Műhelykonténerek: a munkaszervezés nélkülözhetetlen részei

Created by Monika Sojka | |   Ipari ágazatok

A műhelydobozok tökéletes megoldást jelentenek a legkülönfélébb tárgyak tárolására, segítve azok kényelmes elhelyezését és a munkahely tökéletes rendben tartását. A különböző formájú, méretű és színű dobozok széles választékával nagyszerűen rendezheti a mindennap használt apró tárgyakat.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Optimális műhely elrendezés

Aműhelytárolók nem túl bonyolult termékek - általában csak egyszerű formájú kis tálcák -, de a műhelyben végzett munka sebességére és pontosságára gyakorolt hatásuk óriási. Lehetővé teszik a legkisebb munkadarabok (pl. csavarok, anyák és szögek), valamint a nagyobb tárgyak, például csavarhúzók, dugókulcsok és akár autóalkatrészek elkülönítését. A műhelytér optimális elrendezése, amelyet a speciális dobozokba szervezett és tárolt szerszámokhoz/alkatrészekhez/szerelvényekhez való könnyű hozzáférés támogat, hozzájárul a munkaidő és a hibaszázalék csökkentéséhez, és ezáltal a hatékonysághoz, a termelékenységhez és a dolgozók elégedettségéhez is.

Sokoldalúság és kényelem a műhelykonténerekkel

A műhelyszervezők gyakorlatilag minden olyan iparágban alkalmazhatók, ahol a munka jellege miatt naponta sok apró tárgyat kell használni. Sokoldalúságuk és a hozzájuk tartozó tartozékok - például függő fali rudak, állványok, elválasztók, álló vagy mobil polcok vagy kocsik - kívánatos kiegészítőivé teszik őket minden műhelynek, gyártócsarnoknak, szerviznek vagy logisztikai központnak. Az egyszerű kialakítással látszólag hasonló műhelykonténerek a gyakorlatban sok tekintetben különbözhetnek egymástól. Az iparágban tapasztalható magas fokú specializáció és az ehhez kapcsolódó különböző munkamódszerek és szerszámok miatt egyre nagyobb igény mutatkozik a személyre szabott megoldások iránt.

A szegélyléccel ellátott műhelykonténerek hatékonyan szervezik a munkát

Jó példa erre a műhelykonténereknél alkalmazott függesztősín. A lécek segítenek a rendben tartásban és a munkaterület jobb rendszerezésében. Ideálisak mind a nagy műhelyszobákba, mind a szűk helyiségekbe. Az akasztósínek lehetőséget nyújtanak a falfelület optimális kihasználására. Esztétikus és praktikus módja annak, hogy további helyet nyerjen a kisméretű termékek, pl. szögek, csavarok, műszaki alkatrészek számára. A tárolósín láthatatlan, és a rá szerelt tárolók biztosítják a szükséges kényelmet. A műanyag konténersínek kiváló minőségű acéllemezből készülnek. Szerelésük egyszerű, és csavarok és fali dübelek segítségével történik. Ez a megoldás lehetővé teszi a termék egyszerű, gyors és független összeszerelését.

Helytakarékos moduláris műhelykonténerek

Aműhelykonténerek egyenként, de készletekben is megvásárolhatók. A moduláris készletek általában egy közös házba (szekrények, állványok vagy polcok formájában) vannak beépítve, és több, különböző mélységű és magasságú, közös szélességű fiókból állnak, ami lehetővé teszi a modulok elrendezésénél a különböző kombinációk alkalmazását. A felhasználó így megoldást kap a különböző méretű termékek egy helyen történő hatékony tárolására. A nagy mechanikai ellenállással rendelkező, átlátszó műanyagból készültek, lehetővé teszik a tárolt tartozékok gyors azonosítását.

Megoldás mindenki számára

Vállalkozástípustól függetlenül nehéz olyan gyártóvállalatot találni, amely ne részesülne a logisztikai folyamatok optimalizálását segítő szállító- és műhelykonténerek előnyeiből. A megfelelő megoldások kiválasztása ezen a területen jelentős hatással lehet a vállalat hatékonyságára és pénzügyi helyzetére. Ezen a területen a bekuplast, többek között a műszaki cikkek EURO-NORM ergline dobozainak szállítója nyújt támogatást.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist