Mire használhatók a műanyag szállítótartályok?

Created by Monika Sojka | |   Logisztika
Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A műanyag tartályok sokoldalúsága azt jelenti, hogy a szöveg címében feltett kérdés akár így is hangozhatna: "mire nem lehet őket használni". - akkor a szerzőnek sokkal könnyebb dolga lenne, és a tartalom néhány mondatban összefoglalható lenne. A műanyag ugyanis olyan sokoldalú tulajdonságokkal rendelkező anyag, hogy szinte bármilyen termék szállítására alkalmas: az élelmiszerektől kezdve a vegyi anyagokon át az elektronikáig - és szinte minden másra, ami csak eszünkbe jut.

Válasszon optimálisan

A szállítódobozoktól elvárják, hogy megfelelő szállítási feltételeket biztosítsanak ahhoz, hogy a termékek hiánytalanul megérkezzenek a kijelölt helyre. Ezért tartósnak, robusztusnak és a mechanikai sérüléseknek ellenállónak kell lenniük. A műanyag szállítódobozok általában polipropilénből (PP) vagy nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készülnek; ezek olyan megfelelő anyagok, amelyek nagyfokú kémiai ellenállást mutatnak, különösen szobahőmérsékleten, ahol szinte teljesen ellenállnak a savaknak, lúgoknak és sóknak, valamint a szerves oldószereknek. Vízállóak is; ez azt jelenti, hogy ha szállítás közben szennyeződnek vagy eláznak, egyszerűen ki lehet mosni őket, így újrafelhasználhatóvá válnak.

A felhasználók az áruk szállításának kényelmét is értékelni fogják. A tartályoknak szabályos alakúaknak kell lenniük, hogy stabil kötegekben szállíthatóak legyenek a szállítópótkocsikon. Az üres dobozok összehajthatósága vagy egymásba fészkelhetősége szintén nagy előny, ami helyet takarít meg a szállítás és a tárolás során egyaránt. Nagyszerű, ha az egyedi igényeknek és a szállított termékek típusának megfelelően sokféle formában és méretben állnak rendelkezésre. Az is fontos, hogy a közvetlen élelmiszerrel való közvetlen érintkezésre engedélyezett tárolók nemcsak ergonomikusak, hanem környezetbarátok és 100%-ban újrahasznosíthatók is. A műanyag szállítótartályok mindezen elvárásoknak megfelelnek.

Tartsa frissen termékeit szállítás közben

Az élelmiszerek szállítására szigorú előírások vonatkoznak, és szóba sem jöhet, hogy a jogalkotók olyan szállítási feltételekhez járuljanak hozzá, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a termékek minőségét vagy frissességét. A rakodótéren belüli megfelelő szállítási feltételek - azaz mindenekelőtt a megfelelő hőmérséklet és páratartalom - biztosítása mellett a szállítódobozok fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban. Sok felhasználó szerint az élelmiszerekkel és élelmiszerekkel való közvetlen érintkezésre engedélyezett műanyag tárolóedények a legjobb választás, mivel a külső tényezőkkel (páratartalom, hőmérséklet) szembeni ellenállás, a kényelmes használat (pl. a kisebb súlyuk miatt), valamint a sérülésekkel és deformációval szembeni ellenállás tekintetében jobbak a fadobozoknál. Előnyük továbbá, hogy könnyen tisztán tarthatók, valamint hogy a falak és az alj szerkezete (tömör vagy lyukacsos) beállítható, így biztosítva a megfelelő légáramlást.

Ezek a ládák előnyei minden élelmiszer esetében: könnyű tisztíthatóságuk és légkeringésük miatt ideálisak a sütő- és cukrásztermékek számára, a ládák kémiai inertitása miatt a műanyag nem lép reakcióba a nyers hússal, a kényelmes kialakítás és az ergonomikus fogantyúk pedig megkönnyítik a friss gyümölcsök és zöldségek kezelését.

Biztonságosan szállítsa termékeit

Minden nem megfelelően szállított áru sérülésre hajlamos, legyen szó élelmiszerről, autóipari vagy elektronikai termékről. Ha a szállítás során nem megfelelő típusú tárolóedényt használ, könnyen megsérülhet az egész rakomány, és ennek következtében jelentős anyagi veszteségek keletkezhetnek. Már említettük a műanyag tárolók nagyfokú ellenállóképességét a deformációval szemben. Ez bizonyítja értékét például az egymásra rakható és egymásba fészkelő dobozoknál, amelyek megtakarítást jelentenek a forgalom és a tárolási költségek terén. Ezeket úgy tervezték, hogy áruval megtöltött állapotban egymásra rakhatók (rakásolhatóak), üres szállításkor pedig egymásba fészkelhetők (fészkelhetőek). Az összecsukható konténerekkel ellentétben, amelyek oldalfalai terhelés alatt önállóan összecsukhatók, az egymásra rakható és fészkelő konténerek merev konténerek, amelyek biztosítják a szállított áruk biztonságát.

Az előző bekezdésekben már szó esett az élelmiszerek biztonságáról a műanyag konténerekben történő szállítás során. Lehetetlen kihagyni itt egy másik termékkategóriát, amely a biztonságát ezeknek köszönheti: az elektronikus alkatrészekét. Ezek a szállítás során sérülésre és szennyeződésre, és mindenekelőtt elektrosztatikus kisülésekre (ESD) hajlamosak, amelyek, bár az ember számára nem érzékelhetőek, valós veszélyt jelentenek rájuk. Ennek megelőzése érdekében a műanyag szállítótartályok gyártói - mint például a bekuplast - speciális kialakítású, antisztatikus, elektromosan vezető műanyagból készült, stabil, ragasztott (megerősített) aljjal és a rendkívüli szilárdságot biztosító átlós megerősítésekkel ellátott megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek.

Alkalmazza elosztóhálózatát az Ön által választott műanyag konténerekhez.

Az áruelosztáshoz használtműanyag konténerek az ellátási lánc kulcsfontosságú részét képezik. Nemcsak kényelmesebbek, mint hagyományosabb versenytársaik (karton-, fém- vagy facsomagolás), hanem tartósságuk és teljes mértékben újrahasznosíthatóságuk miatt egyre inkább fenntarthatónak tekintik őket. Az éghajlatváltozás és a természeti erőforrások fogyatkozása miatt a fogyasztók minden eddiginél nagyobb valószínűséggel törekszenek a hulladék csökkentésére azáltal, hogy újrafelhasználható, újrahasznosítható és újrahasznosítható csomagolási lehetőségekre váltanak.

Az ellátási láncok újratervezése, a termékek forgalmazásához szükséges új csomagolásokba való beruházás és a költséghatékony visszaküldési folyamatok kialakítása logisztikai szempontból eleinte kihívást jelenthet. Idővel azonban a saját elosztóhálózatának testre szabása a felhasznált műanyag tárolók tekintetében nemcsak a környezetnek, hanem minden felhasználónak is előnyös lesz.

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist