Milyen tárolóeszközökre van szüksége a vállalatnak?

Created by Monika Sojka | |   A bekuplast tanácsa

Az, hogy milyen berendezéseknek kell lennie a vállalati raktárban, nagyban függ attól az ágazattól, amelyben Ön dolgozik. Más munkaszervezés vonatkozik az élelmiszer-feldolgozásra és teljesen más a nehéziparra. Végül is minden iparágnak kissé eltérő jellemzői vannak. Vannak azonban olyan gépek és termékek, amelyek egyszerűen nélkülözhetetlenek a modern raktárakban. Tudja meg, mibe érdemes beruháznia, hogy hatékonyabbá és könnyebbé tegye a munkáját.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Céges raktárat hoz létre? Tudja meg, milyen raktározási eszközökre van szüksége a vállalatának, és hogyan könnyíti meg az áruk tárolását.

Raktárfelszerelés - mi az?

A raktár, függetlenül a terület nagyságától, egy olyan hely, ahol számos olyan tárgyat és berendezést talál, amelyek megkönnyítik a tér rendezését, valamint a rakományok szállítását és tárolását. A raktározás optimálissá tételének számos módja van. Hogyan lehet ezt elérni? Természetesen ehhez érdemes beruházni a szükséges berendezésekbe és termékekbe. A tételek elkülönítésével és a teljes raklapok szerkezeti állványokon történő tárolásával biztosíthatja, hogy az áruk biztonságban legyenek, és ne veszélyeztessék a személyzet életét vagy egészségét.

Most, hogy ismeri a tárolóeszközök legfontosabb funkcióit, itt az ideje, hogy megismerkedjen a tárolóeszközök típusaival.

Tároló berendezések - példák

Egy modern raktárhelyiség több ezer méternyi szabadon felhasználható területet jelent. Az ilyen nagyméretű belső tereknek többek között olyan berendezéseket kell tartalmazniuk, amelyek megkönnyítik a nagyon magas állványokon elhelyezett rakományok kezelését. Íme a leggyakrabban használt gépek:

  • Raklapos rakodódaruk - a vállalkozók általában az áruk automatikus rakodását választják. Vannak raklapos rakodódaruk és háromoldalas modellek. Ezeket egy speciális rendszeren keresztül működtetik. Némelyikük akár 40 méteres magasságig is képes az árukat felemelni.
  • Targoncák - olyan berendezés, amely nem hiányozhat egy magasraktárból. Segítségük felbecsülhetetlen értékű, mivel ezek a modellek még a szűk folyosókon is képesek dolgozni. Ezenkívül több mint 10 méteres magasságba is képesek rakományt emelni, és némelyikük 90 fokban is képes elfordulni.
  • Konténeres rakodódaruk - ezek a gépek csökkentik az áruk polcokra helyezésének és a magas tételekből való eltávolításának idejét. Hatékonyan helyettesítik az emberi munkaerőt, és sokkal magasabb szintű biztonságot tesznek lehetővé. A speciális tárolóknak köszönhetően az áruk tárolása és egymásra helyezése nem jelent nehézséget ezeknek az automatizált gépeknek.

Milyen hatással vannak a raktárban lévő berendezések a munkaszervezésre?

A raktárterület megfelelő előkészítése és felszerelése jelentős hatással van a munka javítására, valamint a szállítmányok előkészítésére és komissiózására közvetlenül az ügyfelek nevében. Nagyon fontos, hogy a targoncák formájában történő felszerelés mellett megfelelő tárolóedényekbe is beruházzunk az áruk tárolására, válogatására és szállítására. Egy ilyen kombinációval a raktári munka zökkenőmentesen és sokkal kevesebb idő alatt folyik.

Természetesen nincsenek univerzális megoldások, amelyek minden raktárban működnek. Sok múlik az adott iparág sajátosságain, magának a raktárnak a magasságán és a tárolt áruk típusán. Érdemes azonban gondoskodni a megfelelő logisztikáról, befektetni az átrakodási folyamatokat automatizáló rendszerekbe, hogy még több megrendelést tudjunk naponta kezelni, ami még nagyobb profittermelés lehetőségét jelenti.

Lényeg a lényeg: fogadjon a modern raktári berendezésekre, hogy a munka mindig jól szervezett legyen!

Gondoskodjon a biztonságról a munkavédelmi előírásoknak megfelelően, és fektessen be olyan raktári berendezésekbe, amelyek javítják a rakodási műveleteket és tehermentesítik a munkaterhelést. A modern berendezések biztosítják, hogy vállalata forgalma jelentősen növekedjen. Használja ki a speciális gépekben és tárolókonténerekben rejlő lehetőségeket. Válasszon raklapokat és félraklapokat, valamint egymásra rakható konténereket, hogy megkönnyítse a kis tételek tárolását. Mindezen láncszemek kombinációja hatékonyabbá teszi a munkát egy nagyméretű raktárban.

Ha raktárának felszereléséhez a megfelelő elemeket keresi, ismerje meg a bekuplast tárolókonténereket. Értékelje őket tartósságuk és kiváló műszaki teljesítményük miatt, és használja ki a lehetőséget, hogy egyéni igényei szerint válasszon konténereket. Vegye fel a kapcsolatot képviselőnkkel, aki kiválasztja az Ön igényeinek megfelelő termékeket.


A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist