Műanyag vagy fa ládák, raklapok? Melyik a higiénikusabb?

Created by Monika Sojka | |   Raklapozás

A mai valóságban nehéz elképzelni az életet újrafelhasználható műanyag edények nélkül. Napról napra egyre inkább lemondunk a természetes alapanyagokból készült csomagolásokról a műanyag dobozok javára, amelyek használat után újrahasznosíthatók. Sok vállalatnál az új ipari előírások is megkövetelik az áruk szállításának és tárolásának tiszta, olykor steril módszereit. Műanyag vagy fa ládák és raklapok? Melyik a higiénikusabb?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Műanyag vagy fa ládák és raklapok - melyiket válasszuk?

Sokáig a fából készült raklapok és ládák voltak az egyetlen rakományhordozók a piacon. A fából készült raklapok fokozatosan népszerűvé váltak, és bekerültek otthonainkba és kertjeinkbe, az eredeti lakberendezési kánon állandó részévé váltak. És bár a fából készült ládák és raklapok praktikusak és természetesek, a műanyag ládák és műanyag raklapok iránti kereslet számos iparágban megnőtt. Napjainkban az áruk szállítására és tárolására szolgáló műanyag konténerek és műanyag raklapok számos iparágban dominálnak.

A piacvezető tendenciák, amelyek szerint a vállalkozások a természetes nyersanyagokat a műanyag javára cserélik le, sokak számára ellentmondásban vannak a környezetvédelmi szempontokkal. Fontos azonban megjegyezni, hogy a műanyag dobozokat sok gyártó újrahasznosított anyagokból állítja elő, ami jót tesz a környezetnek. A műanyag raklapok, polipropilén ládák tervezési megoldásainak köszönhetően sokkal tartósabbak, masszívabbak és stabilabbak, mint fából készült társaik, így optimális védelmet nyújtanak az áruknak. Élettartamuk néha a 20 évet is meghaladja, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez. A műanyag raklapok és ládák jelentősen könnyebbek, ami csökkenti a szállítási költségeket. A műanyag raklapok és ládák alacsony meghibásodási aránya elősegíti a szállítási vonalak ütközésmentes és zökkenőmentes működését.

Műanyag vagy fa raklapok - melyik a higiénikusabb?

Különösen ma, a koronavírus-járvány valóságában mindannyian nagy figyelmet fordítunk a higiéniai elvekre. Az élet minden területén nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy kiküszöböljük a veszélyes kórokozóval való megfertőződés kockázatát. Ebből a szempontból a műanyag raklapok messze felülmúlják a természetes anyagokból készült hordozókat. A kiváló minőségű alapanyagokból készült műanyag raklapok nagy előnye, hogy sokkal könnyebben tisztíthatók. A fával ellentétben a műanyagokat nem kell nagy mennyiségű kémiai és hőkezelésnek alávetni. A műanyag raklapok könnyen alkalmazhatók olyan fertőtlenítési eljárásokra, amelyek megakadályozzák a veszélyes vírusok és baktériumok elszaporodását és átvitelét.

Mivel a műanyag nem szívja magába a nedvességet, az ilyen raklapokra nem hatnak a gombák és a penészgombák. A műanyag raklapok sima felülete egyszerűsíti a tisztítási folyamatokat, ami sok időt és pénzt takarít meg. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a fa olyan anyag, amely növeli az áruk károsodásának és a szállítási és tárolási folyamatot kezelő munkavállalók sérülésének kockázatát. A műanyag raklapokon nem talál kiálló szögeket, szálkákat és faforgácsokat.

Miért érdemes műanyag raklapokba és ládákba beruházni?

A műanyagraklapok és műanyag ládák olyan beruházást jelentenek, amelyet az iparágak széles körének igényeihez terveztek, és a különböző logisztikai követelményekhez igazodnak. A modern termékek megfelelnek a mai piac fejlett igényeinek. A különféle polipropilén tárolókat számos iparágban használják, az élelmiszeripartól az autóiparig. Sok dobozra jellemző a sokoldalú felhasználás, egyes sorozatokat speciális szolgáltatásokhoz gyártanak, mint például a gyümölcs- és zöldségszállítás és -tárolás vagy a sütőipar. A műanyag raklapoknak számos fajtája létezik a felhasználási területtől függően. A műanyag raklapgyártók kínálnak export raklapokat, újrahasznosított műanyag raklapokat, ESD műanyag raklapokat vagy higiéniai raklapokat. Ha az Ön vállalkozása különleges megoldásokat igényel, a professzionális gyártók személyre szabott raklapokat kínálnak, például hordók szállítására.

Higiénikus raklapok hova illenek?

Aműanyag raklapok különösen alkalmasak a higiéniailag érzékeny területeken való használatra. Az ilyen termékeknek speciális jóváhagyásokkal kell rendelkezniük, amelyek igazolják, hogy megfelelnek számos szabványnak és vonatkozó előírásnak. A higiénikus raklapokat az élelmiszer- és gyógyszeriparban használják, ahol magas minőségi és tisztasági követelményeket kell betartani. Egy olyan valóságban, ahol szigorú szabályok vonatkoznak az élelmiszerek vagy gyógyszerek tárolására, ez egy ésszerű megoldás, amely támogatja a címzett védelmét a szennyezett termékkel szemben.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist