Melyik palackot melyik hordozóhoz? Mit használjak?

Created by Monika Sojka |
Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az üvegpalackok "ömlesztett" szállítása a legrövidebb út az értékes rakomány elvesztéséhez. Az olvasztott homokból készült üveg törékeny és könnyen törik, ezért védelméhez elengedhetetlen, hogy a palackokat megbízhatóan elkülönítsük mindentől, ami törést okozhat - különösen más palackoktól. Ennek kiváló módja a speciálisan erre a célra kialakított terelődobozok használata. Amellett, hogy a víz, ital vagy sör csomagolásához szükséges biztonságot nyújtja, a palackláda előnye a tárolási és szállítási hely hatékony kihasználása.

Milyen palackokat lehet műanyag hordozóban szállítani?

Még az 1980-as években a fa volt az üvegcsomagoló ládák népszerű anyaga. A sokkal könnyebb, rendkívüli szilárdsággal és ellenálló képességgel rendelkező, fröccsöntött műanyagtartályok elterjedése lehetővé tette, hogy olyan ládákat gyártsanak, amelyek kialakítása - a méretek, a nyílások száma és szélessége tekintetében - az egyedi igényekhez igazodik. Ezért a piacon megtalálhatók a palackok különböző formáihoz és űrtartalmához igazított tárolók, a méretek széles skáláján (400 x 300 mm, 400 x 330 mm, 400 x 304 mm és 415 x 285 mm), amelyek minden ügyfél igényeit kielégítik.

Érdemes megjegyezni, hogy a palackok alakja és mérete a beléjük töltött ital típusától függően változik. A szénsavas italokat másképp, míg a sört, a bort és a szeszes italokat másképp szállítják. Minden palackos ládának vannak rekeszei, amelyekbe az egyes palackokat helyezik; ezek megakadályozzák, hogy a csomagok egymásnak ütközzenek és törésre hajlamosak legyenek. A ládák magassága és kapacitása azonban a szállított italok típusától függően változhat.

Milyen palackok milyen hordozókhoz? Mit kell figyelembe venni?

Üveg és műanyag palackok egyaránt szállíthatók palackos ládákban (bár az utóbbiakat - törésállóságuk miatt - általában hőre zsugorodó címkével csomagolják). A rekeszek használata rögzíti a palackokat, és megvédi őket a szállítás közbeni hirtelen ütődésektől. A szállítók olyan palacktartókat kínálnak, amelyeknél a rekeszek (rekeszek) száma és mérete a palackok űrtartalmához igazodik; a 0,33 literes palackokhoz általában 24 rekesz, a 0,5 literes palackokhoz 20, az 1 literes palackokhoz 12 rekesz tartozik.

A palacktartót ahhoz kell igazítani, hogy milyen palackokat és milyen itallal fogunk szállítani. A túl alacsony ládákban a kiálló palacknyakak kilógnak a csomagolás kontúrja fölé, ami lehetetlenné teszi az egymásra helyezést (egyik tárolóedényt a másikra rakni). Egy másik szempont a nyílások (azaz rekeszek) mérete - és itt is a palackok méretéhez kell igazodni, hogy ne legyenek sem túl kicsik (mert nem fognak beférni), sem túl nagyok (mert ütközni fognak, és ez károsíthatja a palackot).

Biztonságosak a műanyag italos ládák?

A vezető nemzetközi beszállítók, például a bekuplast által gyártottműanyag palacktartók garantálják a bennük tárolt termékek biztonságát. A kialakításukhoz használt műanyagok - általában nagy sűrűségű polietilén, vagy úgynevezett HDPE - tartósak és ellenállnak a sérüléseknek (beleértve a repedést és a kopást). Még a doboz véletlen felrúgása sem okozza azt, hogy felboruljon és kiöntse törékeny tartalmát. Az aljuk és oldalaik kiegészítő megerősítése által biztosított merevség és stabilitás miatt ideálisak egymásra helyezéshez (rakásoláshoz), ami jelentősen csökkenti a szállítás és tárolás során elfoglalt helyigényüket. Továbbá az ilyen palackos ládákat mind kézi kezelésre, mind automatikus szállítószalagokra kell tervezni. A legtöbb elismert gyártó által gyártott műanyag tárolóedényt ergonomikus fogantyúkkal látják el, amelyek kényelmesebbé teszik a nehéz sörösládák cipelését.

Megfelelnek-e bizonyos színek bizonyos italoknak?

A víz- és italkonténereket gyártó cégek nem színkódokkal különböztetik meg rendeltetésüket - így leegyszerűsítve: egy palackhordó fehér színe nem feltétlenül jelenti azt, hogy tejet szállít benne, a zöld pedig nem feltétlenül a sört jelzi. Mindazonáltal az a könnyedség, amellyel a műanyag számos színben színezhető, vonzó és modern dizájnt kölcsönöz a tárolóknak, amely tökéletesen bemutatja a terméket és felkelti a vásárlók figyelmét. Ez megkönnyíti a csomagolások egységes és jellegzetes dizájnnal történő következetes vizuális azonosítását. Lehetőség van arra is, hogy a tartályokat tartósan IML-címkékkel kombináljuk, aminek köszönhetően - a tisztán esztétikai előnyökön túl - lehetőséget nyerünk szállítóink 100%-os azonosítására még a sok beszállítótól származó legnagyobb dobozhalmazban is.



A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist