Hogyan válasszunk tárolóedényt? Gyakorlati útmutató lépésről lépésre.

Created by Monika Sojka | |   A bekuplast tanácsa

Az egyes raktárak mérete, az egyes technológiák használata, a tárolt termékek típusa, valamint számos más szempont is eltérhet, amelyek többek között a működésüket is meghatározzák. Egy dolog azonban biztos: minden ilyen típusú vállalatnak olyan tárolókonténerekre van szüksége, amelyek tartósak, megbízhatóak és alkalmazkodnak a vállalkozás sajátosságaihoz. Ez teszi lehetővé számukra, hogy hatékonyan biztosítsák a tárolt árukat, biztosítsák gyors és hatékony szállításukat, és következésképpen a többi kereskedelmi partner számára nyújtott szolgáltatások magas színvonalát.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Hogyan válassza ki a megfelelőt, hogy a szállítási és tárolási folyamatok hatékonyak legyenek, és az áruk a lehető legnagyobb biztonságban legyenek? Tudja meg! Mindent megtudhat erről később ebben a bejegyzésben.

Miért olyan fontos a megfelelő tárolóedény kiválasztása?

Mielőtt rátérnénk a cikk tanácsadásra vonatkozó részére - először is hadd mondjunk el egy kicsit többet arról, hogy milyen fontos a helyes döntés meghozatala, amikor az ilyen típusú tárgyak kiválasztásáról van szó. Nos, a megfelelően kialakított szállítódobozok jelentős hatással vannak a teljes raktári infrastruktúrára - mind az egyes áruk átvételével, szállításával, tárolásával és kiadásával kapcsolatban. Biztonságosabbá, hatékonyabbá és gördülékenyebbé teszik a raktári munkát, és nem utolsósorban védik a kezelt tételeket. Említésre méltó az idő-, pénz- és energiamegtakarítás is, amely éppen a jól illeszkedő konténerek révén érhető el. És ha már ezt a bevezetőt magunk mögött hagytuk - itt az ideje a következő lépésnek és oktatásnak, vagyis.

Hogyan válasszon konténert a raktára számára?

Ismerje meg azt a 3 alapvető lépést, amely segít a helyes döntés meghozatalában és az árutároló konténerek kiválasztásában, amelyek pozitívan befolyásolják mind a biztonságot, mind az ergonómiát, mind pedig a raktár hatékonyságát. A helyes választáshoz - ügyeljen a következő lépésekre:

  1. Határozza meg a raktárkonténer célját

Itt elsősorban azt vegye figyelembe, hogy milyen típusú árukat fog tárolni bennük. A tárolódobozok típusai olyan tényezők szerint oszthatók meg, mint például:

  • Iparág - különböző konténerek jól működnek élelmiszerek (többek között kenyér, hús, zöldségek és gyümölcsök) szállítására és tárolására, míg másokat például autóalkatrészek, növények és számos más áru tárolására terveztek.
  • Méret és sajátosság -A megfelelő megoldások kiválasztásakor a választék térfogata és súlya is számít. Kínálatunkban a leggyakoribb méretekben (pl. 600 x 400, 400 x 300 és 300 x 200 mm) talál konténereket. Kisebb tételek esetén érdemes megfontolni a kiegészítő elválasztóelemekkel ellátott konténereket, vagy kisebb méretű megoldásokat választani szállítótálcák formájában.
  • Kiegészítő védelem - ha a tárolt áruk különösen törékenyek vagy különleges bánásmódot igényelnek, érdemes védőburkolattal ellátott konténereket használni. Ez segít megvédeni az árukat mind a sérülésektől, mind a szennyeződésektől.
  1. 2) Elemezze, hogy a tárolt árukat hogyan szállítják és tárolják.

Ha a raktár jellege megköveteli, hogy az egyes konténereket egymásra rakják, győződjön meg arról, hogy úgy tervezték őket, hogy egymásra rakhatók legyenek. - Győződjön meg arról, hogy kialakításuk ezt lehetővé teszi. Ha gyors hozzáférésre van szüksége a tartalmukhoz, fontolja meg, hogy speciális ellenőrzőablakokkal ellátott konténereket válasszon. Ezek könnyű hozzáférést biztosítanak, és különösen akkor hasznosak, ha csak az áruk egy részét szeretné kivenni, anélkül, hogy az egész konténert meg kellene mozgatnia. Ezek a típusok különösen alkalmasak a laza árukhoz, többek között: csavarok, anyák, apró alkatrészek, valamint sok egyéb.

  1. 3 Vegye figyelembe a tárolódoboz felhasználását

Ez a terület szigorúan a raktár infrastruktúrájához kapcsolódik. Ha a munka nagy részét kézzel vagy gépek csak részleges bevonásával végzik (ún. félautomata raktár), érdemes megfontolni a kézi kezelésre alkalmas fogantyúkkal felszerelt klasszikus konténerek választását. Ha cége munkája főként gépek használatára épül, választhatja az automatizált raktárakhoz tervezett szállítóboxokat(például a contecline megoldásokat).

Már tudja, hogyan válassza ki a megfelelő konténereket a raktárához?

Akkor ne várjon tovább, és használja ki most a bekuplast széles választékát. Kínálatunkban raktári dobozok széles választéka várja Önt, amelyek között könnyedén megtalálhatja a vállalata egyedi igényeinek megfelelő megoldásokat. Ha további támogatásra van szüksége - kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Tanácsadóink megmutatják Önnek az összes rendelkezésre álló lehetőséget, és személyre szabott, átfogó árajánlattal kombinált árajánlatot készítenek a raktárkonténerekre.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist