Környezetbarát szállítótartályok? Csak a Kék Angyaltól

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A bekuplast vállalat komolyan veszi a környezetvédelmi kérdéseket, és tevékenységei során kiemelt szerepet szán nekik. Portfóliójában többször felhasználható műanyag tartályok, tálcák és raklapok találhatók különböző iparágak számára.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az ökológiai kérdések megragadták a tömegek képzeletét; a modern vásárló a vásárlási döntéseket annak prizmáján keresztül hozza meg, hogy az általa választott termék hogyan illeszkedik a környezetvédelmi nyereség- és veszteségszámításba. A jogi szigorítások (az Európai Unió 2021-ben betiltja az egyszer használatos műanyag termékeket) és a gazdasági kényszer (az előírt újrahasznosítási kvótákat nem teljesítő országok és vállalatok komoly pénzügyi következményekkel néznek szembe) kényszerítik a fenntartható cselekvést.

Bekuplast és a Blue Angel konténerek az ökológia érdekében

A szállítási és tárolóedényeket gyártó Bekuplast is tisztában van ezzel. Újrahasznosított anyagokból gyártott műanyag konténereket kínál. Előállításuk minőségileg bevizsgált őrléssel és regranulátumokkal történik. Minden felhasznált műanyag megbízható forrásból származik; ennek érdekében a vállalat elkötelezett a régi konténerek visszanyerése, újrahasznosítása és a nyersanyag újrafelhasználása mellett, hogy új tétel konténereket állítson elő. Az újrafelhasználható szállítódobozok előnyei egyértelműek: költségmegtakarítás, miközben más értékes erőforrásokat is kímélnek. Még a legjobb műanyag tároló is elhasználódik idővel. A sérült tartályokat szétválogatják, felaprítják, ledarálják és újrahasznosítják. A regranulátum minőségét és anyagtulajdonságait tekintve semmivel sem rosszabb az új anyagnál.

"A Kék Angyal" a kiváló minőségű, tanúsított műanyagtartályokért.

A bekuplast magas környezetvédelmi normáinak megerősítése a tanúsítvány. Kék Angyal amelyet az újrahasznosított anyagokból gyártott tartályok két sorozatának ítéltek oda. A tanúsítvány tanúsítja, hogy a műanyagból készült termékek megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi, egészségügyi és minőségi előírásoknak, mert fenntarthatóságuknak köszönhetően lehetővé teszik:

  • a természeti erőforrások és az energia megtakarítását,
  • nem tartalmaznak az emberi egészségre káros vagy a környezetre veszélyes anyagokat.
  • teljes mértékben megújulóak.

Mi az a Kék Angyal minősítés?

A Kék Angyal (angolul: Blue Angel, németül: Blauer Engel) a világ legrégebbi tanúsítványa, amelyet Németországban és a nyugat-európai országokban széles körben használnak. A német belügyminisztérium kezdeményezésére 1978-ban létrehozott és a környezetvédelmi minisztérium által jóváhagyott tanúsítványt társadalmi szervezetek, szakszervezetek, vállalatok, civil szervezetek és helyi hatóságok széles köre kezeli. A tanúsítványt kiadó és a szabványoknak való megfelelést ellenőrző szervezet a RAL gGmbH. A tanúsítványt több mint 90 különböző termékkategóriában adják ki (az élelmiszerek kivételével), és a tanúsítás fő kritériuma a nyersanyagok feldolgozása és a végtermékek előállítása során a környezetre gyakorolt negatív hatások minimalizálása. Jelenleg mintegy 11 500 különböző termék rendelkezik vele. A tanúsítási kritériumokat a különböző termékkategóriákra külön-külön dolgozzák ki, de általában a következő kérdésekkel foglalkoznak:

  • nyersanyag-megtakarítás,
  • a környezetszennyezés és a zaj csökkentése,
  • a hulladék megszüntetése vagy csökkentése és az újrafelhasználhatóság.

A tanúsítás lehetővé teszi, hogy a díjazott termékeken egy speciális jelzést helyezzenek el, amely tájékoztatja a fogyasztót arról, hogy környezetbarát termékkel van dolga.

Basicline és lightline konténerek a Kék Angyal tanúsítvánnyal

A környezetbarát Euro-Norm konténerek két sorozata, a basicline és a lightline a bekuplast kínálatában elnyerte a Kék Angyal szimbólumot. A basicline konténerek az Euro-Norm konténerek kiváló minőségű sorozata, amely az élelmiszeripari és a nem élelmiszeripari ágazatot egyaránt célozza. A könnyű, de nagyon stabil konténerek gyakorlatilag bármilyen alkalmazáshoz alkalmasak a különféle kivitelezési lehetőségeknek köszönhetően. A bekuplast Euro formátumú, azaz szabványosított fenékméretekkel (150x200 mm, 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm) rendelkező konténereket kínál, amelyek szabadon kombinálhatók és egymásra rakhatók 1200x800 mm-es Euro raklapokon és 1200x1000 mm-es ipari raklapokon. A konténerek nagyon stabilak és alkalmasak kézi kezelésre és automatikus szállítószalag-technológiára. A basicline műanyag konténersorozat nemcsak funkcionalitásával, hanem megjelenésével is meggyőző: az áramvonalas formák és a jellegzetes perforált kialakítás adják a konténerek jellegzetes megjelenését. A különböző típusú fenék, a tömör vagy perforált oldalfalak, a zárt vagy nyitott fogantyúk és a tartozékok széles választéka lehetővé teszi az igényeknek megfelelő konfigurációt. A basicline termékcsaládhoz illeszkednek a lazán illeszkedő fedelek, amelyek optimális védelmet nyújtanak az áruknak a sérülések és a szennyeződések ellen a szállítás során; a konténerekre helyezve nem csúsznak le. A környezetbarát, újrahasznosított anyagból készült és a Kék Angyal által is tanúsított basicline termékcsalád tartályai ideálisak élelmiszerek szállítására, mivel sima felületüknek köszönhetően könnyen tisztíthatók és higiénikusak. A vállalat más élelmiszeripari tárolókat is kínál, többek között kenyér, hús, párolt kolbász, gyümölcs és zöldség számára.

Euro-Norm lightline

Az Euro-Norm lightline sorozatú tartályok sokoldalúan felhasználhatók és nagyon stabilak a duplafalú szerkezetüknek köszönhetően. Ergonomikus fogantyúkkal rendelkeznek, és ideálisak a kézi kezeléshez. Két fenékméretben (400x300 mm és 600x400 mm) kaphatók, így a basicline sorozathoz hasonlóan Europalletre rakhatók. Könnyűségük és stabilitásuk, amelyet a duplafalú szerkezetnek köszönhetően érnek el, kényelmessé teszi őket a könnyű áruk kézi kezeléséhez és automatikus szállításához. A gyártó tartozékok széles választékát kínálja hozzájuk, mint például: fedelek, kiegészítő tartályok, osztóbetétek és szállító kocsik. Az Euro-Norm könnyűsúlyú konténerek lightline sorozata sokoldalúan használható, és a basicline sorozathoz hasonlóan ideális élelmiszerek szállítására.

Közismert tény, hogy a műanyag konténerek kiváló védelmet nyújtanak a szállítandó tárgyaknak; stabilak, teherbírók, és egymásra rakhatóságuknak köszönhetően megkönnyítik a raklapozást és a tárolást. A bekuplast példája azt mutatja, hogy egy másik előnyük is lehet: környezetbarátok.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist