Intralogisztika - mi az és mit érdemes tudni róla? Nézz utána!

Created by Monika Sojka | |   Folyamatoptimalizálás

Ha az Ön cége raktározással foglalkozik, akkor bizonyára nem ismeretlen az "intralogisztika" szó meghatározása. Használja ki a logisztika ezen ágában rejlő lehetőségeket, amely nagyrészt a nyújtott szolgáltatások minőségére és az átfutási időkre hatást gyakorló folyamatok racionalizálásával foglalkozik. A javasolt fejlesztések közül sok az Ön vállalatánál is alkalmazható!

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Tudja meg, hogyan áramlik az információ és az áru az Ön vállalkozásában. Ismerje meg az intralogisztika definícióját - hogy mi az, megtudhatja ebből az útmutatóból.

Mit jelent az intralogisztika? Meghatározás.

A modern logisztika sokféle ágazata között egyre kisebb frakciók jelennek meg, amelyek nagyban befolyásolják az árukat tároló vállalatok által nyújtott szolgáltatások minőségét. A VDMA szerint az egyik ilyen frakció, amelyet ez a német intézmény 2004-ben definiált, az intralogisztika. Ez a tevékenységek teljes folyamatát határozza meg, amelyek összeadódnak és lehetővé teszik egy vállalat számára az egyes feladatok elvégzését.

Az intralogisztika nagyrészt a következőképpen határozható meg:

  • az egyes rendszerek interakciójának helyessége;
  • a járművek automatizálása egy vállalaton belül;
  • olyan folyamatok, amelyek célja az áruk vállalaton belüli szállítása;
  • a gépvezérlési folyamat optimalizálása;
  • a vállalat kulcsfontosságú tevékenységeinek projekt formájában történő megvalósítása.

Az intralogisztika magában foglalja a megvalósított megoldások tervezését és a vállalat telephelyén történő anyagáramlást is. A logisztikának ez az ága határozza meg a vállalat back office-jának fejlesztését is a raktárkezelés, valamint a robotokat és hálózatokat kezelő rendszerek tekintetében.

Kinek kell törődnie az intralogisztikával egy vállalatnál?

Az intralogisztika számos kulcsfontosságú szempontból óriási hatással van egy vállalat fejlődésére. Hiszen a nagyon jó munkaszervezés a vállalt tevékenységek hatékonyságát jelenti. Mivel ez az ágazat a vállalaton belüli információáramlással is foglalkozik, óriási hatással van a személyzet szervezésére. A megfelelően végrehajtott irányelvek és változások figyelembe veszik a vállalat automatizálási folyamatainak racionalizálását, de számos kézzelfogható előnyt is garantálnak az adott vállalat által foglalkoztatott emberi erőforrások számára. Célja az összes olyan folyamat racionalizálása, amely nemcsak a gépektől, hanem a különböző szakmai szinteken dolgozó alkalmazottaktól is függ.

A főnöknek, a vállalat igazgatótanácsának vagy elnökének kell gondoskodnia arról, hogy az intralogisztikával kapcsolatos folyamatok rendszeresen megvalósuljanak. Hiszen a munka hatékonysága és a vállalat által termelt bevétel nagyban függ tőlük.

Pontosan milyen folyamatok tartoznak az intralogisztikához a vállalaton belül?

A vállalaton belüli intralogisztikához közvetlenül kapcsolódó folyamatok javítása érdekében érdemes megvizsgálni a már meglévő struktúrákat. Néha kisebb változtatások is elegendőek ahhoz, hogy egy vállalat növelje a forgalmát. Leggyakrabban azonban összetett, időigényes és költséges módosításokról van szó.

Az intralogisztikával kapcsolatos folyamatok gyakran magukban foglalják:

  • Intralogisztikai kapcsolódási pontok - összetett folyamatok, amelyek célja a vállalaton belüli kapcsolódási pontok koordinációjának javítása. Az egésznek azonos sebességgel kell működnie.
  • Technológia - az intralogisztika ebben a tekintetben lehetővé teszi az egyes tevékenységek hatékonyságának növelését a kezelők nélkül működő szállítórobotok automatizálásával. Ez közvetlenül kapcsolódik a megrendelések csomagolására, az egyes csomagok felszedésére, valamint az emberi és a robotok együttműködésének összehangolására is.
  • Vállalati automatizálás - olyan átfogó folyamat, amely a személyzeti erőforrások növelése nélkül növeli a vállalaton belüli műveletek hatékonyságát. Az automatizálás a vállalat működési költségeit is csökkenti.
  • Belső kommunikáció az alkalmazottak között - a vállalat belső munkaszervezése nemcsak az alkalmazottak tudásától, hanem a belső szervezettség szintjétől is függ. Érdemes ezt a folyamatot fejleszteni, hogy nagyobb legyen az információáramlás és az egyes gépek helyes működése.

Végeredmény: biztosítsa az intralogisztika magas szintjét és növelje a vállalat nyereségét!

Az intralogisztika a logisztika egyik olyan ága, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a vállalat növekedése és hatékonyságának növelése a cél, miközben a működési költségeket viszonylag alacsonyan tartja. Ez az, ami egy vállalaton belül számos szempontot befolyásol, amelyek közé tartozik a termelés automatizált része éppúgy, mint az, amiért az emberek felelősek. Biztosítsa a fenntarthatóságot a vállalatában, és kezdje el az intralogisztika összes alapelvének megvalósítását.

Ha olyan konténereket keres, amelyek megkönnyítik a termékek raktárban való tárolását vagy szállítását, fedezze fel a bekuplast ajánlatát, amely vállalat vezető szerepet tölt be a tárolókonténerek gyártásában. Csak vegye fel velünk a kapcsolatot, és képviselőnk az Ön vállalati profiljához igazítja a termékeket.


A bejegyzés szerzője: V:

Monika Sojka - Marketing Specialist