Mennyire rugalmasak a raktárautomatizálási rendszerek a bővítés szempontjából?

Created by Monika Sojka | |   Automatizálás

Az automatizált raktári rendszerek biztonságos, korszerű és rendkívül hatékony megoldások, amelyeket egyre több logisztikai, intralogisztikai és szállítmányozási ágazatban működő vállalat vesz igénybe. Ez nem meglepő. Hiszen a raktári folyamatok automatizálásából közvetlenül eredő előnyöket szinte vég nélkül fel lehet sorolni. Ezek közé tartozik a nagyobb biztonság, a költségcsökkentés és ezen túlmenően számos folyamat racionalizálása.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Ezúttal azonban nem csak az előnyökre fogunk összpontosítani. Ehelyett ebben a cikkben a funkcionalitásukat fogjuk megvizsgálni. Pontosabban pedig azt, hogy az ilyen típusú intralogisztikai rendszerek milyen lehetőségeket kínálnak a bővítésre és az egyedi igényekhez és feltételekhez való alkalmazkodásra.

A raktárautomatizálási rendszerek rugalmassága

Ismerje meg, milyen lehetőségek és kilátások nyílnak meg Ön előtt, ha úgy dönt, hogy ilyen típusú fejlett megoldásba fektet be a raktár munkájának és fejlesztésének támogatására. Ismerje meg azt a 3 fő jellemzőt, amelyek megerősítik azt a rugalmasságot és sokoldalúságot, amellyel az automatizált raktárrendszerek fejleszthetők és bővíthetők. A raktárautomatizálás olyan tényezőkhöz bővíthető és igazítható, mint például:

#1 A vállalat jelenlegi igényei és képességei

Sokoldalúságuk ebben a tekintetben abban rejlik, hogy az igények növekedésével és a munka jellemzőinek változásával az ilyen típusú raktárak egyszerűen bővíthetők. A félautomata formától egészen a teljesen automatikus egységekig. A fejlesztés ezen a területen általában azon az elven alapul, hogy az emberi munkát - megfelelően megtervezett, megépített és konfigurált berendezésekkel - helyettesítik. Az "élő" munkások szerepe ekkor az, hogy ellenőrizzék, hogy a gépek megfelelően működnek-e.

#2 Tulajdonban lévő és használt raktárhelyiségek

A különböző létesítmények kapacitásával kapcsolatos korlátok (vagy lehetőségek!) szintén fontos tényezők. A raktárak automatizálásának rugalmassága abban rejlik, hogy az ilyen rendszerek "nőhetnek". Kezdetben, amikor a raktár igényei vagy erőforrásai kicsik - az automatizálás jelképes mértékben valósítható meg. Ahogy a vállalat növekszik és az igények nőnek, a rendszerhez további "építőelemek" adhatók hozzá. Ily módon az automatizálási rendszerek folyamatosan változnak. Új raktárterület lefedése "a földön", valamint növekedés "felfelé" - egyre magasabbra pozícionált állványok segítségével.

#3 Választék az automatizált raktárban

Egy másik, és egyben utolsó tényező, amely kiemeli az automatizált raktárrendszerek rugalmasságát, a tárolt áruk vagy nyersanyagok méretével és típusával kapcsolatos sokoldalúság. Ebben a tekintetben az automatizált raktáraknak gyakorlatilag nincsenek korlátai. Előnyeiket olyan ágazatok vállalatai értékelik, mint az intralogisztika, az autóipar, az élelmiszeripar (beleértve a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket és még a kenyeret is).

Mi a helyzet az automatizált raktárakban használt konténerekkel?

És ha már magáról az ilyen típusú létesítmény tartalmáról beszélünk. A félautomata és mindenekelőtt a teljesen automata raktárrendszerek elválaszthatatlan elemei a megfelelően adaptált szállítótartályok. Ebbe a termékcsoportba tartoznak különösen a dedikált Bekuplast megoldások a contecline, basicline, silverline és speciális szállítótálcák közül. A méretek, a kapacitás, a konstrukció és még a rendeltetési hely tekintetében is széleskörű lehetőségeiknek köszönhetően - ezen a területen elsősorban az automatizált tárolórendszerek teljes rugalmasságának fenntartásáért felelősek. Ha kíváncsi, hogy ezek a terméktípusok az Ön raktárában is működnek-e - ne várjon. Vegye fel velünk a kapcsolatot most, hogy egy rövid, kötelezettség nélküli megbeszélést szervezzünk. Szakértőink minden részletről tájékoztatják Önt, és válaszolnak az esetleges kérdéseire.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist