Hogyan válasszuk ki a műanyag ládákat az élelmiszeripar számára?

Created by Monika Sojka | |   A bekuplast tanácsa

A professzionális műanyag csomagolás fő feladata, hogy segítse a vállalatokat termékeik védelmében a tárolás és a szállítás során.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Hogyan válasszuk ki a műanyag ládákat az élelmiszeripar számára? Ellenőrizze a címkézést

Amikor a vásárló úgy dönt, hogy egy adott tárolóedényt vásárol, figyelnie kell a címkézésre. Minden ládán állandó jelölés van. A terméken fel kell tüntetni a vállalat nevét és a gyártási dátumot, azaz olyan információkat, amelyek alapján azonosítani tudjuk a terméket és az anyagot, amelyből készült. Ugyanilyen fontos a csésze és villa szimbólum formájában megjelenő jellemző - amely azt jelzi, hogy a doboz élelmiszerrel való érintkezésre szolgál. Ha a termék nem rendelkezik ezzel a jelöléssel, a doboz nem használható élelmiszer tárolására és szállítására. Ezenkívül a gyártónak vagy a forgalmazónak megfelelőségi nyilatkozatot kell adnia.

Lásd a miénk:

  • műanyag ládák húshoz és baromfihúshoz
  • műanyag ládák kenyérhez és cukrászsüteményekhez
  • műanyag ládákgyümölcsök és zöldségek számára

Hogyan válasszunk műanyag ládákat az élelmiszeripar számára? Ellenőrizze a megfelelőségi nyilatkozatot

Ez egy olyan dokumentum, amely igazolja, hogy a termék olyan vizsgálatokon ment keresztül, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül érintkezzen az élelmiszerekkel, és megfelel a nemzeti és uniós jogszabályok követelményeinek. Késztermékeinket külső, független, akkreditált laboratóriumokban vizsgáljuk. Ezen túlmenően termékeinket tartóssági szempontból is teszteljük. A Bekuplast S.A. saját, speciális mérőeszközökkel felszerelt laboratóriummal rendelkezik.

Engedje, hogy a funkcionalitás vezérelje a műanyag ládák élelmiszeripari kiválasztásánál.

Kétségtelenül a legfontosabb kérdés a bennük tárolt és szállított termékek biztonsága. A megfelelő légkeringés is fontos a termékek legmagasabb minőségének megőrzése érdekében. Nem kevésbé fontos szempontok a következők:

  • a tárolóedények általános tartóssága
  • a hőmérséklet-változásokkal szembeni ellenállás

A bekuplast dobozok alapfelszereltségként -20°C és +70°C közötti hőmérséklet-tartományban működnek.

Az élelmiszeripar számára megfelelő doboz kiválasztásának utolsó eleme az ár.

Az árat számos tényező befolyásolja, a legfontosabbak minden bizonnyal a felhasznált műanyag típusa és a doboz felépítése, amely a súlyával függ össze. A tárolóedények árának összehasonlításakor a termék élettartamát kell figyelembe venni. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy a valódi ár a tárolóedény egy adott időegységre vetített költsége. Egy látszólag olcsóbb termék, alacsonyabb szilárdsága vagy tartóssága miatt, drágábbnak bizonyul. Ráadásul a dobozok mennyiségének egyszerű cseréje nehézkes és további költségekkel, azaz szállítással jár. Ezért nagyon jó minőségű és vonzó árú konténereket kell keresnünk.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - marketingszakértő