Mire figyeljünk a sörösláda kiválasztásakor?

Created by Monika Sojka | |   A bekuplast tanácsa

Az üvegcsomagolású sört különleges körülmények között kell szállítani, hogy a palackokat megóvják a töréstől, a szállítót és az eladót pedig az anyagi veszteségektől. Itt jönnek segítségül a gyártók, akik speciális ömlesztett konténereket kínálnak, amelyek garantálják a folyékony rakomány biztonságos szállítását a rendeltetési helyre. Hogyan válassza ki a megfelelő dobozt, és mire kell figyelnie a vásárláskor?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Hogyan készül a sörösláda?

Az üvegpalackok italos tárolójának (a köznyelvben "rácsnak" nevezik az elválasztott belső tér miatt) legfontosabb feladata, hogy az egyes palackokat úgy válassza el egymástól, hogy a szállítás és a helyről helyre történő mozgatás során ne álljon fenn az egyes csomagok érintkezésének veszélye. Szerkezetéből (pontosabban a belső szerkezetben lévő atomok térbeli rendezetlen elrendeződéséből) adódóan az üveg sérülésre hajlamos, törékeny anyag, és megfelelő védelem nélkül szállítani csak katasztrófához vezethet. Ennek elkerülésére a mérnökök olyan dobozokat fejlesztettek ki, amelyekben a belső teret kisebb részekre osztják, amelyek lehetővé teszik az egyes üvegek egymástól való elkülönítését, hogy azok ne ütközzenek egymásnak. A láda törékeny tartalmát elválasztó terelőlapok kulcsfontosságúak. A tervezők arra is ügyeltek, hogy a gyűjtőládák használata kényelmes és problémamentes legyen, ezért számos olyan megoldással látták el őket, amelyek megkönnyítik a kezelést. Ezek közé tartoznak az ergonomikus fogantyúk és a megerősített sarkok, amelyek megakadályozzák, hogy a műanyag megrepedjen a rakásolás és a szállítás során.

Az ördög a részletekben rejlik - az optimális doboz

Van legalább néhány jellemző, amelynek az ideális sörösládának meg kell felelnie. Az első a megfelelő méret és kapacitás. A piacon számos méretben találhatók tárolók, így a vásárló kiválaszthatja az igényeinek megfelelő optimális modellt, mind a palackok kapacitása (általában 0,33 liter és 0,5 liter), mind a mennyiség (12, 20 vagy akár 30 palack) tekintetében. A műanyag dobozok használói legalább néhány éves élettartamot várnak el tőlük. Ezért az ilyen csomagolások egyik legfontosabb jellemzője a tartósság. Ezt a megfelelő anyagok, például a nagy sűrűségű polietilén (HDPE) használatával lehet elérni, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, zsíroknak és olajoknak is. Az ilyen dobozok a rovarok, a rozsda és a korrózió okozta károk ellen is védettek. További előnyök közé tartozik a könnyű tisztíthatóságuk és egymásra helyezhetőségük (ami értékes tárolóhely megtakarításával jár). A műanyag ládák továbbá 100%-ban újrahasznosíthatók, ami azt jelenti, hogy felhasználásuk után ugyanolyan jó minőségű pellet gyártható belőlük, amelyből például újabb sörösládák készíthetők.

Mire figyeljek a sörösláda kiválasztásakor?

Természetesen az első - és egyébként a legszembetűnőbb -, hogy a gyűjtőláda méretét és a nyílások, azaz a palackok számára kialakított helyek számát ellenőrizzük. Ez ugyanis lehet alkalmas 0,25 literes, 0,33 literes, 0,5 literes vagy 1,0 literes palackok szállítására, és tartalmazhat különböző számú (általában 12, 20 vagy 24) nyílást. A dolgozók szempontjából rendkívül fontos a kényelmes használat; ez a gyűjtődobozokra is vonatkozik. Ezért a dobozoknak elég könnyűnek kell lenniük ahhoz, hogy könnyen mozgathatók legyenek egyik helyről a másikra, és a szállítójárműből is könnyen kivehetők legyenek. Ugyanezen okból kifolyólag kényelmes fogantyúkkal kell ellátni őket. Érdemes ellenőrizni, hogy a dobozok eléggé megerősítettek-e (alja, sarkai) ahhoz, hogy biztonságosan lehessen szállítani a gyártóüzemekben használt automatikus szállítószalagokon. A kényelmes használat és a termékbiztonság nem meríti ki a ládák elvárt tulajdonságainak listáját. A másik a marketingértékük, amelyet a személyre szabott színek biztosíthatnak. Egy másik érdekes lehetőség a tárolók címkézési/címkézési technológiával történő személyre szabásának lehetősége, amely - a marketing és márkaépítési funkció mellett - megkönnyíti a ládák azonosítását, és így védi azokat az elvesztéstől és a lopástól. Végül, az optimális megoldás kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a szállító hírnevére. A műanyag csomagolások gyártására szakosodott vállalatok kiváló minőségű alapanyagokból készült, praktikus és bevált megoldásokat kínálnak, amelyek kiválóan teljesítenek a zord környezetben és garantálják a termékbiztonságot.

Mi a legfontosabb a sörösrekeszek használatakor?

Lehet, hogy közhelyes, de a műanyag ládák megfelelő kezelése nagyon fontos. Az italok a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) kategóriájába tartoznak, ami viszont azt jelenti, hogy gyakran és rendszeresen szállítják őket az értékesítési pontokra. A nagy intenzitással használt, ömlesztett tárolók használat közben hajlamosabbak a sérülésre. Bár kiváló minőségű műanyagból készülnek, nem teljesen védettek az esések vagy ütések okozta sérülésekkel szemben. A második dolog a megfelelő szállítási feltételek biztosítása. A sört alacsony hőmérsékleten kell szállítani, és nem szabad erős napfénynek kitenni. Ezt a problémát a tartályok részben megoldják (pl. a fénybeesés korlátozásával), de csak korlátozott mértékben. A megfelelő szállítás és tárolás előírásainak betartásával hatékonyan gondoskodhatunk a sör egyedi ízéről.

Kinek szólnak a sörösrekeszek?

A sörösládák sokoldalúsága azt jelenti, hogy a gyártó, a szállító, a raktáros, valamint az arany ital tipikus kedvelője is használhatja őket. Megerősített szerkezetük tökéletesen megvédi a törékeny üveg tartalmát a sérülésektől az ellátási lánc során, de a ládák otthon is jól működnek. Különösen hasznosak nagyobb partik rendezésekor, mivel a használt palackok azonnal visszacsomagolhatók a tárolóba, és nem foglalják el a helyet a házban.

Összefoglaló

Asörös terelődobozok olyan termékek, amelyek addig nem tűnnek fel, amíg el nem fogynak. Környezetünk megszokott részévé vált: látjuk a teherautókon, a boltok polcain, tartjuk otthonunkban. Csökkenti a komlós italok értékes - főleg az ember szemszögéből nézve - termékének sérülésének kockázatát. Ha sokáig és megbízhatóan akar szolgálni, akkor megbízható gyártóknak kell szállítaniuk. A Bekuplast sörösrekeszek biztosítják a tárolóhely hatékony kihasználását, a termékbiztonságot és az ergonómiát a szállítás során. A minőséget érdemes választani.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist