Ismerje meg az áruk raklapokon történő helyes tárolását

Created by Monika Sojka |

A nagy raktárakban a munka megszervezése általában speciális szabályok alkalmazását igényli. Ha nem tudja, hogyan kell raklapokat tárolni az árukkal a legmagasabb szintű biztonság fenntartása és az emberek és robotok munkájának megkönnyítése érdekében, akkor ismernie kell az áruk helyes tárolásának három legfontosabb szabályát. Az általunk jelzett módszerek a hibák számának csökkentése mellett minden bizonnyal javítani fogják a munka minőségét, a termelékenységet és a munkatársak elégedettségét.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Tudja meg, miért kell alkalmaznia az áruk raklapokon történő helyes tárolásának elveit a nagyméretű raktárakban.

Mi az áruk helyes tárolása?

A raktározás egy olyan folyamat, amely elsősorban a következőkből áll:

  • Az áruk átvétele,
  • az áruk raklapokon történő tárolása,
  • az áruk szállításra való előkészítése.

Ezt a folyamatot gyakran raktározásnak is nevezik. Ez nem meglepő, mivel a nagy raktárakat általában tárolásra használják, ami a gyakorlatban ugyanazt jelenti, mint a raktározás. Ezen a ponton érdemes megfontolni, hogy mely tevékenységek befolyásolják leginkább az áruk tárolásának teljes folyamatát, amely számos szakaszból áll. Ezek közé tartozik minden bizonnyal a szükséges raktári műszerezettség, amely összhangban van a nyújtott szolgáltatások profiljával. Ezek közé tartozhatnak például a targoncák vagy a komissiózó targoncák. Egy másik fontos tényező a szállítmányozó cégekkel való együttműködés pontossága, valamint a raktár különböző részein, a folyosókon és a kötegelt szállító konténerekben az egyértelmű jelölések használata. A megfelelő raktározás kulcsa tehát a szolgáltatási profilnak megfelelő eljárások és berendezések kiválasztása.

Műszaki berendezések raktárakhoz - mit kell keresni?

Ahhoz, hogy a raktárterületet optimálisan lehessen kihasználni, érdemes gondoskodni a megfelelő műszaki berendezésekről. A technikai felszerelésnek számító szükséges berendezések közé elsősorban a következők tartoznak:

  • a raklapnyi termékek szállítására szolgáló mechanikus berendezések, például daruk, rakodódaruk és emelők;
  • raktári berendezések polcok, műanyag raklapok vagy műanyag ládák formájában, Euro-szabványokkal;
  • az egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelő világítás, légkondicionáló berendezések és ventilátorok, valamint tűzvédelmi berendezések.

3 szabály a raklapokon tárolt áruk helyes raktározására a raktárban

Mielőtt rátérnénk az áruk raklapokon történő tárolása során követendő alapelvekre, érdemes tudni, hogy minden raktárban, függetlenül annak területétől, a legnagyobb forgalmú választéknak a be- és kirakodó rámpákhoz legközelebb kell elhelyezkednie. Másrészt a ritkábban értékesített árukat tartalmazó raklapokat a raktárban lejjebb kell elhelyezni.

Íme 3 szabály a raklapokon tárolt áruk helyes tárolására a raktárakban:

  • Ossza fel a raktárterületet meghatározott termékcsoportok szerinti szakaszokra,
  • minimalizálva a rakományok közötti kölcsönhatás mértékét,
  • biztosítsa a rakomány nagyfokú hozzáférhetőségét, hogy a raklapok forgatása zökkenőmentesen történhessen.

Lényeg a lényeg: használja ki a raktárban rejlő lehetőségeket az árukat tartalmazó raklapok egymásra helyezésével és helyes tárolásával.

A raklapok egymásra helyezése és tárolása olyan folyamatok, amelyek kulcsfontosságú irányelvek alkalmazását igénylik. Csak így lehet minimalizálni a raktárban végzett munka során jelentkező veszélyeket. A munkavédelmi irányelvek és az általánosan elfogadott szabványok szerinti munkavégzés pozitív hatással van a munkavállalók tudatosságára. Mindenekelőtt biztonságban érzik magukat. Ráadásul a tökéletesen szervezett raktári munka a vállalat számára is nagyobb hatékonyságot és nagyobb áteresztőképességet jelent. Egy vállalat működtetése olyan befektetés, amelynek meg kell keresnie a kenyerét. A gazdasági megfontolások is olyan szempontok, amelyeket az áruk raklapokon történő helyes tárolásának megvalósítása befolyásol. Ha modern konténereket keres szállításhoz vagy tároláshoz, mindenképpen tekintse meg a Bekuplast kínálatát. Ismerjen meg minket közelebbről, és csatlakozzon az elégedett ügyfelek sorához.

 

A bejegyzés szerzője: Kluplast Bekuplast Kft:

Monika Sojka - Marketing Specialist