez történő szállításhoz újrafelhasználható konténereket használunk, amelyek a következő áruszállításig az ügyfélnél maradnak. A Heyl által korábban használt szállítótartály a vállalat alapítása óta használatban volt. A cél egy új konténer kifejlesztése volt, amely frissen tartja a virágokat és kíméletesen szállítja őket, ugyanakkor fenntarthatóbb és ergonomikusabb.

A bekuplast a Heyl-lel szorosan együttműködve személyre szabott, újrafelhasználható szállítócsomagolást fejlesztett ki, hogy megfeleljen ezeknek a különleges követelményeknek. "A projekt megvalósítása során végig nagyon pozitívnak találtuk az együttműködést és az eszmecserét" - számolt be Koen Heijl ügyvezető igazgató.


A különleges megoldás: egy túlméretezett vasalótartály


Az eredmény egy meggyőző, újrafelhasználható megoldás: a bekuplast által kifejlesztett és gyártott akasztótartály túlméretezett, 1123 x 455 x 272 mm-es formátumú, és körülbelül 104 literes térfogatot kínál. A mindössze 4 kg-os önsúlyával lényegesen könnyebb, mint a régi szállítótálca, ezért az alkalmazottak és az ügyfelek számára könnyebben kezelhető. A belső műanyag fogantyúk javítják az ergonómiát a munkahelyen. Nemcsak könnyebbek, mint a fém fogantyúk, hanem kevesebb zajt is keltenek, mivel nem zörögnek a szállítórendszerben vagy a rakodás során. Ezt az előnyt a Heyl logisztikai központjának dolgozói és a vásárlók egyaránt értékelik. A logisztikai folyamaton belüli nyomon követhetőség érdekében minden konténert öntapadós vonalkódos címkével látnak el.
 

Fenntartható a kevesebb anyagnak és az alacsonyabb CO2-kibocsátásnak köszönhetően


Ami a fenntarthatóságot illeti, a bekuplast új, újrafelhasználható tartálya több szempontból is kiválóan teljesít. Gyártásához 25%-kal kevesebb műanyagra van szükség, így értékes erőforrásokat takarít meg. A kevesebb anyag felhasználása ellenére a tartály különleges kialakítása nagyfokú stabilitást biztosít. Visszaszállításkor az üres konténerek helytakarékosan egymásba rakhatók. Ezenkívül az új szállítótartály súlya mintegy 20%-kal kisebb, ami kedvezően hat a teherautó üzemanyag-fogyasztására és ezáltal a CO2-kibocsátásra.

A Heylnél jelenleg mintegy 30 000 konténert használnak sikeresen.

"Az újrafelhasználható tartály pontosan az igényeinkre szabott. Vásárlóinkat is meggyőzte, és a könnyebb kezelhetőség előnyeit élvezik" - mondja Koen Heijl, a W.K. virágüzlet tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Heyl jr BV.