Műszaki cikkek dobozai - milyen típusokat kínálunk?

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A műanyag tartályokat számos iparágban alkalmazzák, többek között az iparban, az autóiparban és az élelmiszeriparban. Egy jó tárolóedény megvédi az árukat a szennyeződésektől, sérülésektől és biztosítja azok tartósságát. De hogyan válasszon egyet? Elmagyarázzuk, mire kell figyelni a műszaki dobozok vásárlásakor

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Szállító dobozok

A szállítódobozok széles választéka áll rendelkezésre, és jól kell illeszkedniük a szállítandó áruk típusához, hogy egyrészt ne fizessünk túl sokat, másrészt megfelelő védelmet nyújtsanak. Mit kell tudnia? A ládák különböző anyagokból készülhetnek: fémből, fából, műanyagból. Jelenleg a műanyag tárolók a legnépszerűbbek, mivel sokoldalúan felhasználhatók. Különböző típusú termékekhez használhatók, higiénikusak és könnyen tisztíthatók. Ezenkívül a maximális terhelés fontos paraméter. Így tudni fogja, hogy egyszerre hány terméket tud belepakolni. Ezenkívül maguknak a tárolóknak könnyűnek kell lenniük. Ez egy újabb ok a műanyag dobozok választására.

A tárolók általában szabványos méretekkel rendelkeznek, így könnyen elhelyezhetők állványokon vagy raklapokon. A szállítódobozok gyártói azonban gyakran lehetővé teszik az egyedi kialakítást. Mit kell még tudnia? Maguknak a tárolóknak a gyártására különböző technológiák léteznek. A konténer falai lehetnek tömörek vagy áttörtek. Utóbbi esetben megfelelő szellőzés, légkeringés biztosított. Érdekes megoldást jelentenek a műszaki cikkek számára készült dobozok, amelyek átlátszó falakkal rendelkeznek - pontosan láthatja, hogy mi van benne. Ez rendkívül hasznos a tárolás során.

Végül érdemes ellenőrizni, hogy a műanyag dobozok alkalmasak-e mind a kézi (fogantyúk), mind az automatikus kezelésre. A műszaki cikkek tárolására szolgáló konténereknek is megvannak a maguk korlátai. Leggyakrabban csak a nem élelmiszeripari szektorban használják őket. A ládákkal közvetlenül érintkező élelmiszeripari termékek esetében más típust kell használni - például műanyag ládákat pékárukhoz, műanyag ládákat gyümölcsökhöz és zöldségekhez vagy műanyag ládákat húsokhoz.

2 Műanyag ládák

A műanyag ládákat gyártó bekuplast szállító- és tárolóládák választékával rendelkezik. A cikkünk tárgyát képező két típust (műszaki és autóipari konténerek) hamarosan részletesebben is tárgyaljuk, most néhány érdekes megoldást szeretnénk kiemelni. Az első ezek közül az összecsukható konténerek. Ezek előnye, hogy tároláskor kis helyet foglalnak, ugyanakkor ugyanolyan tartósságot nyújtanak. Az egymásra rakható konténerek hasonló funkciót látnak el. Úgy vannak kialakítva, hogy egyik dobozt a másikba lehet tenni, egymásra helyezve. A bekuplast termékcsaládban Big Boxok is kaphatók. Nagy kapacitásuk jellemzi őket. Ezenkívül különféle tartozékok vásárolhatók a műanyag dobozokhoz - szállító kocsik, fedelek, valamint osztóbetétek.

3 Szállító- és tárolóedények

Az Euro-Norm műszaki cikkes dobozok a legsokoldalúbbak és sokféleképpen alkalmazhatók. Meg kell különböztetni a lightline, basicline, basicline plus és ERG-Line sorozatokat. Mik a különbségek? A lightline sorozat műszaki cikkes dobozai könnyűek, ugyanakkor a duplafalú szerkezetnek köszönhetően stabilak. Ergonomikus fogantyújuknak köszönhetően kézzel is kezelhetők. Szabványos alapmérettel rendelkeznek, ami alkalmassá teszi őket az Euro-raklapokra és ipari raklapokra történő rakodásra. Lehetnek egyszínűek, átlátszóak vagy perforáltak. Érdekes megoldást jelentenek az ablakkal és zsanéros fedéllel ellátott konténerek.

A Bekuplast csúcsterméke a szállítódobozok. Ezek sokoldalúak és univerzálisak, valamint stabilak és tartósak. Maximális védelmet nyújtanak a bennük lévő áruknak. Könnyen tisztíthatók és higiénikusak, és élelmiszerek szállítására is használhatók, bár nem minden típus - a húsok vagy zöldségek számára dedikált tartályokat használnak. A basicline plus termékcsalád abban különbözik, hogy a konténereket automatizált kisdarabok tárolására tervezték, és a szállítószalaggal és ipari állványrendszerrel együtt használhatóak. Az ERG-Line konténerek viszont tipikusan műszaki cikkek tárolására szolgáló konténerek, amelyeket nagy teherbírás jellemez.

4 Autóipari dobozok

A szállítódobozok egy kissé eltérő típusa a VDA KLT konténerek, amelyeket az autóiparban használnak. Ezek sima aljjal és vízelvezető lyukakkal rendelkeznek. A VDA konténerek további előnye, hogy az aljukat lábakkal látják el, amelyek biztosítják a stabilitást és lehetővé teszik a dobozok egymásra helyezését. Valójában ez a technológia az autógyártás logisztikájában már szabványosnak számít.

ESD konténerek

AzESD konténerek biztosítják az elektronikus eszközök biztonságos szállítását. Hogyan lehetséges ez? Olyan technológiával készülnek, amely megvédi az elektronikus alkatrészeket az elektrosztatikus kisüléstől a szállítás és tárolás során. Ezenkívül az autóiparban is használhatók.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist