Műanyag ládák: a friss gyümölcsök és zöldségek titka

Created by Monika Sojka |

Mielőtt a boltban vagy a zöldségboltban egy lédús almáért vagy egy ropogós sárgarépáért nyúlhatunk, gyakran hosszú-hosszú utat kell megtenniük a gyümölcsösből vagy a zöldségágyásból. Ez egy versenyfutás az idővel, és az nyer, akinek sikerül időben eljuttatnia a friss terméket a fogyasztóhoz.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A gyümölcsök és zöldségek különleges védelmet igényelnek


Az élelmiszeripari vállalatok keresik a legjobb módszereket arra, hogy a gyümölcsök és zöldségek optimális tárolási és szállítási körülményeit biztosítsák, mielőtt azok a bevásárlótáskába kerülnek. Ennek az ellátási láncnak lényeges részét képezik a friss termékek tárolására és szállítására szolgáló megfelelő tárolóedények, amelyeknek, ha be akarják tölteni a céljukat, megfelelő tulajdonságokkal kell rendelkezniük. A műanyag tárolóedények számos olyan előnnyel rendelkeznek, amelyek optimális választássá teszik őket ebben az ágazatban. Nagyon stabilak és robusztusak, ezért megbízhatóan védik a termékeket a szállítás és a tárolás során. Nem reagálnak a savak és lúgok túlnyomó többségére, így a legkülönbözőbb környezeti körülmények között (beleértve a kültéri tárolást is) tárolhatók. Könnyűek, ami fontos az áruk kezelése szempontjából, könnyen tisztíthatók - akár kézzel, akár automatikus tisztítórendszerekkel - és higiéniai szempontból könnyen karbantarthatók, tartósabbak, mint a konkurens fából készült tárolók, és azokkal ellentétben ellenállnak a nedvességnek. És mivel újrafelhasználhatóak, hosszú távon olcsóbb megoldásnak bizonyulnak, mint fából készült társaik. Végül, de nem utolsósorban környezetbarátok: először is, nem igényelnek fát az erdőből, másodszor pedig használat után újrahasznosíthatók.

Bevált megoldások


A bekuplast kipróbált és bevált megoldásokat kínál a gyümölcsök és zöldségek szállítására és tárolására a termelő és kereskedelmi vállalatok számára. A tárolók lapos alja megkönnyíti az automatikus szállítószalagokon történő szállítást, míg az ergonomikus markolatok megkönnyítik a kézi kezelést. Minden konténer megfelel a csomagolásra és a hulladékra vonatkozó európai biztonsági előírásoknak is. A konténerek méretei és alakja is szabványosított, ami lehetővé teszi a biztonságos rakodást ipari és Euro raklapokra. A konténerek egymással kombinálhatók és a gyűjtőrendszerekkel is kompatibilisek.

A gyümölcs- és zöldségdobozok maximális hatékonyságot biztosítanak, kevesebb helyet foglalnak el a visszaszállítás során. A bekuplast tárolók kiváló minőségű, élelmiszeripari minőségű polietilénből (HDPE) készülnek, és teljes mértékben újrahasznosíthatók. Nagy ellenállást garantálnak a mechanikai sérülésekkel, deformációval, töréssel és a rakodási terhekkel szemben, a kiváló minőségű anyagok használata pedig ellenállóvá teszi őket a szélsőséges hőmérsékletekkel szemben.

Perforáció: a frissesség titka


Minden bekuplast láda perforált falakkal rendelkezik, amelyek optimális légáramlást biztosítanak a belsejében, ami elősegíti a szállított gyümölcsök szellőzését; emellett lehetővé teszik a víz elpárolgását a tartály belsejéből, ami megvédi a növényeket a nem kívánt nedvességtől. A szellőzésnek van egy másik fontos előnye is: lehetővé teszi a nemkívánatos etilén eltávolítását a ládából. Emlékeztetőül: az etilén egy egyszerű szénhidrogén gáz halmazállapotban, amely a természetben és különösen a növényi szervezetekben gyakran előfordul, ahol hormonként serkenti a szövetek öregedését, a levélhullást és a gyümölcs érését. Ha nem szellőztetjük, akár 10-szeresére is felgyorsíthatja ezt a folyamatot! Nem csoda, hogy a gyümölcs- és zöldségágazat számára olyan nagy jelentőséggel bír, hogy megszabaduljon ettől a gáztól a friss termékeket tároló tartályok belsejében.

Szabványos és további

A bekuplast termékcsaládban található standard áttört konténerek mellett (két méretben 400x300 cm + több magassági változatban és 600x400 cm + több magassági változatban) a vállalat egyedülálló megoldást kínál a gyümölcsök és zöldségek számára összecsukható dobozok formájában, Clever Fresh Box advance néven. Ezeket úgy tervezték, hogy javítsák a visszáru logisztikát.

Mivel összehajtogatva 84%-kal csökkentik üres térfogatukat, használatuk lehetővé teszi a raktárterület hatékonyabb kihasználását és a címzettől a szállítóhoz történő visszaszállítás egyszerűsítését. Mondanom sem kell, hogy egy egyszerű gazdasági számítás szerint a felhasznált hely minimalizálása a gyártó profitjának maximalizálását jelenti. Az összecsukható konténerek alapvető fontosságúak a szállítások stratégiájában és szervezésében, és egyszerű össze- és széthajtási mechanizmusuknak köszönhetően ideálisak a félautomata és automatikus raktározási rendszerekhez. Ergonómikus fogantyúik biztosítják a biztonságot, és szállítószalagokhoz igazodnak.

Az összecsukható dobozok másik megkérdőjelezhetetlen előnye a változatosságuk. A három modell rendelkezésre állása lehetőséget nyújt az egyéni ügyfél szempontjából optimális megoldás kiválasztására. A fentieket alátámasztó másik elem a raklapos rakodóegységek könnyű becsülhetősége - egymásra helyezve mindig 2,34 méter magasak. A tapasztalat és a piac ismerete lehetővé teszi a bekuplast számára, hogy az ügyfelek igényeihez optimálisan igazodó megoldásokat kínáljon. Célja, hogy olyan fenntartható és minőségi termékeket osszon meg, amelyek az ellátási lánc minden szintjén hasznosak: a friss termékek betakarításától a fogyasztóknak történő bemutatásáig. A Bekuplast magas színvonalú megoldásai, amelyeket korszerűsített géppark és képzett személyzet támogat, garantálják az elégedettséget.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist