Műanyag élelmiszer-tartályok - előnyök és hátrányok

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast tudás

Csak szuperlatívuszokat lehet mondani a műanyag ételtároló edényekről? Vagy éppen ellenkezőleg, vannak olyan problémák, amelyek miatt ennek a terméktípusnak negatív oldalai is vannak? Erről mindjárt beszélünk!

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A bejegyzés további részében megtudhatja, hogy milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal jár az élelmiszerek szállítására alkalmas műanyag edények rendszeres használata.

A műanyag élelmiszer-tartályok legfontosabb előnyei

A (műanyag) élelmiszer-tartályok által kínált legfontosabb előnyök közé tartozik néhány olyan, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni:

  • Rugalmas és alkalmazkodó kialakítás

A műanyag szállítódobozok széles választéka azt jelenti, hogy minden vállalat megtalálja az igényeinek, valamint a szállított élelmiszer jellegének tökéletesen megfelelő megoldást.

  • Teljes higiénia és biztonság

Minden ilyen (műanyag) élelmiszer-tartály bevizsgált műanyagból készül, amely az élelmiszerekkel érintkezve teljesen semleges marad. Nem szívják magukba és nem adják át a szagokat vagy ízeket, így a termékek megőrzik tulajdonságaikat - a teljes szállítási folyamat során. Egy másik fontos szempont, hogy a megfelelően kialakított felületüknek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók.

  • Kiváló teljesítmény

A műanyag élelmiszertartályok teljes mértékben funkcionálisak. Ezért (rendeltetésüktől függően) ellenállnak az alacsony és magas hőmérsékletnek, a deformációnak, sőt a repedéseknek és egyéb mechanikai sérüléseknek is. Ezenkívül alkalmazkodnak a felhasználásuk módjához (kézzel, kocsival vagy akár szállítószalaggal történő kezelés).

A műanyag élelmiszertartályokkal kapcsolatos nem nyilvánvaló hátrányok

A fent leírt előnyök fényében valóban nehéz konkrét okokat találni arra, hogy ne vásároljunk ilyen típusú terméket. Ha azonban mégis lenne egy fő, de nem annyira nyilvánvaló hátrány, az minden bizonnyal az élelmiszerek szállítására használt tárolók magas ára lenne. Természetesen ezt nagy körültekintéssel kell megközelíteni. Ugyanis a felmerülő költségek kérdése elsősorban maguknak a műanyag élelmiszer-szállító dobozoknak a magas minőségéből adódik. Ezeket modern technológiával, bevizsgált és tanúsított alapanyagok felhasználásával gyártják. Ennek köszönhető, hogy kiváló teljesítményt és tartósságot nyújtanak, ami természetesen a kissé magasabb költségek vállalásával is jár.

Kinek jobbak a műanyag ételszállító dobozok?

Minden bizonnyal a legfőbb vásárlók, akik képesek elfogadni a hátrányokat, de mindenekelőtt értékelik az összes előnyt - a legtágabb értelemben vett élelmiszeriparhoz kapcsolódó vállalatok. Ez alatt olyan területeket értünk, mint a húsok és felvágottak, tejtermékek, gyümölcsök és zöldségek, pékáruk és cukrásztermékek, készételek és sok más élelmiszer. E csoportok mindegyike a maga módján fogja értékelni őket. A sütőipar - a frissesség megőrzése miatt; a tej- és húsipar - a sérülések elleni védelem miatt; a gyümölcs- és zöldségipar - a sokoldalúság miatt; a készételek - az ergonómia miatt. Ezen túlmenően, az ilyen megoldások bevezetése minden ilyen vállalatnál hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi a termékeik szállítását. A legfontosabb előny azonban, amely a minőség jelentős javulásához fog hozzájárulni, természetesen a biztonsági szempontok lesznek.

Hogyan válassza ki a megfelelő élelmiszer-tartályokat (műanyag)?

Könnyebb, mint gondolná! Határozza meg a tárolók iparágát és rendeltetését. Vegye figyelembe, hogyan fogják használni őket (kézi, gépi vagy automatikus kezelés), a kapacitásukat, majd döntse el, hogy hány darab lesz hasznos az Ön vállalkozásában. Ha ez már a hátad mögött van - irány a bekuplast élelmiszer-tartályok honlapja. Ha támogatásra van szüksége - vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakértőink szívesen megvizsgálják az Ön vállalkozásának sajátosságait, hogy ez alapján a legmegfelelőbb megoldásokat javasolhassák.

 

Author of the entry:

Monika Sojka - Marketing Specialist