Milyen méretekkel kell rendelkeznie a sörösládáknak?

Created by Monika Sojka |

A palackok változó mérete és formája, valamint az ömlesztett csomagolás várható kapacitása miatt (az ügyfelek 12, 20 vagy akár 24 palackos ládát használnak), a palackozott sör tárolására szolgáló rekeszes tartályok választéka meglehetősen széles. A piacon kaphatók olyan ládák, amelyek a szállítás során megfelelő védelmet garantálnak a törékeny üveg tartalmának, megvédve azt a szállítás és a tárolás során történő leeséstől vagy töréstől. Az ilyen megoldások egyik vezető szállítója a bekuplast, amely különböző méretű modelleket kínál a 0,33 és 0,5 literes palackok biztonságos szállításához.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Hogyan válasszuk ki a sörösláda megfelelő méretét?

Mivel a műanyag csomagolások könnyen formázhatók, lehetőség van a formatervezés testreszabására és a könnyű kezelhetőség érdekében személyre szabott megoldásokkal való felszerelésére. A mindennapi gyakorlatban azonban mindenekelőtt a méretszabványosítás számít, amely lehetővé teszi, hogy a termékek - jelen esetben a sör - csomagolása egyszerű és automatizált módon történjen. Ez azt is lehetővé teszi, hogy több terméket állítsanak elő és szállítsanak el rövidebb idő alatt. Az elképzelés lényege, hogy a terelődobozok könnyedén mozgathatók nagy sebességű automatizált gyártó- vagy szállítási sorok, targoncák és daruk segítségével, és szabadon és kényelmesen egymásra helyezhetők, hogy helyet takarítsanak meg (a szállítás során is) anélkül, hogy az üveg megsérülne. Ilyen körülmények között a kipróbált és bevált megoldások a legjobbak.

A sörösrekeszek legnépszerűbb méretei

Bevált, azaz szabványos. Ha sörszállító ládákról van szó, akkor az általában választott modellek 400 x 300 x 290 vagy 400 x 330 x 205 mm-esek, amelyekben 20 darab (0,33, illetve 0,5 literes) palack fér el, négy sorban öt palackból álló elrendezésben.

A bekuplast termékcsalád sörösládáinak méretei

A Bekuplastsörösrekeszek különböző méretű modellek, amelyeket 0,5 literes és 0,33 literes palackok biztonságos szállítására terveztek. A sörösrekeszek konstrukcióját kiváló minőségű kivitelezés jellemzi, tartósak és robusztusak, HDPE-ből készülnek, amelynek köszönhetően 100%-ban újrahasznosíthatók. A vállalat sörösládákból álló választéka méretekben kapható:

  • 400 x 300 mm
  • 400 x 330 mm
  • 400 x 304 mm
  • 415 x 285 mm

így minden egyes ügyfél egyedi igényeihez igazodhatnak. A Bekuplast sörelválasztó dobozok praktikus és bevált megoldások, amelyeket az értékesítési ponton való elhelyezéshez és láthatósághoz terveztek. A legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek, tökéletesen teljesítenek a zord környezetben és garantálják a termékbiztonságot.

Hogyan kell felépíteni egy sörösládát?

Minden italos láda (nem csak a sör esetében) legfontosabb feladata a biztonságos szállítás és tárolás garantálása. Ezért a sörösrekesz felépítésének robusztusságot és tartósságot kell biztosítania, és ergonomikus kialakításának köszönhetően lehetővé kell tennie a hatékony helykihasználást: akár a szállítójárműben, akár a bolti raktárban. A magas szintű higiénia fenntartása szintén fontos tényező: mindig szükséges, de különösen fontos, ha biológiailag aktív anyagokkal van dolgunk. Ez azt jelenti, hogy a doboznak olyan anyagokból kell készülnie, amelyek biztosítják a könnyű tisztíthatóságot, lehetőleg automatizált rendszerekben. A csomagolás következetes vizuális azonosítása is fontos, ami egységes és megkülönböztető designt jelent.

Fa vagy műanyag?

A műanyagnak, mint alig több mint 100 éves múltra visszatekintő találmánynak (az első teljes egészében műanyagot - a bakelitet - 1907-ben alkották meg), már a kezdetektől fogva versenyeznie kellett a természetes anyagokkal. A ládák esetében ez a fa volt. És kétségtelenül győztesen került ki ebből a csetepatéból. Ma már elsősorban műanyag ládákat használnak az üvegcsomagolások szállítására. Melyek a műanyag ládák fő előnyei? Mindenekelőtt a sörösládák megfelelő szerkezete, amely biztosítja a szilárdságukat korlátozott súly mellett, valamint viszonylag alacsony áruk, a nedvességgel/vízzel és más légköri tényezőkkel szembeni ellenállásuk, valamint könnyű tisztíthatóságuk és fertőtleníthetőségük. A hátrányok közé tartozik az esetleges romlandóság (bár a jó minőségű műanyagok használata kiküszöböli ezt a problémát) és a környezetkárosító hatás (ami vitatható kérdés, mivel a műanyag újrahasznosítható - feltéve, hogy megfelelően gyűjtik, szétválogatják és hasznosítják, de végül is nem ez a feladata...). A fa terjedelmes és nehéz anyag (és még nehezebb, ha vizet szív magába, ezért a fadobozokat mindenáron védeni kell a nedvesedéstől), és szerkezetének porozitása miatt lehetetlen tisztítani, és a kezelés során sérülésveszélyes. Ehelyett tartósak és környezetbarátok.

Összefoglaló

A palackszállító dobozok beszerzése mindenképpen kifizetődő befektetés. Az áru biztonsága a nagykereskedők, raktárak és üzletek, valamint az egyéni vásárlók számára is kiemelt fontosságú kérdés. A kiváló minőségű, nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készült palackos ládák tartósak és sérülésállóak; a műanyag nem repedezik vagy kopik, így a palackok védve vannak a töréstől. A törött vagy sérült áru költségeket és veszteségeket okoz, amelyeket elkerülhet, ha bevált megoldásokba fektet: olyanokba, amelyeket a bekuplast évek óta szállít a piacra.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist