Műanyag ládák típusai. Milyen ládákat használnak a logisztikában és a szállításban

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Logisztika

A szállításban nem csak az áruk szállításának megszervezésével kapcsolatos logisztika játszik fontos szerepet, hanem az is, hogy hogyan szállítják ezeket a dolgokat. A műanyag dobozokról beszélünk, amelyeket számos iparágban használnak, sőt, az áruk biztonságos szállításához is szükségesek. Ezek a tárolók többféle méretben és formában kaphatók, és a céljuk is változatos. Milyen típusú műanyag ládák alkalmasak az áruk szállítására?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Műanyag ládák - miért érdemes beruházni beléjük?

Egy vállalkozás működtetésekor mindenki azt szeretné, hogy az általa értékesített termékek ne csak gyorsan, hanem kifogástalan állapotban is eljussanak a vásárlóhoz. A tárolás és a szállítás befolyásolhatja ezeknek az áruknak a minőségét, ezért érdemes gondoskodni arról, hogy biztonságos, tiszta és robusztus tárolókban szállítsák őket. A közelmúltig a zöldségek vagy gyümölcsök tárolására szolgáló fadobozok voltak a legelterjedtebbek, de ma már egyre inkább a kiváló minőségű műanyagból készült tárolók felé mozdulnak el. Hogy miért? A faládák nem olyan praktikusak és robusztusak. Érzékenyek a nedvességre, nehezebb őket tisztán tartani, elvetemedhetnek és eltörhetnek, nem lehet csökkenteni a térfogatukat, és az ilyen tárolókat szállító emberek ki vannak téve a szilánkoknak. A bevált gyártótól származó műanyag dobozoknak nincsenek ilyen hátrányai. Törésállóak, robusztusak, könnyűek, tartósak. Emellett könnyen tisztán tarthatók, ami különösen fontos, ha törékeny árukat, például élelmiszereket szállítunk. Ezenkívül a műanyag ládák nem érzékenyek a nedvességre, csökkenthető a térfogatuk és környezetbarátok.

Milyen típusú műanyag ládák léteznek?

 

A műanyag ládákat elsősorban rendeltetésük szerint osztják fel. Nagyrészt az élelmiszeriparban használják őket. Édességes ládák, kenyérládák, gyümölcs- és zöldségládák, húsládák és palackos ládák hasznosak lesznek az élelmiszerek szállításához. Más iparágakban az autóládák, a rakodótartályok, a dobozos raklapok vagy a raklapok jól működnek. Nézzük meg közelebbről a szállítóládák választékát.

Húsos ládák

 

A hús tárolásának és szállításának feltételei nagyon szigorúak. Végül is az a cél, hogy ezek az áruk tulajdonságaikban való veszteség nélkül jussanak el a kijelölt húshoz. Alkalmasnak kell lenniük feldolgozásra, fogyasztásra vagy értékesítésre. Az ilyen műanyag húsládáknak élelmiszerrel való érintkezésre engedélyezett műanyagból kell készülniük. Ezenkívül a tárolóedényeket könnyen tisztán kell tartani, amit a ládák sima falai tesznek lehetővé.

Kenyér- és cukrászati ládák

 

A sütő- és cukrásziparban hasznosak a szállítótartályok és az összecsukható műanyag tartályok. Esetükben fontos a légáramlás biztosítása, hogy a termékek frissek és fogyasztásra alkalmasak maradjanak. Ezt a dobozok perforált falai teszik lehetővé. Ezenkívül könnyűek, könnyen tisztíthatók és ergonomikus fogantyúkkal rendelkeznek.

Műanyag ládák gyümölcsök és zöldségek számára

 

Agyümölcs- és zöldségládákat a perforált falak különböztetik meg, amelyeknek köszönhetően a termékek folyamatosan levegőhöz jutnak. A tárolóedények könnyűek, így nem jelentenek plusz súlytöbbletet, amikor ezeket a kilónyi gyümölcsöt és zöldséget szállítjuk. Mindemellett a ládák ellenállnak a sérüléseknek, strapabíróak és stabilak. Megfelelően védik a termékeket a szállítás közbeni sérülésektől.

Palackos ládák

 

Ásványvizek, italok és sörök szállításakor a terelőládák jól működnek, hogy megfelelően védve legyenek például a palackok törése ellen. Ezeket a tartályokat kézi kezelésre és automatikus szállítóberendezésekre egyaránt tervezték. Ezenkívül ergonomikus fogantyúkkal vannak ellátva. A választott szállító ládától függően 12 és 24 palackhely lehet benne.

Műanyag raklapok

 

A műanyag raklapok szintén hasznosak a szállításban és a logisztikában. Ezek könnyű, közepes, nehéz és fél raklapok formájában kaphatók. A könnyű raklapokat alacsony terheléshez tervezték. Stabilak, tartósak, nem igényelnek javítást és könnyen tisztán tarthatók. A közepes műanyag raklapok nagyobb terhekhez alkalmasak, és nagy raktárakban is használhatók. A nehéz műanyag raklapok viszont nagy statikus és dinamikus terhelésekkel is megbirkóznak. Az egymásba ágyazott szerkezetű félraklapokat szintén használják a szállításban, bár ezek felhasználása sokkal nagyobb. Az üzletekben az áruk bemutatására is használhatók. A 600 x 400 mm-es bemutató raklapok higiénikusak és környezetbarátok, valamint teljes mértékben újrahasznosíthatók.

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist